Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Křest CD muzikálu Dáma s kaméliemi na live koncertu

Poslední březen patřil Dámě s kaméliemi - v klubu Retro totiž křtila CDHudební klub Retro Music Hall byl poslední březnový večer zasvěcen křtu CD prozatím nejnovějšího muzikálu divadla Ta Fantastika Dáma s kaméliemi. Při této slavnostní příležitosti měli také fandové Dámy s kaméliemi zcela výjimečnou příležitost poslechnout si písničky z nového cédéčka v koncertní úpravě.

Na slavném večeru nechyběla představitelka hlavní role zpěvačky Markéty - zpěvačka Bára Básiková...Začátek akce byl naplánován na 20:00, ovšem tou dobou teprve většina diváků přicházela do sálu a na oficiální zahájení bylo nutno si počkat ještě zhruba dalších padesát minut. Po dlouhém čekání se diváci i přítomní novináři konečně dočkali a představitelka hlavní role Markéty Bára Basiková je uvítala písničkou "K lásce já"....ani Helena Dytrtová - a rovnou ve dvojím provedení...

Hned z kraje večera také proběhl avizovaný křest nové desky, kterého se z tvůrců zúčastnili skladatel Michal Pavlíček a režisérka a autorka většiny textů v jedné osobě Viktorie Čermáková, jež podobné akce nemá příliš v oblibě, ale naštěstí tentokrát udělala výjimku.

Tiskovka po křtu byla v režii samotných aktérů muzikálu...Vydavatelskou společnou EMI zastupoval Vladimír Kočandrle. Chybět pochopitelně nemohl ani kmotr nového CD. Tato příjemná role byla svěřena zpěváku Danielu Hůlkovi, jenž si v Ta Fantastice zahrál v muzikálech Excalibur  a Obraz Doriana Graye.

Samotný křest proběhl velmi rychle a byl následován tiskovou konferencí.Tedy přesněji řečeno spíše než o skutečnou tiskovou konferenci se Neměla však dlouhého trvání a tak se raději začalo s live koncertemjednalo o vtipnou vsuvku, jelikož nikdo z přítomných novinářů nepoložil jediný dotaz a jejich role se tak ochotně ujali sami herci muzikálu Dáma s kaméliemi  David Steigerwald, Lukáš Burian a Jakub Albrecht. Když se jim podařilo "upřímně naštvat" Václava Noida Bártu (představitel Barona) dotazem, zda Bára Basiková "vyštípala" Lucii Bílou z muzikálu, byla celá tiskovka ukončena a muzikanti se vrhli do hraní.Diváci tak měli jedinečnou šanci vyslechnout muzikál Dáma s kaméliemi v koncertní úpravě

Během večera se na jevišti vystřídala většina účinkujících Dámy s kaméliemi. Kromě již zmíněných Báry Basikové a Václava Noida Bárty si návštěvníci užili např. oba Adamy Vojtěcha Dyka a Miloslava Königa, Kristýnu neboli Evu Kratochvílovou, Sabiny Dagmar Součkovou a Helenu Dytrtovou a spolu s nimi i živou kapelu, jež je nezbytnou součástí představení.Křest CD se vcelku vydařil, diváci byli spokojení - ti čilejší se ještě mohli těšit z další, tentokrát už nemuzikálové hudební produkce...

O pořádný rozruch se postarala hlavní hvězda večera Bára Basiková. Těžko říci, zda šlo o nešťastnou náhodu nebo záměr produkce, nicméně její černé minišaty odhalovaly spodní prádlo poněkud více, Závěr večera patřil mimo jiné vystoupení kapely Nightworknež kolik snese dobrý vkus. Pokud se mělo jednat o pokus získat pozornost té části novinářské obce, která umění příliš neholduje a hledá jen "senzace", pak byla tato akce velmi úspěšná, jak je vidět z fotografií a titulků článků, které následně vyšly v několika médiích. Není rozhodně běžné, aby české deníky věnovaly tolik pozornosti křtu muzikálového CD.

Z atmosféry v sále bylo patrné, že diváci byli s koncertem velmi spokojení a nevadilo jim ani až přílišné zdržení celé akce. Pro ty, kteří ještě neměli po skončení Dámy s kaméliemi chuť jít spát, připravili pořadatelé i další program v podobě koncertu kapely Nightwork a vystoupení DJ Baltazara.

Fotografie Michal Škvor, text Alena K.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.