Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Benefiční Mušketýři hráli pro záchranáře

''Jeden za všechny a všichni pro záchranáře...'' (Porthos L. Semelka, Aramis P. Polák, Athos J. Vojtek a D´artagnan A. Bastien)Hned den po velikonoční repríze proběhlo v Divadle Broadway další výjimečné představení. Produkce se rozhodla podpořit lidi zasažené povodněmi způsobem u nás nevídaným. Naplánovala představení, na které byli pozváni záchranáři pomáhající při povodních.

Do posledního místa zaplněný sál se těšil z nejznámějších alternacíCelé představení bylo vysíláno na internetu v přímém přenosu. O přestávce vybraní zpěváci (např. Monika Absolonová, Zuzana Norisová, Pavel Polák, Juraj Bernáth, Jakub Wehrenberg) ze záznamu promluvili k divákům s prosbou o příspěvek na povodňové konto společnosti Člověk v tísni Mylady de Winter (M. Absolonová) si výjimečné představení vskutku užívala...a upozornili též na možnost příspěvku pomocí jednoduché DMS neboli dárcovské SMS.

V zájmu větší sledovanosti dostaly v představení prostor zejména nejznámější alternace. Záchranářům bez nároku na honorář zazpívali např. Alan Bastien, Petra Janů, Josef Vojtek, Martin Maxa, Monika Absolonová či Bohouš Josef. ...a i když ji smích brzy přešel, mohlo ji těšit, že tentokrát umírala pro opravdu dobrou věc

Bohužel přenos provázely veliké technické problémy. Ačkoli představení v sále probíhalo v pořádku, v on-line přenosu např. celou první hodinu nefungoval vůbec zvuk. Tuto závadu, která naprosto znehodnotila podstatnou část přenosu, se podařilo naštěstí posléze odstranit, Duchovní podpora benefice - Armand Jean du Plesis, neboli Jeho Eminence kardinál Richelieu (B. Josef)nicméně i v dalším průběhu docházelo k dosti závažným chybám ve vysílání. Těžko odhadovat, kolik diváků za daných podmínek bylo ochotno čekat, zda uvidí více než němohru.

Je tedy vysoce pravděpodobné, že finanční výtěžek celé akce bude rozhodně výrazně menší, než jaký mohl být za příznivějších okolností. Lze jen doufat, že případné další pokusy o on-line přenos muzikálů budou mít podstatně šťastnější průběh.

D´artagnan A. Bastien sleduje v produkci o pauze jak to vypadá s on-line přenosem představeníKdo dosud neviděl muzikál Tři mušketýři  nebo by se na něj rád vypravil znovu, má poslední příležitost. Pražská derniéra tohoto díla je naplánována na 18. června letošního roku a zbývá do ní přibližně 40 repríz. Po prázdninách se Tři mušketýři  stěhují k našim východním sousedům do Bratislavy, jak je u repertoáru Divadla Broadway zvykem. V Praze je pak nahradí muzikál Kleopatra, který se vrátí ve zmodernizované verzi.

Fotografie a text Michal Škvor

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.