Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Casanova se hraje na Asijském kontinentu

Casanova Vás vítá...Vězte, že neskutečné se stalo skutečným. Také jsem tomu nechtěla zprvu věřit, ale když Boeing 747 odlepil před mými zraky svoje kola od letištní plochy a někdo z jedenatřiceti mně známých pasažérů na palubě mi zamával z okýnka letadla, uvěřila jsem. Ano, je to tak. Muzikál Casanova, mající v létě 2012 premiéru na zámku Hluboká v Jižních Čechách, se vznesl"k výšinám"

Nebezpečný chlap Luděk ''Bedna'' ŠindelářAž se budete 25. června ráno probouzet, naši cestovatelé již budou v pětihvězdičkovém hotelu Prince 300 kilometrů od Jihokorejského Soulu ve městě Daegu. Tuto mimořádnou událost české muzikálové scény si odjelo užívat celé jedno obsazení muzikálu, v čele s režisérem Davidem Codym, autorem hudby Zdeňkem Bartákem, producentem Zdeňkem Piklem, produkční Janou Chocholovou a autorem aranžmá a nahrávek Danielem Bartákem.

Při konkurzu nikdo netušil, že za rok budou hrát v KoreiNa Zdeňka Bartáka vám ještě prozradíme, že není v Soulu žádným nováčkem. Ve své sbírce již má z tohoto koutu světa cenu Grand Prix za nejlepší muzikálovou hudbu Asijského kontinentu roku 1999 a 2002. Před jeden a půl tisíci diváky a možná ještě více, bude 28. - 30. června v choreografii Petry Parvoničové, odehráno pět představení v českém jazyce, o který se postaral v libretu a textech písní Petr Markov. To vše v rámci Daegu International Musical Festival (DIMF), největším muzikálovém festivalu na světě.

Zámek Hluboká vás uvítá i v létě 2013Držme všem sólistům i company palce, ať jsou"důležití", "kavalíři", ať ukáží, jak vypadá česká "čest", a ať předvedou, že my Češi, stejně jako "v Americe máme všeho více"(pro nezasvěcené, to jsou úryvky z písní muzikálu).

Na závěr této exkluzivní zprávy, si vás dovoluji jménem realizačního týmu muzikálu pozvat v červenci a srpnu 2013 na nádvoří zámku Hluboká, kde se představení odehrávají. Pozvánkou budiž naše články s fotografiemi Michala Škvora na našem serveru Musicalnet, vzniklé při loňských představeních.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.