Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Jihočeské divadlo zahajuje spolupráci s Městskými divadly pražskými

Ředitel Jihočeského divadla MgA. Lukáš PrůdekJihočeské divadlo v loňské sezóně položilo tradici pražské přehlídky tvorby svých čtyř souborů s názvem Jižní spojka. Ta se bude konat vždy jednou ročně v únoru na různých pražských scénách. Kromě toho soubor činohry započal dlouhodobou spolupráci s Městskými divadly pražskými. V rámci této spolupráce by se měly v Divadle Komedie objevovat zajímavé tituly z repertoáru Jihočeského divadla. Pilotním projektem je hostování úspěšné inscenace Petra Zelenky Živý obraz. Hru předního německého autora Mariuse von Mayenburg nastudoval Petr Zelenka již v roce 2017, dva roky po světové premiéře v berlínské Schaubühne. Inscenace se setkala se značným ohlasem kritiky i diváků, a díky začínající spolupráci s MDP bude 16. října uvedena v Divadle Komedie.

Nasadit si do domu cizího člověka je vždycky trochu risk. I když jde jen o mladou uklízečku, na první pohled naprosto neškodnou. Jak má ale obyčejná uklízečka zvládat roli hromosvodu pro všechny v rodině? Otec – lékař doufá, že znovu získá respekt své ženy, když pojede pracovat do Afriky do oblastí postižených ebolou, se synem mlátí puberta, a navíc matčin šéf se ji snaží zatáhnout do svého výstředního konceptuálního umění!

Živý obraz
Marius von Mayenburg
Úprava a režie: Petr Zelenka
Dramaturgie: Olga Šubrtová
Scéna: Nikola Tempír
Kostýmy: Vladimíra Fomínová
Hudba: Daniel Šubrt
Hrají: Věra Hlaváčková, Pavel Oubram, Eliška Boušková, Petr Halíček a další

Z ohlasů diváků:
13. 4. 2018
Konečně svěží vítr snad i blýskání na lepší časy v JD. Pro mě snad nejlepší představení po dlouhé době. Dovedu si i představit, že nebylo úplně jednoduché tuto hru v ČB prosadit. Moc děkuji za skvělý zážitek, bylo to opravdu vynikající.

25. 1. 2018
Naprosto skvělá věc po dlouhé době, na kterou půjdu určitě ještě minimálně jednou! Ti, kdo se alespoň malinko zajímají o současné umění, si přijdou na své!

22. 1. 2018
Od prvních vteřin víte, že to bude stát za to. A stálo! Duo Hlaváčková, Oubram se skvěle doplňovalo a energie pana Halíčka byla neskutečná. Děkujeme! 

27. 12. 2017
Petr Zelenka opět nezklamal. Dobře zvolené téma, rodina a sociální rozdíly, okořeněné černým humorem. Podtrhují skvělé výkony herců, děkujeme a doporučujeme všem.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.