Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Ve Státní opeře Praha zapěli Slavíci

Českého slavíka moderoval Libor BoučekVe Státní opeře Praha v sobotu 26. listopadu proběhlo v přímém přenosu televize Nova slavnostní vyhlášení vítězů ankety Český slavík Mattoni 2011. Uděleni byli zlatí, bronzoví a stříbrní slavíci v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka a Skupina. Oceněni byli také vítězové kategorií Skokan roku a Objev roku. Již potřetí byla předána také cena nejpopulárnějšímu slovenskému interpretovi v České republice v kategorii Slavíci bez hranic. Večerem provázel moderátor Libor Bouček.

Skokanem roku se stala Monika BagárováVítězové kategorií Absolutní slavík a Objev roku převzali nově navržené ceny, vyrobené v Družstvu umělecké výroby Granát Turnov, podle moderních návrhů odpovídajících současným výtvarným trendům. Například cena pro Absolutního slavíka vychází z motivu ladičky provedené ve zlatě a osazené pravými českými granáty. Ale pojďme se společně podívat, kdo si tentokrát trofeje nejlepších odnesl.

S úvodem večera vypomohl Liboru Boučkovi samotný Karel Gott, odůvodnil to vtipně tím, že je tak rychlá, že by se nemusel konce toho pořadu dožít… Soupeřky o Objev roku Jiřina Anna Jandová a Gábina GunčíkováGott si také zazpíval duet s prvním účinkujícím Xindlem X. Jako první vyhlásil Libor Bouček kategorii Objev roku, nominováni byli Gabriela Gunčíková, Jiřina Anna Jandová a Legendy se vrací. Diváci mohli začít hlasovat v přímém přenosu.

V kategorii Zpěvačky byly nominovány Monika Absolonová, Anna K., Lucie Bílá, Ewa Farna, Aneta Langerová a Lucie Vondráčková. Absolutní vítězka Lucie Bílá si party užívala se ženou Karla Gotta IvanouBronzového slavíka si odnesla osmnáctiletá Ewa Farna s počtem 15 709 bodů, cenu převzala z rukou čerstvého vicemistra světa v pokeru Martina Staszko. Stříbrného slavíka přišel předat skladatel Ondřej Soukup Lucii Vondráčkové s počtem 27 869 bodů, Lucie pozdravila diváky z Montrealu. První zlatého slavíka přišla předat tenistka Petra Kvitová a celý sál při jejím příchodu povstal a uctil tak její sportovní úspěchy v letošním roce. Zlato získala Lucie Bílá s počtem 42 242 bodů. Lucie svou slavičí kytici spontánně předala Petře Kvitové.

Skupina No Name se radovala již ze čtvrtého titulu v kategorii Slavíci bez hranic pro nejoblíbenějšího zahraničního interpreta v ČecháchPo dalším hudebním čísle, ve kterém vystoupili Dara Rolins a Street Dance, došlo na kategorii Slavíci bez hranic – nejpopulárnější slovenský interpret nebo skupina v České republice. Nominováni byli: Elán, No Name a Miro Žbirka. Cenu přišla předat zpěvačka Tina, trofej si již počtvrté v této kategorii odnesla skupina No Name. V dalším hudebním vstupu jsme mohli vidět Václava Neckáře a skupinu Bacily s jeho současným megahitem „Půlnoční“. Celá Státní opera poslouchala se zatajeným dechem a na konci odměnila interpreta potleskem ve stoje.

Petr Kolář byl na svou ceny patřičně hrdý, záviděl mu ji i Karel GottNejoblíbenější písničku Rádia Impuls přišel vyhlásit generální ředitel rádia Impuls Jiří Hrabák: Cenu získal Petr Kolář s písní „Navzdory hříchům svým“. Po rozhovoru Libora Boučka s loňskou vítězkou této kategorie Markétou Konvičkovou jsme si mohli poslechnout skupinu NightWork. Vojta Dyk v bílém saku a se šviháckým knírkem zazpíval píseň „Jen pro ten dnešní den“ z filmu Kristián, kde okouzloval dámy Oldřich Nový. V polovině písně došlo ke zpestření v podobě hosta Ondřeje Havelky a celá píseň skončila ve svižném tempu včetně stepování.

