Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Hanka Křížková - věčná optimistka

Hanka Křížková, opět v dobré náladěVždy s úsměvem, tak by mohlo znít celoživotní motto zpěvačky Hanky Křížkové. Co si ji pamatuji, je vždycky v dobré náladě. Zkrátka věčná optimistka a to přesto, že osud k ní nebyl vždycky jenom přívětivý.

Hanka Křížková se narodila 15. srpna 1957 ve Strakonicích. Své nadání zdědila po rodičích, kteří oba hudbu milovali a provozovali. O tom, že bude herečkou nebo zpěvačkou snila již od dětství. Ještě před maturitou na gymnáziu začala zpívat se svojí první kapelou Rotor. Na profesionální úrovni se zpěvu věnuje od roku 1982.

Nejprve hostovala v karlovarské skupině Metronom. V letech 1984 - 1985 spolupracovala s Příbramským Big Bandem. Od roku 1986 do roku 1987 vystupovala jako host v programu Petra Kotvalda. Mezi lety 1988-1993 spolupracovala s Karlem Černochem.

Hanka a jeí oblíbené květinyV roce 1988 získala stříbrnou Bratislavskou lyru, Cenu diváků a Cenu novinářů. Se svým pořadem vystupovala nejen u nás, ale i v zahraničí (Rakousko, Švýcarsko, Polsko, Ukrajina, Holandsko, Německo). V první polovině 90. let se věnovala především jazzu a začala spolupracovat s Big Bandem Milana Svobody. Právě jazz, blues a swing jsou Hančinou největší hudební láskou. Pořádá pravidelné recitály, kde ji doprovází kapela pod vedením Milana Kumžáka a kam si zve i různé zajímavé hosty. 

Hanka Křížková v muzikálu ŠvejkAsi nejzásadnější změnu v jejím profesionálním životě ji přineslo rozhodnutí účinkovat v muzikálech. Poprvé se objevila jako Nymfa v Draculovi a v této roli září také v současnosti. Vidět jsme ji mohli i v muzikálech Krysař, Jeptišky, Mrazík, Monte Cristo, Romeo a Julie, Bídníci, Golem, Švejk, Carmen. Nebo na Slovensku v Pomádě. Její výkon je vždycky profesionální a role nezapomenutelné. 

Hanka vydala tři sólová alba: Blues, jazz, swing, Zpověď, Jak asi voní štěstí a jedno specielní vánoční Co se tak svítí v Betlémě. Slyšet ji můžeme také na CD všech muzikálů, ve kterých se objevila.

Pokud byste chtěli sebe i Hanku Křížkovou potěšit, můžete přijít na její koncert, který se uskuteční 4. 11. v Divadle Hybernia. Ona vás jistě přivítá svým krásným úsměvem a odmění nejednou hezkou písničkou.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.