Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Wings v Ta Fantastika

Step rytmus emoceStepařská show WINGS, jejíž heslo zní "step, rytmus, emoce", našla v dubnu své nové útočiště v divadle Ta Fantastika. Datum premiéry na nové scéně připadlo na 23. dubna 2007. V minulosti jste toto představení měli možnost navštívit v Divadle Bez zábradlí.

Členové skupiny - Jan Bursa, Carli Jefferson, Václav Muška a Pavel Strouhal

Ač se náš server specializuje na muzikály a v případě WINGS se o tento žánr nejedná, je toto uskupení s muzikály propojeno díky většině svých členů.

Choreografem celé show je tanečník Jan Bursa alias Savion, Jan Bursa je choreografem celé showkterý působil mimo jiné v muzikálu West Side Story, dále tančil v představeních Romeo a Julie nebo Keep Cool. Za sebou má i spolupráci s taneční skupinou UNO nebo Jiřím Kornem. Televizní diváci ho mohou znát i coby porotce pořadu Bailando - tančím pro tebe.

Spolu s Janem Bursou na scéně excelují i stepaři Pavel Strouhal, Václav Muška, Carli Jefferson Pavel Strouhal, přezdívaný Bůh Tance, se často podílí na muzikálových produkcícha jako speciální host naše muzikálová hvězda první velikosti Jiří Korn. Režisérem celé show je Aleš Janák, o doprovodnou hudbu se postaral Martin Šebestík.

Pavla Strouhala alias Boha Tance znají asi všichni příznivci muzikálů, neboť se na mnoha z nich podílí jako choreograf. Výstupy tanečníků jsou během show snímány z bočních kamer a promítány na plátno na scéněZa zmínku stojí alespoň Cats, Miluji tě ale, Hledá se muž, zn. Bohatý!  nebo Jack Rozparovač.

Václav Muška si zahrál v muzikálech West Side Story, Jack Rozparovač, Monte Cristo  nebo Dracula. Coby tvůrce přispěl choreografií stepu do muzikálu Zpívání v dešti  Hudebního divadla Karlín.

Angličanka Carli Jefferson je jedinou dámou českého stepařského kvartetuCarli Rebecca Jefferson alias Karlik je výjimečná v rámci Project WINGS hned ze dvou důvodů. Zaprvé je jedinou ženou v jinak ryze mužské sestavě, za druhé jediným zahraničním členem. Dříve tancovala ve světoznámém uskupení STOMP, jehož show byla k vidění i v České republice.

Představovat muzikálovým fanouškům Jiřího Korna, by bylo nošením dříví do lesa. Na svém kontě má mnoho rolí a za ztvárnění hostinského Thénardiera Zpěvák, tanečník a muzikálový herec Jiří Korn vystupuje na představeních WINGS jako speciální hostv Bídnících  (Les Misérables) získal prestižní Thálii pro rok 2003. S WINGS vystupuje jako speciální host na všech reprízách. Účinkuje pouze v závěru představení, ovšem kromě stepu se zde prezentuje i jako zpěvák díky slavnému hitu Beatles "Oh Darling", kterým také již tradičně zahajuje koncerty svého úspěšného vokálního uskupení 4TET.

Představení WINGS je koncipováno jako rychlý sled stepařských čísel, v nichž se jednotliví členové předvedou sólově i jako součást skvěle secvičeného celku. Společné scény pak většinou navozují dojem, že se stepaři od sebe vzájemně právě učí nové choreografie. tn_MS07C-025725Jedná se v podstatě o "vyprávění" o vzniku WINGS. Dojde i na roztomilou klaunskou scénku v podání Carli Jefferson a Jana Bursy.

Energie, která z celého vystoupení WINGS prýští, se nedá popsat slovy, nicméně již na začátku zmíněné motto "step, rytmus, emoce" skvěle vystihuje, čeho se diváci dočkají. Jestliže máte rádi step, pak WINGS jsou přesně tím, co byste neměli vynechat.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.