Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Český Slavík zatřepal křídly letos po padesáté

Moderátor večera Ondřej BrzobohatýLetošní slavnostní vyhlašovací večer Českého Slavíka Mattoni 24. listopadu 2012 se nesl vskutku ve výjimečném stylu. Jednak se jednalo skutečně o kulaté jubileum tohoto večera, slavil totiž své padesáté výročí, a pak ho moderátor večera Ondřej Brzobohatý pojal ve znamení předpovídaného konce světa. Čili, pokud bychom přijali jeho katastrofální vizi, jednalo by se v tomto případě o večer jubilejní a zároveň i poslední, což se, doufám, nestane. Bez hudby, která spojuje národy by byl přece svět pustý a prázdný.

Karel Gott a Gabriela Gunčíková slavnostně otevřeli galavečerCelá akce se odehrávala v budově Státní opery, tudíž není třeba ani zdůrazňovat, že s noblesní budovou je spjato i určité dekorum. Byli jsme tak svědky pestré přehlídky dlouhých luxusních večerních rób dam a přesně střižených elegantních pánských obleků. Tedy, abych byla přesná – ve velké většině, některé výjimky zůstaly prostě samy sebou a ani prostor Státní opery je nedokázal vykolejit z vlastního stylu :o). Předávání cen bylo vysíláno v přímém přenosu, tudíž se v éteru neustále ozýval hlas režiséra, který se snažil sladit optimálně účinkující i diváky, což mnohdy byl úkol téměř nadlidský.

Velmi neotřelé vystoupení skupiny NightworkKrom oceněných se na pódiu střídala i řada hostů, takže jsme měli možnost slyšet a vidět například Martu Jandovou, která obohatila večer o mozaiku hitů skupiny Olympik, skupinu Mandrage, zajímavý byl i úvodní duet Karla GottaGábinou Gunčíkovou, Ewa Farna si zase vyzkoušela hit z posledního filmového Jamese Bonda „Skyfall“, nechyběl ani Tomáš Klus a další. Ani o překvapení nebylo během večera nouze. O jedno se postaral Vojta Dyk se svou skupinou Nightwork, když všichni nakráčeli na pódium odděni v lidových krojích, Vojta Dyk konkrétně ještě v kroji ženském a spustili svoje hity, stylizované taktéž do hudby lidové v dirigentském vedení Ondřeje Brzobohatého. Daniel Landa pak zaskočil přítomné svým velmi svérázným projevem.

Na pódiu vítězů stanul i Pepa Vojtek se skupinou KabátAvšak největším překvapením večera, které takzvaně nadzvedlo sál, bylo vyhlášení výsledků kategorie Zpěvák roku. Pokud jste si mysleli, že v této kategorii je prvé místo neměnné a vlastně zaručené, věřte, že jste nebyli sami. Inu, nic na světě není jistota. Takže po 13 letech sesadil z trůnu Zlatého Slavíka Karla Gotta mladý ambiciozní Tomáš Klus. Po vyhlášení výsledků to sálem překvapeně zahučelo jako v úle, nicméně to, že je Karel Gott největší hvězdou české popmusic, potvrdil bouřlivý dlouhý aplaus, kdy ve stoje tleskal Karlu Gottovi celý sál Státní opery. Takovýto potlesk neměl ani jeden z výherců první zlaté příčky. Velmi dojemný okamžik. Večer ve Státní opeře skončil, a pak se již všichni přítomní přesunuli do hotelu Ambassador, kde proběhla tisková konference s výherci, a následně přátelský večer s rautem a nápoji z produkce firmy Mattoni.

Bond girl Eva Farna s písní SkyfallVýsledky ankety Český Slavík 2012

Absolutní slavík: Lucie Bílá (44 976 hlasů)

Kategorie zpěvaček
1. místo – Lucie Bílá
2. místo – Lucie Vondráčková
3. místo – Ewa Farna

Kontroverzní Daniel Landa jako kouzelník ŽitoKategorie zpěváků
1. místo – Tomáš Klus
2. místo – Karel Gott
3. místo – Daniel Landa

Kategorie hudebních skupin
1. místo – Kabát
2. místo – Nightwork
Zlatá slavice Lucie Bílá3. místo – Chinaski

Slavíci bez hranic
No Name

Skokan roku
Eddie Stoilow

Objev roku
Krájení dortu v hotelu AmbassadorKoblížci

Hvězda internetu
Charlie Straight

MTV videoklip roku
Tereza Kerndlová – Tepe srdce mý

Komentáře k článku

avatar Jří
0
 
 
Ondra Brzobohatý(Pozděchudý) se zhostil těžkého úkolu FAMÓZNĚ,super ,taťínek by byl pyšný...
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.