Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Freddie zboural O2 Universum

Tak mě tady máte!V O2 Universum se 19. dubna konal koncert k 18. výročí založení kapely Queenie. Kapela Queenie byla založena v roce 2006 zakládajícími členy Michaelem Kluchem a Michalem Novákem a v současnosti patří mezi nejuznávanějším a nejžádanějším Queen tribute kapely na světě a ČR. Písně v precizním provedení v čele s Michaelem Kluchem si zakládají na přesném a autentickém pojetí skladeb v původních aranžích a tóninách, které doplňují autentickými kostýmy a vizuální show. Vystoupili například na oficiální oslavě královny Alžběty II. nebo na Jazz festivalu v Montreux. Michael Kluch byl za účinkování v muzikálu Freddie nominován na Cenu Thálie.

Nech mě taky bouchnout…Netrpělivě přešlapuji ve frontě a koukám na hodinky, a moc si přeji být už konečně uvnitř. Je pár minut po 19:00 hodině a v hale to doslova vře. V zaplněném O2 Universum netrpělivě vyhlížím začátek koncertního show. Konečně je to tady! Ozývají se první tóny úvodní písně „Flash“, dupání, řev a pískot vítá kapelu na scéně. Písní „Hammer To Fall“ diváky slovy přivítal frontman kapely Michael Kluch a popřál všem hezkou zábavu. Skupina si připravila pro nás celkem 27 písní. Píseň „Fat Bottomet Girls“ v pořadí třetí uvedl zpěvák slovy, že zazní oprášené kousky, které nikdy nebo nikde ještě nehráli.

Mám vás v hrsti!Na další píseň zpěvák odhazuje bundu a za potlesku diváků zazní píseň „Killer Queen“. Michael uvádí další píseň slovy, že „Je dobré mít někoho na lásku a my máme vás!“ A spustili hit „Somebody To Love“. Poté následovaly další pecky jako „I Want To Break Free“, „The Show Must Go On“, „Now I'm Here“, „The Invisible Man“, „Breakthru“ neb „Scandal“. Zčervenáním scény přišla píseň `z vlastní zahrádky`, která zazněla právě v O2 aréně premiérově - „Let Me“. Při „Another One Bites The Dust“ jsme se dozvěděli, že máme krásné hlasy, protože jsme si se zpěvákem mohli všichni zazpívat.

Žhavé struny byly takéKapela si k výročí připravila pro diváky překvapení. Pódium tak na okamžik zahalila tma a Michael nám představil prvního hosta. Oba neskrývali dojetí, a krátce potom zavzpomínali na své začátky. Hostem byl totiž bývalý člen kapely bubeník Michal Novák, který se prostě posadil za bicí soupravu, a rozjel tak skladbu „Crazy Little Thing Called Love“. Na píseň „Forever“ si Michael oblékl triko s Merylin Monroe a představil tak druhého hosta Martina Otrubu, který na připravený klavír zahrál předehru k písni „Miracle“, která je prý Michalova nejoblíbenější a byla s věnováním od nás pro vás.

Další spodní prádlo do sbírkyPíseň s krásným textem „Too Much Love Will Kill You“, podtrhlo rozsvícení mobilních telefonů v publiku, které navodily příjemnou atmosféru. A došlo také na spodní prádlo, kdy při písni „A Kind Of Magic“ přistála na ostrůvku podprsenka - prý další do sbírky. Krásně barevné pozadí scény a dým diváci patřičně ocenili. Písničku „Under Pressure“, kterou s Queen nazpíval David Bowie, přišel zazpívat třetí host - Milan Devinne, který si jako jediný Čech zahrál ve filmu Bohemian Rhapsody. Diváci dole na ploše si zatančili na hitovku „Radio Ga-Ga“ a ostatní, kteří tančit nemohli, alespoň tleskali do rytmu.

Jste nejlepší publikum!Když Michael usedá za klavír a za zaznění prvního tónu „Tie Your Mother Down“ se opět rozsvěcí mobily, a poté kapela na chvíli znehybní. Chvilková pauza přináší poslední překvapení. Michaelův převlek a padající konfety věští příchod posledního hosta. A tím je operní pěvkyně Petra Alvarez, se kterou zazpívali nádherný duet „Barcelona“. S blížícím se koncem koncertu si fanoušci ještě stihli zazpívat „We Will Rock You“.

Michael byl chvíli i dirigentemNa závěr zní „We Are The Champions“, kdy Michael usedá za klavír a prozrazuje, že si to s námi moc užili, a že jsme byli lepší publikum než diváci včera. Přichází sólo na bicí, ohnivá a světelná show, která při písni „Bohemian Rhapsody“ - kdy plameny doslova šlehaly do rytmu - uchvátily jak mě samotnou, tak diváky v hale, a podtrhli tak úžasnou atmosféru. Když z důvodu silné záře světel přivírám oči, mám opravdový pocit, že Freddie je tu s námi.

Kapela Queenie a Michael Kluch to pěkně rozbaliliVe chvíli, kdy se začnou snášet na diváky zlaté konfety, je jasné, že se blíží konec této oslavy. Za tonů „Good Save The Queen“ přichází zpěvák poděkovat nadšeným divákům v královském plášti a s korunou na hlavě - přesně jako Freddie Mercury. Na pódiu čeká na kapelu s hosty dort a focení s diváky na pozadí. Ještě nás stačí pozvat na další show v Praze, která se bude konat 6. srpna 2024, a záhy mizí ze scény. Díky němu a kapele jsme prožili nádherné dvě hodiny nesmrtelné muziky.

„We are the champions…“Moc jsem obdivovala Freddyho - vlastně Michaela - jak s velkou energií se dokázal pohybovat po celé scéně. Na koncertě panovala velice příjemná atmosféra, diváci i já jsme si to moc užili a odcházím s dobrou náladou a plná nadšení. Narozeninová oslava se moc povedla a bude ve mně dlouho doznívat. Už teď jsem rozhodnutá, že na další koncert v Praze určitě půjdu a budu se těšit na další nesmrtelné hity, skvělou kapelu a kostýmy a prostě celou show. Všem, kteří zažili O2 Universum s narozeninovou oslavou - přijďte všichni také a celou show si společně všichni určitě užijeme. Queenie je toho zárukou.

 

V kapele Queenie v současné době účinkují:
zpěv Michael Kluch alias Freddie Mercury
klávesy Michal David alias Spike Edney
bicí Petr Baláš alias Roger Taylor
el. kytara Rudy Neumann alias Brian May
basová kytara Martin Binhack alias John Deacon

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.