Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Ať žije rokenrol! - srovnání alternací Ronnyho

Tanečních čísel je dostDne 20.10.2010 se v Divadle Broadway konala premiéra muzikálu Ať žije rokenrol!. Krásné datum pro premiéru, jen nevím, zda to byla náhoda nebo záměr. Já měla to štěstí, že jsem mohla přihlížet i dvěma generálkám o dva dny dříve, a tak jsem viděla všechny tři alternace hlavní role Ronnyho. Tudíž mohu trochu srovnávat a možná hodnotit.

Premiérové obsaznení - Vondráčková a ToužimskýPřiznám se, že když jsem měla jít na první generálku Ať žije rokenrol!, tak se mi moc ani nechtělo, a už vůbec jsem nečekala nějaký famózní zážitek. O to víc a mile jsem byla překvapená, když jsem tohle představení viděla. Po delší době se do Divadla Broadway vrací něco, na co se budu ráda vracet i já.  Má to dynamiku, má to humor, má to skvělé texty, má to moc hezké písničky a má to hodně dobré obsazení. Je to jednoduše dobrý muzikál!

Ronny je vždy suveréníAle vraťme se k vlastnímu obsazení. Jak už jsem říkala, měla jsem možnost sledovat všechny tři alternace hlavní role Ronnyho.  Jako první se představil Tomáš Beroun. A musím říci, že oproti jeho předchozím muzikálový rolím, tahle mu sedí a zvládá ji dobře.  Jeho herecký a taneční projev byl naprosto dokonalý.  Přesto, že to byla první veřejná generálka, Tomáš vypadal sebejistě a bez jakéhokoliv zaváhání zvládnul s přehledem celé představení. Takže smekám!

Socialismus udolával i soudruhyPo zážitku z první generálky jsem se začala těšit na generálku druhou, kde si Ronnyho vyzkoušel Tomáš Löbl. O Tomášovi vím, že každé svoje představení hraje naplno a vždycky podává stoprocentní výkony. Přesto tohle bylo pro něho něco nového. Ale nezklamal mě! Prvních pět minut na něm byla vidět nervozita, ale při první písničce už to byl suverénní zpěvák, herec i tanečník. Celé představení jel naplno a s naprostým přehledem. Ronny v podání Jana ToužimskéhoTento svůj excelentní výkon korunoval zásadní písničkou muzikálu "Šrámy lásky", za kterou zaslouženě sklidil obrovské ovace. Myslím, že si Divadlo Broadway může gratulovat k tomu, že Tomáše Löbla obsadilo do hlavní role.

A pak už přišla premiéra, kde měl ukázat svoje kvality třetí Ronny - Jan Toužimský. Uznávám, že na premiéře je každý nervozní, a tak výkony zpěváků nemohou být úplně dokonalé, ale něco takového jsem nečekala. Honza Toužimský je asi super rockový zpěvák a typem se na roli Ronnyho hodí nejvíc, ale muzikál evidentně není jeho parketa. ''Šrámy lásky'' - závěrečná vyznání RonnyhoCelou dobu vypadal jako by ho to nebavilo a jeho herectví asi mělo dovolenou. O tanci ani mluvit nejde, protože ten chyběl úplně. A já si po chvíli říkala „Proboha ať přijde Tomáš (jedno který) a dohraje to“!

I když mě premiéra v podání Honzi Toužimského nenadchla, tak moc ráda na tento muzikál půjdu znovu. Protože výkony ostaních jako třeba Lucky Vondráčkové, Zdenky Trvalcové, Martina Pošty, Aleše Hámy, Petry Janů . . . byly skvělé.  A jsem moc ráda, že máme v Divadle Broadway nový hodně dobrý muzikál :-)

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.