Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Premiéra nové divadelní sezony v HDK odhalena

Jesus Christ SuperstarPremiéra 65. divadelní sezony v Hudebním divadle Karlín byla odhalena. Stane se jí legendární muzikál autorů Andrew Lloyd Webbera a Tima Rice Jesus Christ Superstar. Tento muzikál tak oslaví návrat na pražskou scénu po 16 letech od své pražské premiéry, která byla 22. července 1994. Tehdy se odehrálo 1288 představení, kolik jich odehraje Karlín?

Jesus Christ Superstar na scéně MDBDruhou premiéru tento muzikál zaznamenal 12. listopadu 2005 na scéně Městského divadla Brno. Jednalo se o unikátní premiéru, neboť právě pro brněnskou scénu rozšířil Michael Prostějovský libreto. A v této podobě ho diváci mohou slyšet dodnes.

HDK dlouho tajilo, co bude premiérou 65. divadelní sezony, Jesus Christ Superstar - koncertní verze (Máří Magdaléna v podání Báry Basikové)ale vžy tvrdili - "bude to bomba", "bude to velké zahraniční dílo". A jak vidno, svým slibům dostáli.

Je pravada, že uvést toto dílo bylo logické, neboť HDK někjolikrát uvedlo konceretní verzi muzikálu Jesus Christ Superstar, a vždy balo vyprodáno. To jasně řeklo, že kvalitní a lety prověřené tituly stále dokáží přivést návštěvníka do hlediště.

Myslím si, že divák bude možná velmi překvapen. Předpokládám totiž, že v roli Máří Magdalény zazáří opět Bára Basiková a nově i Lucie Bílá. Co si myslíte vy, čtenáři našeho muzikálového serveru a muzikáloví diváci?

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.