Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Daniel Hůlka se po nemoci vrátil v plné síle

Daniel Hůlka se vrátil ve skvělé forměDivadlo Broadway ve středu 12. prosince 2012 přivítalo na svých prknech Daniela Hůlku, který se po překonané nemoci – akutního zánětu slinivky břišní, při které na jaře tři týdny bojoval o život – předvedl ve vynikající formě, s grácií zvládl celý koncert tak, že při závěrečné děkovačce dokázal nadšené diváky postavit na nohy. Během koncertu představil i velmi vzácné hosty, a tak ani Musicalnet nemohl u takto významné události chybět. Z vánočního koncertu Daniela Hůlka vám samozřejmě přinášíme reportáž.

Pozvání Hůlky přijal kytarový virtuóz Lubomír BrabecPrvní polovinu koncertu věnoval Daniel Hůlka operním áriím, čímž jistě potěšil nejen milovníky tohoto žánru. Za klavírního doprovodu Vlastimila Bičíka přednesl v latině „árii Xerxa“ z opery Xerxes od George Frederica Händela a „Pietu signore“ od Alessandra Stradelly. Po té pozval na jeviště svého vzácného hosta, kytarového virtuóza Lubomíra Brabce, který se uvedl skladbou „Variace op. 9 na Mozartovo téma pro kytaru“od Fernada Sora.

Miloš Zeman daroval oběma umělcům svou knihuZajímavou vsuvkou koncertu byl nečekaný host – kandidát na prezidenta ČR Miloš Zeman. Hned v úvodu však diváky ujistil, že do divadla nepřišel propagovat svou prezidentskou kampaň, ale že by jen rád představil svou novou knihu „Zpověď informovaného optimisty“, protože pokud by náhodou byla jeho kandidatura úspěšná, tak už se dlouho k psaní knih nedostane. Diváci ocenili jeho ostrovtip potleskem.

Na klavír Dana doprovodil Vlastimil BičíkPoté se pomyslného žezla opět Daniel Hůlka a v následujícím bloku zazněl jeho sytý baryton ve skladbách Wolfganga Amadea Mozarta „Giovanni“ (Canzoneta), následovaly tři renesanční písně od Luboše Sluky a dvě skladky od Antonína Dvořáka „Hospodin je můj“ a překrásná, dojemná „Když mě stará matka“ z Cikánských písní. Tento blok zakončil Daniel Hůlka fenomenální písní „Ave Maria“ od Franze Schuberta. V zápětí se chopil své kytary opět Lubomír Brabec a přednesl „Preludium pro kytaru“ od Heitora Villa-Lobose. Přes skladbu „Porgi“ (Porgy a Besa) od George Gerschwina se Daniel Hůlka přenesl k muzikálovým áriím. Následovala magická „Sebevražda“ komisaře Javera z Bídníků od Claude-Michela Schönberg a tento blok zakončil opět Lubomír Brabec se skladbou „Gran Jota pro kytaru“ autora Francisca Tárregy.

Publikum si zazpívalo poslední přídavek s DanielemZávěr koncertu byl již zcela věnován muzikálům z pera českých autorů, ve kterých Daniel Hůlka ztvárnil hlavní role. A tak se Danielův hlas mohl plně rozeznít v písních „Etna“ z Barona Prášila od Zdeňka Bartáka, „Právo mám“ z muzikálu Kat mydlář Michala Davida a na závěr zazněla árie „Nespravedlivý Bůh“ z muzikálu Dracula od autorů Karla Svobody Zdeňka Borovce. Nadšené publikum tleskalo ve stoje a nechtělo aktéry z jeviště pustit bez přídavků. Ti se naštěstí nenechali dlouho přemlouvat a všichni společně – Dan Hůlka, Lubomír Brabec a Vlastimil Bičík přidali ještě „Panis Angelicus“ Cesara Franka a legendární „Pramínek vlasů“ od Jiřího Suchého Jiřího Šlitra, který si z plna hrdel diváci s účinkujícími zazpívali společně. 

Daniel nám zapózoval s moderátorkami VIP zprávVe foyeru divadla následovala dlouhá autogramiáda a náš tým se mezitím přesunul do divadelního klubu, aby vám přinesl reportáž z dění po koncertě. V klubu proběhly rozhovory pro VIP zprávy, Martina Jandová vyzpovídala i Danovu maminku Jarmilu Hůlkovou, která byla na svého syna patřičně hrdá. V rozhovoru prozradila, jaký měla o Dana strach v době jeho nemoci, a dokonce i to, že by se už ráda těšila na nějaké vnoučátko. Ale protože – dle jejích slov – zatím nepřišla ta pravá, vypadá to, že si bude muset maminka ještě počkat.

Miloš Zeman se rád zdržel v divadelním klubu a popovídal si s umělciV divadelním klubu se kromě Lubomíra Brabce a mnoha Danových kolegů z muzikálů Divadla Broadway zdržel i kandidát na prezidenta Miloš Zeman se svou krásnou devatenáctiletou dcerou Kateřinou a setrval v družném rozhovoru nejen s hlavní hvězdou večera, ale i s Oldřichem Lichtenbergem a skladatelem Zdeňkem Bartákem. O čem si ale povídali, to už vám neprozradíme. Důležité je, že spokojený byl i Daniel Hůlka, a my mu rádi přejeme hodně zdraví a dalších krásných písní a rolí, nejen na prknech Divadla Broadway.

 

Martina Jandová vyzpovídala Miloše Zemana pro VIP zprávy Svého otce doprovodila na koncert půvabná dcera Kateřina Daniel se ten večer vzhledem ke své nedávné nemoci slinivky samozřejmě zcela zřekl alkoholu Danovi přišly do zákulisí gratulovat jeho fanynky

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.