Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Český sen po japonsku

Olga Černohorská a Iva Kárníková představují Tomio Okamuru a jeho Český sen - cestu za americkým snem v ČecháchJistě všichni vědí, co je to takový americký sen. Ale co je to Český sen, to ví asi málokdo. Léto plné hvězd, doprovodný kulturní projekt k výstavě Hračky a kapsáře pro postižené i zdravé děti na Dražického náměstí v Praze 1 nám ve středu 28. července 2010 jeden splněný sen představil. Pan Tomio Okamura nás seznámil se svým Českým snem v japonském stylu.

Tomio Okamura se narodil v Tokiu, má japonské a korejské předky, ale ať se ho zeptají kdekoli ve světě na původ, prohlašuje, že je Čech.Tomio Okamura se narodil v Tokiu, má japonské a korejské předky, ale ať se ho zeptají kdekoli ve světě na původ, prohlašuje, že je Čech. Tomio Okamura je skutečně po své mamince napůl Čech. Část dětství prožil dokonce v dětském domově, a ještě před několika lety prodával v tokijském kině v malém občerstvení - popcorn a colu. Dnes jeho cestovní kancelář dováží do České republiky přibližně 110 tis. turistů ročně a jako jeden z vyvolených byl nedávno představen při osobní audienci japonskému císaři jako symbol spojující Českou republiku a Japonské císařství.

Den D - reality show o investicích, o skutečných penězíchVypsat dopodrobna, o čem byla v tomto podvečeru řeč, je téměř nemožné, jelikož probraná témata byla díky dotazům přítomných diváků velice široká. Řeč byla o pořadu České televize Den D a o tom, jak probíhá výběr uchazečů o investice. O tom, že leckteří z nich jsou ochotni lhát a vymýšlet si, dokonce podepsat i lživé prohlášení o autorství prezentovaného nápadu. O tom, že tento pořad je opravdovou reality show, jelikož zúčastnění investoři do vybraných projektů vkládají prokazatelně své a legálně nabyté peníze i o jiných podrobnostech tohoto pořadu.

Kurzy vaření s Tomiem Okamurou a jeho kuchařskými hosty Vás zavedou do světa japonské kuchyněDozvěděli jsme se něco o původu Tomio Okamury a o jeho složité a poučné cestě k jeho dnešnímu způsobu života a podnikání. Dále jsme zabrousili do japonské kultury a seznámili se se zlomkem z japonské mentality pramenící ze zen-budhismu a jeho snahy o absolutní dokonalost v základních oblastech života. Též jsme se dotkli skutečnosti, že tato snaha o absolutní dokonalost může v extrémních případech mít i velmi negativní dopad v jednání člověka.

Pan Okamura ochotně podepisoval zájemcům o autogram svou knihuSeznámili jsme se s náhledem na proces sebevzdělání a kulturní (nejen v uměleckém směru) sebekultivace od postoje „já, tady a teď“ k postoji „my, všude a do budoucna“ a s mnoha dalšími náhledy a názory této zajímavé osobnosti a podnikatele Tomio Okamury. Večer uběhl velmi rychle, jelikož přítomní diváci byli velmi zvídaví, pokládali zajímavé dotazy a pan Tomio Okamura vyprávěl opravdu poutavě. Chcete-li se o tomto podnikateli a především člověku dozvědět více, máte možnost si přečíst knihu o jeho cestě za americkým snem v Čechách - Český sen.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.