Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Radim Schwab oslavil své narozeniny v Divadle Radka Brzobohatého

Úvod koncertu patřil Fantomovi operyZpěvák Radim Schwab pozval 21. června 2024 v 19 hodin diváky na svůj narozeninový koncert do Divadla Radka Brzobohatého v Praze. Před zcela vyprodaným sálem předvedl společně se svým vzácným hostem a kolegyní Monikou Sommerovou strhující show. Na své si přišli jak milovníci muzikálů, jak i písní ve svižnějším popovém rytmu, při kterém se mnozí zvedli ze svých sedadel a začali rozjařeně tančit. To vše za doprovodu skvělé kapely, kde za pianem usedl Peter Berki, na kytaru hrál Jaroslav Friedl, baskytarou tvrdil muziku Jan Alán a za bicími se předvedl Tomáš Vokurka. Pro ty, kdo koncert nestihli, ale i pro ty, kdo si ho chtějí připomenout, jsme připravili naši malou reportáž.

Monika během večera vystřídala několik úchvatných róbKoncert začal fenomenálním nástupem Radima a Moniky, kteří zazpívali několik slavných hitů z muzikálu Fantom opery od Andrew Lloyd Webbera, ve kterém společně několik let působili na scéně Goja Music Hall. Jako první zazněl duet „The Phantom Of The Opera“, následoval song „The Music Of The Night“, a opět duet „All I Ask Of You“. Potom si Monika střihla sólově píseň „Vzpomínej“. Radim pak zazpíval „Oceana“ a fenomenální „Hijo De La Luna“ od slavné zpěvačky Monserat Caballe. Laťka byla tedy nasazena pěkně vysoko, a tak jsme plni očekávání sledovali, co si pro nás Radim s Monikou nachystali v příštích okamžicích.

Na šanson „Lásko má“ si Radim sedl na schody u jeviště, aby tím navázal až intimní kontakt s publikemPoté Radim přešel do romantické nálady a zapěl „Lásko má“ s českým textem Václava Kopty. Druhou část písně s původním názvem „La Chanson des vieux amants“ od Jacquese Brela zazpíval v originální podobě ve francouzštině a sklidil za ni frenetický potlesk. Radima vystřídala opět Monika a poslechli jsme si slavnou píseň „Lásko má, já stůňu“ z muzikálu Noc na Karlštejně od Karla Svobody. Po písni „Take Me As I am“ následoval opět duet „The Prayer“, tentokrát z repertoáru Andrea Bocelliho a Céline Dion. První polovinu koncertu uzavřel Radim písní „Nespravedlivý Bůh“ z ikonického muzikálu Drakula od Karla Svobody a Zdeňka Borovce.

Z Radima šel při interpretaci písně „Stáří“ strachPo přestávce nás čekala druhá polovina koncertu, nyní už v tanečním a odlehčeném rytmu. Jako první zazněla píseň „I feel love“, a poté následoval slavný song „Quando, quando, quando“ od Julia Iglesiase s českým textem Jaroslava Machka „Rande, rande, rande“. Píseň „Stáří“ od Michala Horáčka a Petra Hapky, kterou kdysi proslavili Michal Kocáb a Josef Kemr podal Radim fenomenálně, při ztvárnění postavy Stáří působil přímo démonicky a všem v publiku běhal mráz po zádech. S romantickou písní „Knížka snů“ z muzikálu Bídníci přišla Monika a sklidila obrovský potlesk. Radim potom představil písně „Neznámá“ a „Bouřka“, které posluchači najdou na jeho CD.

Monika s Radimem v závěru koncertu roztleskali a roztančili celý sálZávěr koncertu se již odvíjel v tanečním rytmu a mnozí diváci neváhali a skutečně se spontánně pustili do tance v uličkách mezi sedadly. Monika Sommerová diváky roztančila slavnou „Dancing Queen“ od skupiny ABBA, potom si Radim s diváky zatančil na píseň „Na sedum strun budu hrát“ (původně ji proslavil interpret Karel Hála) a na závěrečnou „Last Dance“ od Donny Summer, už tančil a tleskal do rytmu celý sál. Jako přídavek si diváci vytleskali duet z filmu „Hříšný tanec“. Po dlouhém potlesku ve stoje následovala ve foyeru autogramiáda a společně focení, každý chtěl Radimovi osobně předat nějaký narozeninový dárek. A my mu za naši redakci přejeme hodně zdravíčka, spokojených diváků a štěstí na nové krásné písně, kterými by nás nadále mohl těšit.

 Galerie z narozeninového koncertu
V závěru koncertu se diváci pustili do tance Radim dokázal s diváky navázat krásný kontakt Během poslední písně létaly nad diváky balónky Děkovačka nebrala konce
Společné foto s kapelou Monika s Radimem po koncertě zářili spokojeností Diváci po koncertě chtěli Radimovi osobně předat dárky Focení s fanoušky po koncertě nesmí nikdy chybět

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.