V kategorii Skupiny byly nominovány: Divokej Bill, Chinaski, Kabát, Kryštof, NightWork a Olympic. Josef Vojtek očekával spíše vítězství Nightworku, ale byl mile překvapen trofejí pro svou kapelu KabátBronzového slavíka v této kategorii přišel vyhlásit Michal Bodák, Seznam.cz. Na třetím místě se umístila skupina Chinaski s 13 222 body. Stříbrnou pozici přišel vyhlásit Luděk Sobota, coby představitel okresní přeboru Slavoj Hoblice a cenu získala formace NightWork s 17 848 body. Pro cenu si přišli, jak jinak, než v recesistickém duchu – jako mafiáni se slovy: „Děkujeme, že jste hlasovali dobrovolně i nedobrovolně, doufám, že se to obešlo bez mrtvých.“ Zlatého slavíka vyhlásila Miroslava Knapková, mistryně Evropy a světa ve skifu. Hoši ze sympatické skupiny Charlie Straight se z úspěchu upřímně radovaliStala se jím se 23 079 body skupina Kabát. Frontman Kabátů Pepe Vojtek se vyjádřil, že s prvenstvím opravdu nepočítali.

Po dalším pěveckém vstupu, o který se postarala Eva Farna a Dans Station, došlo na vyhlášení Skokana roku, kterého přišel vyhlásit Xindl X. Skokanem roku se stala půvabná Monika Bagárová. Následovalo vyhlášení kategorie Cena MTV – Videoklip roku 2011. Nominováni byli Debbie s klipem „La La“, DJ Lucca s klipem „Japan Sugar“, Skromný Tomáš Klus nemohl svému stříbrnému slavíkovi dlouho uvěřitCharlie Straight s písní „School Beuaty Queen“ a PSH s „Můj rap, můj svět“. Cenu získali Charlie Straight a jejich radost nebrala konce.

Poté Libor Bouček vyzpovídal Ewu Farnou, a ta uvedla další hudební číslo, kterým byli Tomáš Klus a Jirka Kučerovký se satirickou písní „Pánu Bohu do oken“. Jednu autorskou píseň zazpívali i Charlie Straight. Vyhlášeno bylo také jméno jednoho z hlasujících v anketě, který získal plavbu luxusní zaoceánskou lodí „za tajemstvím východního Karibiku“ pro dvě osoby s cestovní kanceláří Alexandria. Výherní šek předal ředitel společnosti Milan Papežík.

Přítomnost fenomenálního žokeje Josefa Váni budila na afterparty zaslouženou pozornostV kategorii Zpěváci byli nominováni Michal David, Vojtěch Dyk, Karel Gott, Tomáš Klus, Petr Kolář a Daniel Landa. Bronzovým slavíkem se stal s počtem 13 818 bodů Michal David, který ve Státní opeře nebyl přítomen, proto pozdravil diváky pouze ze záznamu. Hana Zagorová přišla předat stříbrného slavíka, kterým byl poctěn Tomáš Klus s počtem 15 088 bodů. Zlatého slavíka přijel na plyšovém koni předat legendární vítěz Velké pardubické žokej Josef Váňa. Jako každý rok, i letos si trofej nejvyšší odnesl Karel Gott s celkovým počtem 32 565 bodů.

Karel Gott měl výbornou náladu a rozdával úsměvy na všechny stranyZlatý slavík měl po svém 37. vítězství v soutěži pěkný proslov: „Zase jeden ze šťastných dní v mém životě… V prvním ročníku jsem skončil na 49. místě. Dostal jsem tři hlasy. Já bych chtěl poděkovat těm třem lidem, protože mě to hodně povzbudilo. Třicátý sedmý! Jestli jsem něco opravdu nečekal, tak mě překvapil ten první. Přeji všem krásný večer a jenom to dobré.“ Josef Váňa pozval Gotta na příští Pardubickou, řekl, že když Karel Gott přijde, tak že příští ročník opět pojede. Plyšového koně si Mistr odvezl jako dárek pro své malé dcerky.

Gábina vypadala ve zlaté róbě jako skutečná princeznaV dalším hudebním vstupu diváci viděli finalisty druhé řady Česko-Slovenské SuperStar Lukáše Adamce a Gabrielu Gunčíkovou, společně zazpívali titulní hit z filmu „Hříšný tanec“. Potom již Libor Bouček ukončil hlasování a basketbalista Michal Šotnar přišel vyhlásit vítěze v kategorii Objev roku. NoZa velkého potlesku se jím stala Gabriela Gunčíková. Absolutního slavíka přišel předat generální ředitel TV Nova Jan Andruško, za počet 42 242 bodů si trofej převzala Lucie Bílá. Závěr večera patřil tedy jen jí a zakončila ho písní „Alelujah“, při které ji doprovodili Boni Pueri.

Slavnostního nakrojení dortu se ujali zlatí slavíci Lucie Bílá a Karel Gott – dort byl vskutku vynikající! Mňam. V hotelu Ambassador se poté konala velká afterparty, jejíž součástí byla i tisková konference, kde se všichni vítězové mohli vyzpovídat ze svých čerstvých dojmů novinářům. Nejvíce překvapeni byli ze svého umístění Charlie Straight, upřímně se z vítězství Kabátů těšit Pepe Vojtek. Z trofeje Skokana roku se radovala Monika Bagárová a z Objevu roku Gabi Gunčíková. A Tomáš Klus ze svého stříbrného slavíka nemohl skoro popadnout dech, vůbec tomu nemohl uvěřit ještě ani na party. Oslavy se protáhly až do ranních hodin. Co dodat na závěr? Ceny byly rozdány a fanoušci se mohou těšit na Českého slavíka 2012.

Komentáře k článku

avatar Romča
0
 
 
Ta Klusova píseň se nejmenuje Za co pane bože za co? ale Pánu bohu do oken a není to satira, je to spíš dokonalá obžaloba současné zločinem prosáklé zkažené České republiky. Gratuluji Tomášovi ke skladbě desetiletí!
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Alena Homolková
0
 
 
Děkuji za upozornění, ten název jsem někde převzala, tak se omlouvám. Ale opravím to. Jinak s tím ostatním nelze než stoprocentně souhlasit! Měla jsem tu čest Tomášovi osobně ke skladbě desetiletí popřát, takže dostal gralulaci nejen za perfektní text, ale hlavně i za odvahu ho napsat a jít s tím ven, do živého přenosu. Jen jsem čekala, že to publikum ocení trochu bouřlivěji a víc ho podpoří.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Romča
0
 
 
Vůbec se neomlouvejte, je moc dobře, že musicalnet.cz sleduje i takové akce, jako je Slavík (n. r. od konkurence). Protože to k serveru tohoto zaměření patří. Tím spíš, když v TOP6 se objevují i muzikáloví interpreti... Jinak tu čest Tomášovi osobně pogratulovat jsem zatím žel neměl, na raut do Ambassadoru bohužel nedorazil, nebo jsem ho minimálně propás kvůli tiskovce vítězů. Ale rád to co nevidět udělám... Že publikou nereagovalo bouřlivěji, to mě nepřekvapuje. Kdo by tleskal někomu, kdo zpívá o jejich vlastních nešvarech... A v publiku ve Státní opeře samozřejmě z 2/3 vždy sedí právě takoví zkažení a zkorumpovaní jedinci, co si budem nalhávat:(
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Alena Homolková
0
 
 
Tak jim aspoň měl odvahu nastavit zrcadlo... Jinak nerozumím vaší větě, že jste afterparty propásl kvůli tiskovce vítězů... ta tiskovka byla přece v tom Ambassadoru... nebo mi nějaká unikla?
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Romča
0
 
 
No to byla, ale než se tam všichni vypovídali, tedy zejména než utli Karla Gotta po 20minutovém monologu při odpovědi na poslední otázku, tak mohla spousta lidí, kteří se tam jen otočili, odejít... Chodím na Slavíky i do Ambáče přes 10 let a znám to - řada hvězd se tam ukáže na čtvrt hoďky a mizí... Ten přesun tiskovky z Opery do Ambáče, který vloni zavedli, není příliš šťastný...
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Alena Homolková
0
 
 
Aha, tak už jsem to pochopila, jak jste to myslel. Tomáš na afterparty dorazil, i když o dost později. Takže jsme mu stihli popřát, popovídat s ním, vyfotit ho...
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.