Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Robin Hood poprvé vystřelil z luku

Robin Hood Jan Kříž poprvé vystřelil z lukuAčkoli si většina lidí v současných vedrech užívá letních dnů u vody a na dovolených, v Divadle Kalich tomu tak zdaleka není. Zkoušky na muzikál Robin Hood jsou totiž v plném proudu, vždyť do premiéry, naplánované na 1. září, zbývá jen pět týdnů. O tom, jak probíhají přípravy, si přišli všichni aktéři popovídat s novináři v úterý 20. 7. na zahradní party na Střelecký ostrov. A protože se jednalo o účinkující muzikálu Robin Hood, byla to party střelecká.

Trefit se do připravených terčů nebylo zrovna lehké...Už při vstupu na zahradu bylo jasné, že o zábavu nouze nebude. Stany s občerstvením lákaly příchozí svlažit hrdlo douškem chladivého moku a celkový dojem dokresloval lukostřelecký koutek s terči a dřevěnými zvířaty: ovcí, kancem, krocanem a malým prasátkem, které vypadalo tak dojemně, že každý váhal, jestli by se na něj vůbec mělo střílet…

Ale to už se pomalu začínali trousit hosté. ... Maruška Blahynková se každopádně trefila dobře :)Postupně přicházely všechny celebrity Divadla Kalich, které v muzikálu budou v různých rolích účinkovat. Mírně nachlazený se objevil Jan Kříž, ruku v ruce s Maruškou Blahynkovou. Casting „Cesta ke slávě“ mu přinesla nejen hlavní roli, ale i lásku, a tak si i tuto party užívali společně.

Lucia Šoralová se vroucně přivítala s Ondřejem Soukupem a všem jednoznačně demonstrovala, ke komu patří. Lucíja Šoralová si střelecké odpoledne užilaGábina Osvaldová, autorka textů muzikálu, se tentokrát nedostavila… Jiří Zonyga dorazil tradičně ve svém šátku, Václav Noid Bárta, který bude alternovat Robina, všem ukázal své tetování, Leona Machálková, která bude v muzikálu hrát čarodějnici, předvedla všem holé bříško pod malým sáčkem. Ale to už se na všechny přítomné hvězdy vrhli novináři a interwiev se rozběhla v plném proudu.

Jedinečné foto: Martin Pošta právě vypustil šíp z tětivyTaké fotoaparáty přítomných fotografů cvakaly jak o život. Bylo se totiž na co dívat. Luků a šípů se postupně chopily všechny přítomné celebrity a za záslužných potřebných rad instruktorů mířily do připravených terčů a dřevěných zvířat. Tětivy se napínaly a šípy svištěly vzduchem. Mnozí si za chvíli začali uvědomovat, že uživit se lovem zvěře pomocí těchto zbraní, asi nebyla žádná legrace.

Každý si chtěl střelbu vyzkoušet a tak šly připravené luky z ruky do rukyNejdříve se ve svém střeleckém umění předvedli pánové. Mezi prvními se luku ujal i vítěz castingu „Cesta ke slávě“ Jan Kříž. Zcela neomylně zacílil na terč a vystřelil. Za svůj zásah sklidil potlesk všech přítomných, i když netrefil zrovna desítku… Ani ostatní pánové nechtěli zůstat pozadu, a tak šel luk z ruky do ruky.

Občas dámy potřebovaly při střelbě malou pomoc, kolegové ochotně vypomohliPak přišly na řadu křehké dámy, které si lukostřelecké umění také nechtěly nechat ujít. Radka Pavlovčinová si vzala na pomoc Zdeňka Podhůrského a vítězka castingu pro roli Mariany Martina Bártová si nechala poradit od zkušeného instruktora. Zatímco většina dam s lukem trochu zápasila, Leona Machálková stihla u střelby ještě i pózovat fotografům.

Viktoru Poláškovi byla též nabídnuta role v Robinu HoodoviNaší pozornosti nemohla uniknout přítomnost několika finalistů, kteří se museli zastavit před vítěznými branami castingu. Samozřejmě jsme je pro vás vyzpovídali. Míše Doubravové byla nabídnuta role služebné Mariany společně s Maruškou Blahynkovou. Také Viktoru Poláškovi byla nabídnuta role, zahraje si v company zbojníka. Z ostatních účastníků castingu byla přítomna Radka Pavlovčinová, která bude alternovat Leonu Machálkovou v roli čarodějnice, Robinové s Marianami ochotně zapózovali fotografůmale to už se diváci dozvěděli z přímého přenosu.

Hlavní představitelé – Jan Kříž (Robin Hood) a Martina Bártová (Mariana) se nám svěřili, že zkoušky jsou poměrně náročné, a to jak obtížností písní, množstvím textu libreta a dokonce i pohybově. Oba se ale shodli na tom, že se mají diváci na co těšit. S režisérem Jánem Ďurovčíkem, Janem Křížem, Martinou Bártovou a Radkou Pavlovčinovou se mohou zájemci setkat ještě před premiérou na výstavě „Léto plné hvězd“ v hodinovém pořadu, kde se snad dozvíme něco více ze zákulisí a příprav muzikálu. Pořad se koná 19. 8. v 18 hod., Dražického nám. 10/65, Praha 1. (Více informací a objednávky vstupenek na www.anahata.cz).Po střelbě přítomní využili možnost se občerstvit

Když byla uspokojena zvědavost novinářů, fotografů a kameramanů, pak už se jen grilovaly klobásky a masíčko, popíjelo se pivečko a další lahodné moky, střílelo se z luků a rozproudila se volná zábava. Několik aktérů muzikálu Robin Hood včetně hlavních představitelů a Lucie Šoralové si dopřáli dokonce projížďku na lodičkách, což jsem jim ze srdce přála, neboť druhý den je již čekalo další kolo zkoušek v Divadle Kalich. Premiéra Robina Hooda je naplánovaná na 1. září 2010.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.