Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Agentka Scullyová zpívá Suchého písničky

Veronika Břešťanová zpovídá Janu MusilovouHlas Jany Musilové znají fanoušci sci-fi hlavně z dabingu Dany Scullyové ze seriálu Akta X. Ovšem ti, co ji znají pouze v této roli, o hodně přicházejí. Jana Musilová totiž výborně zpívá. O muzikálu, dabingu i šansonu jsme si povídaly po generálkách revue Jiřího Suchého - Kdyby tisíc klarinetů. Zde Jana hraje mnohovrstevnatou roli Stelly.

Stella jako nepochopená žena…V první polovině je Stella taková dračice, která se vrhá na chlapy a v druhé polovině zase star, která je zvyklá na záři reflektorů, která ta poloha je Vám bližší?
Já se musím přiznat, že se mi více zalíbilo v té první poloze, kde mám boty, takové odporné zdravotnické, chodím shrbená, vystrčené břicho, to je prostě pohoda. Ale zvykla jsem si na to natolik, že pak když se mám najednou narovnat a hlídat si záda v druhé půlce, musím se na to více soustředit. Hlavně hlasově jsem dole v první polovině a tak nevím jak to zvládnu bez alternace. Č… a jako velká star Stellaeká mě asi patnáct představení v kuse.

Chystá se do budoucna nějaká alternace?
Pokud vydržím hrát sama, tak asi ne.

Stella je taková rozporuplná, nejdřív ji nikdo moc nemusí a pak je za hvězdu, stalo se Vám to někdy?
Ono v životě to není nikdy tak vyhrocené, ale on se ten život tak houpe, že je člověk nahoře nebo dole. Nebo má člověk sám ten pocit, že ho nikdo nechce a pak má pocit, že ho všichni chtějí, ale třeba je to úplně naopak.

Jana Musilová hraje v kombiné…Kolik v roli Stelly vystřídáte kostýmů?
V první polovině střídám kombiné a župan a uniformu, ale to vystřídám asi tak šestkrát, takže nemám vůbec žádnou pauzu. A v druhé půlce mám tři kostýmy, ale ty kostýmy nejsou ani tak tolik na počet, jako na to převlékání. To je náročné.

… ve vojenské uniformě…Váš hlas známe i z dabingu, můžete přiblížit nejznámější roli?
Určitě nejznámější je Dana Scullyová z Akt X, která teď potřetí opakují. Teď už o to ale není takový zájem, jako dříve, když mě zastavovali lidé na ulici. To jsem si říkala, co asi musí dělat herečka, která Scullyovou hraje.

Čím se zabýváte kromě účinkování v MdB?… i v kabaretním kostýmku
Teď jsem udělala tři koncerty s Brněnskou filharmonií, což bylo úžasné, za doprovodu 60 členného doprovodu. Také hraji v G-Studiu v Jeptiškách a samozřejmě mám i svoje koncerty.

Vyšlo Vám album Život je báječný, můžete ho nějak přiblížit?
Je to album šansonů, protože mám ráda šansony. Má i dvojjazyčný název La vie est marvelleiuse. Jsou tam i francouzské písničky a doufám, že nezůstane jen u tohohle jednoho alba. I když muzikály zpívám ráda, tak sólově spíš ten šanson.

Fotografie Michal Škvor, rozhovor Veronika Břešťanová

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.