Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

100 000. návštěvník si vyslechl příběh Ježíše!

Kamil Střihavka je v roli Ježíše jako domaAno je to tak, ve čtvrtek 1. prosince se konala 113. repríza muzikálu, a s ní byl v hledišti přítomen i 100 000. divák, který měl být na konci představení vylosován a získat ceny v celkové hodnotě 10 000 kč. Kdo z diváků nakonec cenu získal? To se dozvíte v článku.

Protože jsem již o tomto povedeném muzikálu na náš server psala, v krátkosti zde zmíním pouze obsazení. Měla jsem štěstí, protože obsazení bylo téměř kompletně jiné než minule.

Většina Václava Noida Bártu vnímá jako Jidáše, lze ho ale vidět i v roli PilátaRole Ježíše se zhostil Kamil Střihavka. Jeho výkon se mi líbil, mrzí mě ovšem, že tato role už nemá druhou alternaci, kterou byl Michal Skořepa. Jednak si myslím, že každá hlavní role by měla mít alespoň dva představitele a za druhé bylo na Kamilovi slyšet, že roli už dokázal zazpívat mnohem lépe. S rolí se popasoval dobře, jako zpěváka si ho vážím, chci jen upozornit na to, že pokud se Jesus Christ Superstar hraje od 30. listopadu v kuse do 4. prosince, Máří Bára Basiková vždy dodává Ježíšovi podporupřičemž v sobotu je „dvoják“, není asi úplně lehké s přehledem vyzpívat například „V zahradě Getsemanské“.

Máří Magdalenu hrála Bára Basiková. Musím přiznat, že ač nebyla špatná, víc mě oslovila Dasha, která nebyla tak „statická“. V Báře jsem po celé představení viděla Johanku z Arku „v první fázi“, kdy je ještě válkou nepolíbená, nevinná a naivní. Jidáš v muzikálu není pouze zápornou postavouAno, Máří Magdalena není v muzikálu tou, která má velký vývoj, kromě toho že „už není hříšnou, tedy tou, co dřív“, ale Dasha si přesto dokázala poradit s drobnými nuancemi své role a víc dávala najevo rozpaky, strach, vášeň, atd.

Jidáše tentokrát ztvárnil Jan Toužimský. Velmi mi chybělo herecké podání Václava Noida Bárty, který se role podle mě zhostil mnohem lépe. Toužimský zazpíval, ale téměř nezahrál. Ježíš u atypicky pojatého muzikálového Heroda AntipyTo je můj názor. Noid Bárta v tomto představení zahrál Piláta.

Nejkomičtější postavou v představení je Herodes Antipa. Ač byl například Kornův „Draculovský“ Šašek dokonalý, zde bych rozhodně upřednostnila Ondřeje Brzobohatého. Zatímco Jirka Korn byl nalíčený chamtivý a zhýčkaný muž, Ondřej byl prostě a jednoduše blázen (v tom vtipném smyslu slova). Víc poskakoval po jevišti, vystřídal větší množství úšklebků a grimas. Ježíš si získává mnoho následovníků, ale také mnoho nepřátelJirka Korn není špatný, ale Ondřej je pro mě lepší.

Kaifáše ztvárnil Lukáš – Hynek Kramer, Annáše Jaroslav Klein. Apoštolem Šimonem Petrem byl Jiří Mach (zajímavostí je, že momentálně účinkuje v roli Spidera v Jekyllovi v Brně) a Šimonem Zélótesem byl Jaromír Holub. Všichni se mi líbili a nemám nic, co bych k nim ještě řekla.

Eva Burešová vystupuje v company muzikálu Jesus Christ SuperstarOvšem nezmínit company tohoto představení by byl hřích. Byla skvělá. Už jen první scéna je pro mě lahůdkou. Režisér Gabriel Barre a choreograf Pavel Strouhal odvedli skvělou práci. Z company byla při závěrečném klanění vyzvednuta Eva Burešová, která postoupila do finále soutěže Československo má talent.

Michael Prostějovský losuje 100 000 divákaPo skončení představení následovala děkovačka. Po ní k účinkujícím vystoupil na jeviště PR manager a tiskový mluvčí Tomáš Matějovský a autor českého přebásnění Michael Prostějovský a ze skleněné koule začal lovit jednu vstupenku. Chvilka napětí pominula a byl vylosován člověk na druhém balkóně. V zápětí se na jeviště dostavila slečna, které byly pokládány otázky, zda už se někdy setkala s jiným zpracováním Jesuse, co v Divadle Karlín ještě viděla a jak se jí líbilo samotné představení.

Slečně Lucii z Prahy se představení líbilo moc, ale zajímavé bylo, že Divadlo Karlín navštívila poprvé. Slečna Lucie měla toho večera postaráno o dvojitý zážitek, na který nejspíš hned tak nezapomeneKomu se poštěstí být prvně v divadle a rovnou se setkat s účinkujícími a odnést si dárky v hodnotě 10 000 korun! Mezi dárky patřil poukaz na vstupenky do divadla, přičemž bylo trefně poznamenáno, že se tedy „určitě do divadla vrátíte“, přístroj SodaStream na přípravu perlivých nápojů a další různé věci. Po děkovačce, kdy Noid Bárta vtipně naznačoval, že chce krabici s přístrojem ukrást, ještě následovalo focení v zákulisí s protagonisty muzikálu.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.