Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Vojtěch Adamčík a Jan Batysta oslavili 10 let s muzikálem

Hlavními protagonisty večera se stali Jan Batysta, Lukáš Randák a Vojtěch AdamčíkV Divadle Na Maninách se 26. března 2024 v 19 hodin slavilo. Skladatel Vojtěch Adamčík a libretista Jan Batysta se u příležitosti desátého výročí společné spolupráce rozhodli uctít koncertem s názvem 10 let s muzikálem. Večer si rozdělili do čtyř částí podle čtyř společně uvedených muzikálů a samozřejmě si pozvali i zpěváky, kteří v nich účinkovali a dodnes účinkují. Moderování se ujal Lukáš Randák, který sám zpívá v muzikálu Doktor Faust právě v Divadle Na Maninách. Vojtěch pro dnešní večer připravil živou kapelu, kterou dirigoval, ale sám osobně zasedl za klávesy a často se zapojoval i do mluveného slova, aby vzpomínky ilustroval svými příběhy.

Většina účinkujících přijela z Českých BudějovicJako první byl představen muzikál Úděl osudu, hudbu napsal Vojtěch Adamčík, texty písní Jan Batysta, oremiéru měl muzikál 26. března 2014 na Malé scéně DK Metropol v Českých Budějovicích. Píseň „Když robota začíná“ představili v roli Smrti David Zenkl, v roli Zuzany Stohelitské Kristýna Svobodová a v roli Alberta Vladimír Batysta. Píseň „U Zašitého Bubnu“ přednesli Jan Batysta (role David Mezinimo Běloskvoj), Petr Vořešák (role Jonatán Čo-snač-aj), Jakub Mauer (role Křívomus) a Vladimír Batysta (role Pan Záhněda).

Magdalena Rosocha Froňková předvedla parádní stepařské čísloV dalším bloku muzikálu Úděl osudu zazpíval David Zenkl, který v něm ztvárňoval Smrt, píseň „Budoucnost“. Poté představil píseň „Pán světa“ Petr Vořešák v roli Jonatána Čo-snač-aje. Jakub Mauer, který si v muzikálu zahrál Žlučoblije, zapěl píseň „Celý život“ a v roli Violy Botičkové se k němu přidala Magdalena Rosocha Froňková. Jako poslední píseň z tohoto muzikálu zazněl duet „Budem´ si žít“, zazpívali ho Jan Batysta coby David Mezinimo Běloskvoj a Vojtěch Adamčík coby Banjo Běloskvoj.

Jakub Mauer zazpíval píseň z muzikálu Úděl osudu, kde ztvárnil roli KřivomuseJako druhý muzikál byla představena Zaslaná pošta. Hudbu složil opět Vojtěch Adamčík, texty písní napsal Jan Batysta. Premiéra se odehrála 17. ledna 2019 na Malé scéně DK Metropol v Českých Budějovicích. Jako první píseň zazněla „Byznys“ v podání Vladimíra Batysty (role Nadosah Pozlátko). Druhou píseň „Proto se lidé milují“ zapěl Tomáš Vávra (role Golem Pumpo 19) a třetí song „Anděl v nás“ zazpívali Jakub Mauer (role Vlahoš von Rosret) a Markéta Láchová (role Krasomila Adoráta Srdénková).

Svou trochou do mlýna přispěly i Markéta Láchová a Kristýna SvobodováPetr Vořešák v roli Vlahoše von Rosret přednesl píseň „Utíkám“. Jako poslední song z muzikálu Zaslaná pošta zazněl duet „S každou další chvílí“ v podání Lukáše Randáka, který se také jako alternace objevil v roli Vlahoše von Rosret a Kristýna Svobodová v roli Krasomily Adoráty Srdénkové. Ale to už jsme byli v polovině tohoto krásného koncertu a na diváky čekala přestávka, ve které se mohli občerstvit v místním baru a načerpat energii na druhou polovinu večera.

Nikola Ciprová také přispěla svým pěveckým výkonemPo přestávce na nás čekaly dva další muzikály, prvním byl Cyrano, muzikál. Hudbu opět složil Vojtěch Adamčík, o texty písní se tentokrát postaral Filip Šinkner. Premiéra původního nastudování proběhla 25. března 2016 na Malé scéně DK Metropol v Českých Budějovicích. Tento muzikál se dočkal i nového nastudování, a to 15. října 2021 v KD Vltava v Českých Budějovicích. V podání Tomáše Vávry, který ztvárnil Cyrana de Bergerac, jsme si vyslechli píseň „Verše mé“ a jako druhou píseň Roxany v podání Lucie Pragerové, Jakuba Mauera coby Christiana de Neuvillette a Tomáše Vávry, tentokrát v roli Cyrana de Bergerac „Navěky buď lásko má, s námi“.

Lukáš Randák se ujal role moderátora, ale i zpěvákaPo vtipném úvodu Vojty Adamčíka jsme se naladili na song „Kocoviny se nedožijem´“ v podání Davida Zenkla (role Rogeneaux), Nikoly Ciprové (role Lisy), Lucie Pragerové (role Roxany), které doprovodil sbor Jakub Mauer, Lukáš Randák, Tomáš Vávra a Petr Vořešák. Píseň zpestřila Magdalena Rosocha Froňková skvělým stepařským číslem, za který sklidila obrovský uznalý potlesk. Blok tohoto třetího muzikálu zakončil Lukáš Randák písní Cyrana „Mám, co jsem so přál“.

Jako host vystoupila i Natálie Grossová, která ztvárňuje roli Markétky v muzikálu Doktor FaustJako čtvrtý muzikál byl divákům představen Doktor Faust. Hudbu složil Vojtěch Adamčík, texty písní napsal Filip Šinkner. Premiéra se odehrála 22. září 2022 v Divadle Na Maninách v Praze a muzikál se na této scéně hraje dodnes. Jako první píseň nám zazpíval píseň „Gentlemana z tebe udělám“ Mefistofeles. Tento ďábel má v představení dvě podoby současně, takže jsme si poslechli Markétu Peškovou coby Mefistofela – ženu a Ladislava Korbela coby Mefistofela – muže. Po nich nám Natálie Grossová, která v muzikálu ztvárňuje Markétku, zazpívala píseň „Samota“.

Duet si zazpívali Markéta Pešková coby Mefistofeles – žena a Ladislav Korbel coby Mefistofeles – muž Vzápětí jsme si mohli vychutnat duet Mefistofela – ženy v podání Markéty Peškové a Doktora Fausta, kterého ztvárnil Lukáš Randák. Ve sboru se k nim přidaly Markéta Láchová, Lucie Pragerová, Magdalena Rosocha Froňková a Kristýna Svobodová. V roli mladého Jindřicha Fausta nám Jakub Mauer zazpíval píseň „Síla mládí“. Poté na scénu opět nastoupil ďábel pokušitel, kdy se v písni „Vlastní osud piš“ představil jako Mefistofeles – muž Ladislav Korbel a coby Mefistofeles – žena Nikola Ciprová. Jako doktor Faust se s diváky rozloučil Lukáš Randák v písni „Čas už nevrátím“.

Dita Hořínková ztvárňuje roli Matky v muzikálu Doktor FaustVečer naplněnými krásnými písněmi ze čtyř muzikálů byl krásnou oslavou desetileté práce Vojtěcha Adamčíka a Jana Batysty na divadelních scénách. A co by to bylo za oslavu, kdyby na ní chyběl skvělý raut a něco dobrého na přiťuknutí. Oslava se protáhla, protože se na ní zdrželi nejen samotní účinkující, ale v řadách diváků se objevili i další Vojtěchovi spolupracovníci, například režisér muzikálu Doktor Faust David Cody, nebo představitelka matky Markétky Dita Hořínková, a tak bylo na co vzpomínat a co probírat. A možná i něco trochu plánovat… Od autorské dvojice Adamčíka a Batysty se určitě máme na co těšit!

Galerie
Ladislav Korbel patří k hvězdám muzikálu Batysty a Adamčíka Vojtěch Adamčík a Jan Batysta jsou sehraná autorská dvojice Vojtěch Adamčík prozářil večer svou nezdolnou energií Režisér muzikálu Doktor Faust David Cody nemohl na koncertě chybět
Dita Hořínková, Filip Antonio a jeho přítelkyně si koncert nemohli nechat ujít Muzikály z tvůrčí dílny Vojtěcha Adamčíka získávají prestižní ocenění Dita Hořínková a David Cody usedli v řadách diváků Kompletní sestava, která se postarala o překrásný večer muzikálů Jana Batysty a Vojtěcha Adamčíka

 

Kapela
keyboard 1 Vojtěch Adamčík
keyboard 2 Kristina Brachtlová
elektrická / akustická kytara Tomáš Pecka
tenor saxofon Jan Batysta
baskytara David Krpálek
bicí souprava Danny van Luxzenburg



Realizační tým koncertu
hudební nastudování a hudební aranžmá Vojtěch Adamčík
průvodní slovo Lukáš Randák
čestný host Filip Šinkner
zvukový design Jan Zazy Zázvůrek
světelný design Jindřich Hudeček
maskérna Marie Bucharová, Natálie Michalíková, Marie Pavlíčková, Dominika Rumlová
grafický design propagačních materiálů Nikola Ciprová
promo fotografie do propagačních materiálů Kristýna Jungová
PR kampaň pro sociální sítě Magdalena Rosocha Froňková
produkční Divadla Na Maninách Michaela Šimeček, Ondřej Suchan
vedoucí zvuku Divadla Na Maninách Marek Zenkl
vedoucí techniky Divadla Na Maninách Aleš Zelinka

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.