Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Výstava Léto plné hvězd přivítala opravdové hvězdy

Výstava Léto plné hvězd praskala ve čtvrtek 28. července 2011 doslova ve švech, kdy její prostory zcela zaplnily skalní fanynky Mariána VojtkaVýstava Léto plné hvězd praskala ve čtvrtek 28. července 2011 doslova ve švech, kdy její prostory zcela zaplnily skalní fanynky Mariána Vojtka, které si samozřejmě nemohly nechat ujít příležitost vidět a slyšet svůj idol v komorním prostředí takhle neobyčejně zblízka. Společnici mu ten večer dělala půvabná a talentovaná Kamila Nývltová a nutno jí připsat ke cti, že mu byla rovnocennou partnerkou, stejně jako na jevištích Divadel Broadway a Hybernia, na kterých s Mariánem ztvárnila hned několik hlavních rolí.

Průvodního slova se ujal sám Marián a hned od začátku hýřil svým pověstným humorem a vtipem.Ačkoliv název pořadu sliboval „Muzikálové duety“, duetů se diváci dočkali vlastně jen dvou, respektive s přídavkem tří, ale o to více si užili obou aktérů v sólových písních. Průvodního slova se ujal sám Marián a hned od začátku hýřil svým pověstným humorem a vtipem. Slavnostní večer ozdobila svou přítomností trochu nečekaná, ale o to milejší návštěva – produkční Divadla Broadway a dcera skladatele Zdeňka Bartáka – Petra Švábová.

Blok písní uzavřeli oba zpěváci společným duetem z muzikálu Dracula s názvem „Vím, že jsi se mnou“, při kterém divákům skutečně naskakovala husí kůže, a po těle se rozlévalo příjemné mrazeníMarián uvedl koncert árií z muzikálu Jekyll & