Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Ohlédnutí za závěrečným koncertem letošního ročníku výstavy Léto plné hvězd

Ondřej se přivítal s diváky v milém prostředí plném barevných hračekVenku vládne pravé podzimní počasí, nová divadelní a muzikálová sezóna je v plném proudu, rádi bychom se však vrátili na chvíli do teplého léta. Letos se konal již 17. ročník výstavy Léto plné hvězd, v jehož rámci vystoupil na závěrečném koncertě nazvaném „Být či nebýt?“ všestranný umělec – zpěvák, muzikant a také herec Ondřej Ruml. Ve čtvrtek 23. srpna 2012 jsme se tak sešli v moc milém prostředí plném veselých barev a krásných hraček Ivany Kárníkové a Olgy Černohorské u Karlova mostu na Dražického náměstí.

Ondra dokázal zaujmout přítomné svými improvizacemiSvůj recitál zahájil Ondřej improvizací na téma výměny názorů mezi dvěma osobami, přidal k tomu i trochu herectví. Jistě tím pobavil přítomné diváky a získal si je na svoji stranu. Následovaly klidnější balady „Nepřeberná pokušení“ či „Spát ve dne, zpívat po nocích“, které můžete slyšet každý měsíc v představení Český kalendář ve Švandově divadle. Jedná se o projekt Michala Horáčka, kdy nabídl na internetu ke zhudebnění své villonské balady. Vybraná provedení se stala součástí inscenovaného koncertu a zanedlouho vyjde i CD.

Ondra si pozval kamarádku z muzikálu Hamlet - Brigitu CmuntovouVečer se převážně nesl v muzikálových melodiích. V premiéře jsme v rámci Ondrova koncertu slyšeli árii z muzikálu Popelka na ledě „Labutí perutě“. Po velkém úspěchu diváků již druhou sezónu budeme moci na vybraných stadionech v republice shlédnout strhující show na ledě. Ondřej namluvil a nazpíval roli Prince a role krásné a něžné Popelky se ujala Lucie Bílá, hudbu složil Petr Malásek a libreto napsal Václav Kopta. Z tohoto díla zazněla ještě píseň „Královské menu“, jedná se o takovou gastronomickou lahůdku a hlavně jsme mohli obdivovat neuvěřitelnou kaskádu slov, Ondřej poté sklidil zasloužený potlesk. Pro představení píseň kuchtíka nazpíval samozřejmě taktéž skvěle Tomáš Trapl, známý z mnoha muzikálů.

Společně s Pavlem Vránou předvedli úžasný hlasový rozsah v písni Dánsko je pastPoté již Ondřej pozval k mikrofonu svého prvního hosta, milou slečnu Brigitu Cmuntovou. Zazpívali společně nádherný duet Ofélie a Hamleta „Na vteřin pár se vznést“ z muzikálu Janka Ledeckého Hamlet The Rock Opera. Krásně jim to ladilo a po rozverné písni z Popelky to bylo dojemné zklidnění, i když Ondra v závěru Brigitu trochu pozlobil, když v uvolněné atmosféře koncertu využil zvukového základu se štěkajícím psem. Ještě jsme zůstali v dánském království, Brigitu vystřídal Pavel Vrána – zpěvák, muzikant a herec, v muzikálu Hamlet The Rock Opera se zhostil role kněze. V podání Ondřeje Rumla a Pavla Vrány jsme slyšeli skladbu „Dánsko je past“ pro Hamleta a Horacia. Diváci se skvěle zapojili do Ondrovy improvizace na LPHOba předvedli skvělý hlasový rozsah a ovace diváků byly na místě.

Následovala debata o obsahu další improvizace, Ondra chtěl předvést něco na přání diváků, a tak po chvíli bylo téma jasné: Léto plné hvězd. Výsledek byl pak absolutně skvělý, Ondřej samozřejmě využil svou krabičku a schopnost na místě vytvořit originální kus, zapojil diváky a na jejich výkony vždy vtipně reagoval. Recitál zakončily krásné balady z Kudykamu a Českého kalendářeByla to radost a všichni jistě měli příjemnou náladu. Mohla by to být taková hymna LPH pro příští ročníky.

Vrátili jsme se pak k baladám z Českého kalendáře, které Ondřej rád nyní zařazuje do programu svých recitálů, protože tento projekt si zaslouží jisté zviditelnění a propagaci. A tak zazněly písně „Posvítím ti do tmy básní“ a „Druhé slunce světa“. Většinu přítomných jistě potěšilo ohlédnutí za lyrikálem Kudykam a skladby „Havrani na sněhu“ a „Tante cose da veder“. Úplný závěr koncertu patřil villonské baladě „Žijeme v nádherné době“, kterou Michal Horáček sděluje světu moc hezké poselství.

Po koncertě proběhla neformální oslavaNeměli bychom však zapomenout, že po závěrečném koncertě doprovodného programu výstavy Léto plné hvězd proběhla i neformální oslava. Ondřej Ruml a i několik dalších přítomných slavilo v té době narozeniny a jmeniny, a tak Olga Černohorská popřála všem a poděkovala za krásnou spolupráci a pomoc během výstavy. Těšíme se na příští ročníky, a že se opět budeme moci zastavit ve světě veselých hraček a pomůžeme dobré věci, protože výstava je benefiční a z výtěžku byla financována například výroba a vytvoření interaktivních divadelních představení s aktivním zapojením malých diváků.

Útulné místo na Dražického náměstí v Praze u Karlova mostu Na závěrečný koncert na LPH se přišla podívat i Brigita Cmuntová, Ofélie z muzikálu Hamlet Recitál tradičně moderovala organizátorka výstavy a autorka hraček Olga Černohorská, na charitativního slona přibyly i letos další autogramy umělců Tentokrát se ujal práce zvukaře Pavel Vrána, který autorkám pomáhal i v průběhu výstavy
Improvizace na Léto plné hvězd se opravdu povedla Další autorka hraček Ivana Kárníková nemohla na závěrečném koncertě výstavy chybět Po koncertě proběhla oslava, několik přítomných v té době slavilo narozeniny či svátek Na koncertě se sešla i část Ondřejova fanclubu z Ondřejovy Lhoty

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.