Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Obnovená premiéra muzikálu Vánoční zázrak

Za chvíli jsou tu zase Vánoce…Dne 30. listopadu v 18 hodin se v Divadle Broadway konala obnovená premiéra muzikálu Vánoční zázrak aneb Sliby se maj plnit o Vánocích. Janek Ledecký, který má na svém kontě muzikály například Hamlet, Galileo nebo Zapomeňte na Shakespeara a tentokrát napsal vánoční muzikál, kde jsou jeho písně "Pěkná, pěkná, pěkná", "Ryba rybě", "Sliby se maj plnit o Vánocích", V režii Radka Balaše. Kostýmů se ujala Simona Rybáková a hudebního nastudování Jiří Březik. Je to už 12 let, co měl svoji premiéru a jediný s původního obsazení zůstal, je Aleš Háma.

Marek potkal anděla…Cestou na vánoční firemní večírek Marek potká Veroniku, svou dávnou lásku se školy. Oba, ale pospíchají. Tak se hned domluví, že si někdy musí zajít na kafe, že si toho mají hodně říci. Marek pospíchá na vánoční firemní večírek, kde mu nabídne jeho šéf Radan spolupartnerství v developerské firmě, kde pracují. Ale jak se říká, nic není zadarmo. Radan plánuje postavit velkolepé obchodní centrum s názvem Paradise Plaza, na kterém vydělají spousty peněz. Na večírku se náhodně zase potkají Marek s Veronikou, protože je za anděla. A sblíží se spolu.

„Už jsem na cestě…“Ráno se u něj Veronika probudí a Marek zjistí, že zaspal do práce. Nechá Veroniku v bytě a řekne jí, ať se nelekne, že tam bydlí také malý Tomášek. Ona si myslí, že je to malý pejsek, ale to se mýlí. Zjistí to až po chvíli a je v údivu, že má Marek sedmiletého syna a nic jí neřekl. Marek je na Tomáška úplně sám, svoji maminku nepoznal, protože zemřela při porodu zrovna o Vánocích. Tomášek nezná ani žádné Vánoční zvyky a vše, co je s nimi spojeno, protože je neslaví, slaví pouze narozeniny.

„Stůj, nebo střelím!“Má ale ještě dědečka a bráchu Páju, který ho vždy, když má čas, pohlídá a je s ním velká legrace. Neustále spolu vymýšlí nejrůznější nápady, například hrají na golfové hole jako na elektrické kytary. Tak se Veronika rozhodne, že ho s tradicí kolem Vánoc seznámí a že to bude jejich malé tajemství. Napíší spolu i Ježíškovi, ale to se neříká, jinak se to nesplní. Když to zjistí Marek, tak s tím absolutně nesouhlasí, protože je to období, kdy ztratil svou lásku a maminku Tomáška a Vánoce mu to pořád připomínají, tak Veroniku vyhodí, že ji už nechce vidět. Marek s malým Tomášem jdou na trhy koupit kapra. Na trzích prodává kapry strejda Pája, což je další z jeho mnoha prací. V kádi plavou kapři a Tomáš se zeptá: "Jak se jmenuje tenhle a támhle ten kapr?" Pája odpoví: "Tenhle se jmenuje Eliška a támhle ten zas Damián."

Zklamaná Veronika nechce Marka vidět…Za nějaký čas je Markovi po Veronice smutno, tak jí napíše. Že by ji chtěl vidět, ale že má strach. Tak se Veroniku vydá hledat k babičce a je zaskočen, že tam není. Ta mu řekne, že je v nemocnici. Marek se totiž brání vážnému vztahu, protože má strach ze zklamání, tak jako Veronika. A je totiž velmi nemocná. Tak poprosí Marek babičku, zdali by nemohla pohlídat Tomáška, že půjde za Veronikou do nemocnice, zeptat se jí, co se stalo. Tomášek mu poradí, aby jí koupil kytici.

