Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Děti ráje pilně zkouší

Děti ráje se představujíPrávě jsme přišli do GoJa Music Hall, je pátek 6. listopadu 2009, přibližně deset hodin dopoledne. Tanečníci na jevišti ještě procházejí jednotlivé choreografie, zároveň technický personál připravuje poslední detaily vybavení na scéně. Poté se jeviště vyprázdní, zhasnou světla, je spuštěna projekce a od režisérského pultu se ozve „tak jedem“.

Eva na diskotéceZačala poslední neveřejná generálka nového muzikálu Děti ráje. Díky kvalitě obsahu našeho serveru jsme jediní novináři široko daleko a tak vám zase můžeme přinést něco, co ostatní nemají. Hraní se rozjíždí kapku ztuha, energii na jeviště s sebou přinese až první píseň, kde je vidět dobrá skupinová choreografie, evokující atmosféru diskoték z doby, ve které se začátek muzikálu odehrává.Tom nechává vyhazovat Michala z Ráje

Tuto dobu připomínají též vtipné narážky interpretů, jimž však do detailu porozumí pravděpodobně jen generace, která danou dobu zažila. Ostatním budou nicméně jasné vtipné dialogy. Použité písně jsou převážně ze stáje Františka Janečka a jeho skupiny Kroky, hodně písní je známá z podání Michala Davida.

Čusbus a jeho komentáře Michalových trablůVýbornou postavou, která vtipně glosuje problémy Michala je Čusbus. Koneckonců vtipné dialogy a známé písně si s účinkujícími může zazpívat skoro každý. Pamětníci písně znají z původního zpracování, mladí zase z diskotékových remixů.

Dýdžejové Tom (S. Tofi) a Stanley (L. Vaculík)Dobře uchopenými postavami byly "dýdžejové" Tom (Sagvan Tofi) a Stanley (Lukáš Vaculík). Kamarádi do deště se opět sešli. Jak jste se mohli dočíst v naší reportáži z prvních zkoušek, od počátku se víceméně všichni snažili celý muzikál vylepšit. A těmto dvěma se to zdá se, povedlo, dialogy plynou a volně přecházejí do písní, vše se dobře propojí. Michal (M. Foret) je synem Michala, který miluje EvuPozitivní je, že někteří interpreti se i o přestávce věnovali korepeticím a práci na zpěvu. 

Při zkoušce byl kladen velký důraz na správné načasování jednotlivých vstupů a technických přestaveb. Eva (Š. Marková) a Bára (T. Vágnerová)Některé scény se kvůli tomuto aspektu vracely i několikrát a to i kvůli detailům. Zdá se, že režisér tohoto muzikálu Petr Novotný je s uměleckými výkony vesměs spokojen, přesto považuji chrapot v provedení písní (nejvíce u písně „Nonstop“ zpívané Sagvanem Tofim) za dost rušivý.

Sagvan Tofi jako Tom, potažmo scénáristaCelkově představení působí, že divadelní osazenstvo, hlavně inspici a techniku čeká ještě spousta práce. Do premiéry zbývá týden předpremiérových představení. Je ohlášena na 14. listopadu 2009. Jak dopadají zkoušky veřejné, před diváky, se dozvíte z dalšího článku.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.