Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

ABBA opět obsadila zámek Berchtold

ABBAcz na Berchtoldu je tradiceKdyž se zeptám, která skupina v roce 1972 nahrála píseň „People Need Love“ v angličtině, mnozí budou tápat. Když však vyslovím jména Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson a Anni-Frid Lyngstadová, tak většina lidí bude okamžitě vědět, že se jedná o legendární švédskou skupinu ABBA, jejíž název vznikl spojením počátečních písmen křestních jmen jejích členů Agnetha, Björn, Benny a Anni-Frid. Není snad nikdo, kdo by neznal písně, jako jsou například „Ring Ring“, „Waterloo“ nebo „Mamma Mia“.

Diváci s ABBOU tančiliJe hned několik revivalových skupin švédské skupiny ABBA, ale na zámek Berchtold dorazila jako každý rok ABBAcz, která mimo jiné s nezapomenutelnými písněmi objíždí celý svět. Svými hity obšťastnila i diváky ve Skandinávii. Na zámku vystoupila již po čtrnácté symbolicky 14. června 2024, letos ve složení zpěvaček Lucky Koutníkové a Martinky Novákové a dvou vokalistek Kristýny Selesiové a Zuzany Bukovské. Klávesy a zpěv Martin Hořejší, basa Filip Benešovský, kytary Tomáš Pecka a bicí Jiří Nedbal.

Majitel zámku vítá divákyNa úvod se mikrofonu chopil Václav Růžička, majitel zámku Berchtold „Já bych vás rád přivítal úplně všechny - naše sousedy z Kunic, přátele, klienty firmy Alkom a jsou tady lidé, kteří nám pomáhají v rámci našeho podnikání, což jsou bezpečnostní systémy, kamery a podobně. Těm všem děkujeme, že nás mají rádi a už 32 let nás podporují a můžeme tady rekonstruovat zámek Berchtold. Ten jsme po rekonstrukci otevírali v roce 2011. A teď už přivítejte ABBU!“ ABBAcz to rozezněla písní o Napoleonovi, který se vzdal u „Waterloo“, pak počítali účty s písní „Money, Money“. Poté přišla pomalejší píseň, kterou krásně zazpívala Lucka Koutníková „Chiquitita“.

Lucka s Martinou to rozpálilyDalší skladbu představila: „Jak asi moc dobře víte a slyšíte typický potlesk, potřebujeme vaše ruce. Tak pojďme na to!“ a rozezněly se tóny písně „Ring Ring“. A následovala romantický ploužák „One Man, One Woman“, kterou zazpívala nová zpěvačka Martina Nováková. Potom přišla na řadu další krásná píseň „Fernando“. Pak Lucka řekla: „Dáme si ještě nějakou pecku? Nezabalíme to?“ a rozproudili to s písní „Take A Chance On Me“, poté volaly „S.O.S.“ a první blok zakončily písní „Mamma Mia“, která dala název muzikálovému filmu.

Dámy nejen zpívaly…Do druhé části koncertu vstoupily do letní noci s písní „Summer Night City“, po ní následovala známější píseň „Honey, Honey“. "A nyní pro všechny královny zde, krásná píseň „Dancing Queen“." Po písni pro všechny přítomné královny zazněla „On And On And On“. Následovala zamilovaná opět pomalá píseň „I have Been Waiting For You“, která je o tom, že si člověk myslí, že se nikdy nedokáže zamilovat, ale pak potká svou spřízněnou duši, za kterou by položil svůj život. Poté roztleskali všechny písní „Super Trouper“. Na začátku písně „Gimme! Gimme! Gimme!“ zatančily svou typickou choreografii.

ABBAcz si udělala selfie s divákyPři písni „Thank You For the Music“ se rozzářila světla mobilních telefonů jako světýlka na nebi. „Dámy a pánové děkujeme vám za veškerou účast, za skvělou atmosféru, prosím vás zůstaňte zdraví a zůstaňte v pohodě, ať je vám co nejlépe v životě, hlavně zůstaňte v bezpečí. Je nám a bylo nám velkou ctí, že jsme tady dnes mohli zahrát. Pojďte si to s námi ještě užít. Vaše ABBAcz!“ Na závěr přišel na pódium pan Růžička se slovy: "ABBAcz bude ještě asi hodinu a půl hrát. Ne, to si dělám legraci. Chcete ještě jednu písničku?" Publikum začalo šílet, ať ještě neodcházejí a zpívají dále.

„Děkujeme za návštěvu a těšíme se na vás na dalších koncertech. A zase příští rok v půlce června zde. Děkujeme a pojďme na to!“ A tak na rozloučenou dali ještě přídavek, rozezněly se tóny ladné písně „Knowing Me, Knowing You“. Těším se opět za rok!

 

 Galerie z koncetu ABBAcz na zámku Berchtold
Lucka jen zářila Martin a Tomáš se výborně bavili Tomáš hrál jak ďábel ABBA jako skutečná
Martina si užívá krásnou píseň Písně skupiny ABBA jsou nesmrtelné Bez Kristýny a Zuzky ba to nešlo Závěr krásného koncertu s písničkami skupiny ABBA

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.