Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Zemřel Ladislav Smoljak

Ladislav SmoljakDo Českého nebe se v neděli 6. června 2010 v ranních hodinách odebral režisér, scénárista, herec a známý „cimrmanolog“ Ladislav Smoljak. Zemřel ve věku 78 let po dlouhé nemoci, ale ještě 27. května naposledy hrál. Jeho laskavý humor nám bude všem moc chybět.

Filmografie

Námět a scénář

1974 Jáchyme, hoď ho do stroje! (se Zdeňkem Svěrákem a Oldřichem Lipským)
1976 Marečku, podejte mi pero! (se Zdeňkem Svěrákem)
1976 Na samotě u lesa (se Zdeňkem Svěrákem)
1978 Kulový blesk (se Zdeňkem Svěrákem a Zdeňkem Podskalským)
1980 Trhák (se Zdeňkem Svěrákem)
Ladislav Smoljak jako Smrt ve hře Posel z Liptákova1981 Vrchní, prchni!
1983 Jára Cimrman ležící, spící (se Zdeňkem Svěrákem)
1984 Rozpuštěný a vypuštěný (se Zdeňkem Svěrákem)
1987 Nejistá sezóna (se Zdeňkem Svěrákem)

Režie

1978 Kulový blesk (se Zdeňkem Podskalským)
1981 Vrchní, prchni!
1983 Jára Cimrman ležící, spící
1984 Rozpuštěný a vypuštěný
Ladislav Smoljak ve hře Vyšetřování ztráty třídní knihy1987 Nejistá sezóna

Divadelní hry

Hry Járy Cimrmana (spolu se Zdeňkem Svěrákem)

Záskok
Švestka
Posel z Liptákova
Němý Bobeš
Ladislav Smoljak jako mlynář ve filmu Na samotě u lesaHospoda Na Mýtince
Vražda v salonním coupé
Cimrman v říši hudby
Dlouhý, široký a krátkozraký
Lijavec
Dobytí severního pólu
Blaník
Afrika
České nebe
Akt (autor Zdeněk Svěrák, režie Ladislav Smoljak)

Ladislav Smoljak jako mlynář ve filmu Na samotě u lesaVlastní hry 

Vyšetřování ztráty třídní knihy
Hymna aneb Urfidlovačka
Fantom realistického divadla Zdeňka Nejedlého
Malý říjen
Hus: Alia minora Kostnického koncilu

Fotografie: bon, oficiální foto z natáčení (autor nezjištěn)

Komentáře k článku

avatar Jitka K.
0
 
 
Akt - autor pouze Zdeněk Svěrák
Vyšetřování ztráty třdní knihy - autor pouze Ladislav Smoljak
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Renata Kratochvílová
0
 
 
Děkujeme mnohokráte za faktické upozornění, máte pravdu - opravili jsme.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Reklama

Banner

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2017 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.