Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Kudykam vydává CD

Obal CD KudykamuVšichni příznivci autorské dvojice Hapka - Horáček jistě netrpělivě očekávají premiéru jejich "lyrikálu" nebo lyrického muzikálu Kudykam. Ten má ve Státní opeře Praha premiéru až 21. října, CD však vychází již dříve a to 12. října.

CD Kudykamu je pak nejdéle hrající deskou z dílny Hapky a Horáčka. Jeho stopáž je 57 minut. Obsahuje 13 písní a jeden bonus. Proces výběru interpretů na CD nebyl lehký: „Podobně jako na albu Ohrožený druh, i na Kudykamovi přišlo tutéž píseň zazpívat do studia třeba i pět nebo šest zpěváků. Moc mě těší, jaká společnost se na finální podobě alba sešla: mezi takovým Karlem Gottem a Janou Lotou je půl století věkového rozdílu… a pak jsou tam lidé jako čtyřiadvacetiletý Vojtěch Dyk, zatímco Richard Krajčo má přes třicet, Karel Dobrý přes čtyřicet a František Segrado přes padesát. I proto mohou do hry vkládat velmi rozdílnou životní zkušenost. Proto může album vypovídat pestřeji a složitHapka a Horáček na obalu deskyěji o tom, co společně prožíváme,“ vysvětluje Michal Horáček.

Nejvíce mediálního rozruchu se asi odehrálo kolem písně "Tante Cosa de Veder", kterou nazpíval již před časem Karel Gott. Na CD je pak verze Karla Gotta zařazena jako bonus a "regulérně" jí zpívá Vojtěch Dyk. Tato píseň je jedinečná v tom, že ji nazpívalo 12 interpretů. „Spolu s hudebním producentem Ondrou Brzobohatým si rozhodně nedáme ujít šanci dát dohromady něco opravdu zvláštního… Obvykle se rodí alba, na nichž jeden zpěvák zpívá třeba dvanáct písní. Tady to bude přesně naopak – dvanáMichal Horáček na jedné z prvních tiskových konferencíct zpěváků nazpívá tutéž píseň. Už teď víme, že to bude velice barvitá společnost, která kromě Jarka Nohavicy zahrne například Janu Kirschner, operní divu Christinu Vassilevu, jedenáctiletou holčičku, Dana Bártu, romskou skupinu… Čím je píseň nosnější, tím větší možnosti interpretovi poskytuje. Určitě to album - Tante cose da veder‘- vytvoříme. Ale to nějakou dobu (nejspíš rok) potrvá, a tak mezitím připravíme Tante cose da veder‘, ve spolupráci se známým moravským vinařem panem Mádlem, v tekuté podobě. A nabídneme každému, kdo přijde na premiéru Kudykama ve Státní opeře 21. října.“ upřesňuje autor celého projektu, Michal Horáček.

Album Kudykam:

1. V Penziónu Svět - Jan Maxián
2. Hladiny - Karel Dobrý
3. Svatí podél cest - Lenka Nová
Oba autoři na jedné z tiskových konferencí4. Rozeznávám - František Segrado
5. Štvanice - Karel Dobrý
6. Havrani na sněhu - Ondřej Ruml
7. Člověk je rodem tanečník - Csongor Kassai
8. Smích z vedlejšího pokoje - Jan Sklenář
9. Můj Bože, to je krásný den - Lucia Šoralová a Vojtěch Dyk
10. Ptákoviny - Ondřej Brzobohatý a Vojtěch Dyk, Jan Maxián, Ondřej Ruml
11. Tolik běsů, tolik víl - Lucia Šoralová
12. Přišlo mi to vhod - Jana Lota a Richard Krajčo
13. Tante cose da veder´- Vojtěch Dyk
14. Bonus - Tante cose da veder´- Karel Gott

za použití tiskové zprávy zpracovala Veronika Břešťanová, foto TZ a Michal Škvor

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.