Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Uličník bez fraku nezlobí

Olga Černohorská pozvala na Léto plné hvězd Uličníka, který Vás zlobit rozhodně nebudeVe čvrtek 22. července bylo neskutečné vedro, ba přímo tropické venkovní teploty. Každý normální smrtelník, mohl-li si vybrat, zakotvil někde u vodní plochy, nejlépe se zajištěným přísunem chlazených nápojů. I přes toto horkostí sálající počasí se v prostorách výstavy Hračky a kapsáře pro zdravotně postižené i zdravé děti sešli lidé milující kvalitní a převážně klasickou hudbu. V tento podvečer tu byl totiž uličník, který nezlobí, neboli Uličník bez fraku.

David Uličník, známý především z muzikálů, je milovníkem klasického repertoáruDavid Uličník, známý muzikálový zpěvák a milovník klasického repertoáru, se rozhodl podpořit tuto výstavu svou účastí na doprovodném programu Léto plné hvězd. Pro své fanoušky si připravil velmi komorní představení v ležérně klasickém stylu. Ke spolupráci přizval interpretku Hanu Volkovou, která jeho pěvecké umění doprovodila neméně interesantní hrou na klavír.

Začátek představení byl pojat volně a diváci si mohli vychutnat duchovní árie, Koncert byl pojatý ve stylu s důrazem na klasický repertoárz nichž namátkou jmenuji Caro mio ben od autora Giuseppe Giordana, Panis Angelicus od Caesara Franca, nebo známou árii Ave Maria. Následovalo odlehčení s árií La donna è mobile, známou především díky reklamě na pizzu, Addio Fiorito Asil z opery Madam Butterfly a jiné.

Z umění Hany Volkové zazněla instrumentální klavírní skladba od Scotta Joplina Ragtime. Po té se skladba představení odklonila od klasického repertoáru k tomu širším masám známějšímu -muzikálovému. ZRagtime od Hany Volkové potěšil na dušiazněla například píseň Somewhere z muzikálu West Side Story, nebo krátká ukázka duetu původně určeného jako hymna pro olympiádu v Barceloně Amigos Para Siempre, kterou složil Andrew Loyd Webber. David Uličník tento odklon od klasiky komentoval slovy, „sestavení skladeb není úplně logické, ale nám to nevadí“, což vyvolalo jemný úsměv na tvářích přítomných diváků.

Na konci toto komorní vystoupení zabrousilo do Itálie v podobě písně Volare v klasickém provedení I přes úmorné vedro bylo hlediště plné příznivcůa opět tuto píseň znají široké masy v komerčním hitovém podání hudební skupiny Gipsy Kings. Dále zazněla Jitřní píseň neboli Mattinata a známé O Sole Mio tento podvečerní čas zakončilo. Pro velký úspěch se diváci dočkali přídavku v podobě písně Modlitba Jeana Valjeana z muzikálu Bídníci, a následně druhého přídavku z Lidové moravské poezie od Leoše Janáčka, písně Červená jablůčka. Pak se již diváci neochotně smířili s definitivním zakončením večerního představení.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.