„Kam se mnou jedete?“Poté se babička se Tomáška zeptá, jestli zná nějaké vánoční koledy, ten neví, co to je. Tak vyndá zpěvník a Tomáš na to, že neumí noty. Babička řekne: "Mám to i na MP3, jsem totiž moderní babička!" Když přijde Marek do nemocnice, Veronika ho však odmítá vidět. Vše mu vysvětlí až dědeček, který tam přišel jako konzultant, protože je emeritní profesor hematologie. Řekne mu, že Veronika má leukemii. Marek s rodinou se rozhodnou, že jí splní její přání a to je, že chce létat. Nakonec se jim to povede uskutečnit přímo v nemocnici a Veronika je nadšená.

Přejme si, ať se Veronika vrátí…Když si spolu Marek s Veronikou promluví, tak mu ona slíbí, že se uzdraví. A řekne Markovi taky, že musí slavit Vánoce. U Marka rodiny se zdobí vánoční stromek a dělá se vánoční výzdoba. Když sedí u štědrovečerní večeře, dědeček se Páji zeptá: „Jaké bys měl přání?“ a on odpoví: „Já bych jsi přál, aby se vrátil Videostop.“ „No to bych také rád, moderátor ještě může, ale Kde domov můj? ti docela jde“. Všichni společně doufají, že se vrátí Veronika z nemocnice, aby byla o svátcích s nimi. Snad se všichni sejdou u štědrovečerní večeře. Na to se už ale musíte zajít podívat do Divadla Broadway!

Přejeme všem hezké Vánoční svátkyVeroniku si zahrála a zazpívala Michaela Gemrotová, která je i operní zpěvačka. Marka ztvárnil slovenský zpěvák Petr Pecha, který za hrdinu v muzikálu Rocky získal cenu Thálie 2018. Ředitele developerské firmy hrál Bořek Slezáček a jeho sekretářku Natálie Grossová. Bráchu Marka Páju vtipný Aleš Háma. Dědečka hrál Jan Rosák a babičku Jaroslava Obermaierová. Sedmiletého Markova syna Tomáška hrál talentovaný Jakub Barták. V dalších rolích se objevila Denisa GrossováOndřej Bohata, Veronika Krejzová, Vojtěch Flígr, Jakub Novotný, Petr Cemper, Jiří Minařík, Michaela Novotná a Petr Šudoma.

 

 

Galerie z premiéry
Radan měl pro Marka překvapení… Každý z nás může potkat anděla… aneb anděl z mých snů „Pánové, vyděláme spousty peněz…“ Se strejdou Pájou se nikdo nenudí…
Tři králové přicházejí… Dáreček dostane každý… Na trzích byl i Nemo! Netradiční nástrojové obsazení pro vánoční koledy…
Nádherný Tomáškův sen… „Přestaňte se vykecávat, a sundejte mě z lustru… Donalde!“ „Já bych si přál, aby se vrátil Videostop…“ „Na ptáky jsme krátký…“

 

Obsazení
Veronika Michaela Gemrotová / Lucie Vondráčková
Marek Petr Pecha / Robert Urban
Radan Bořek Slezáček / Ondřej Bábor
Dědeček Jan Rosák / Ivan Vyskočil
Babička Jaroslava Obermaierová / Naďa Konvalinková
Pája Aleš Háma / Jakub Kohák / Juraj Bernáth
Tomáš Jakub Barták / Matěj Hezký
Monika Natálie Grossová / Michaela Zemánková
Franta Martin Schreiner / Juraj Bernáth
Tomášův sen (baletní číslo) Vendula Špetlíková / Veronika Pospíšilová

 

 

Tvůrčí tým
Režie a dramaturgie Radek Balaš
Námět a libreto Janek Ledecký a Jan Potměšil
Hudba a texty Janek Ledecký
Choreografie Jana Hanušová
Scénografie Šimon Caban
Výtvrník kostýmů Simona Rybáková
Hudební nastudování Jiří Březík

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.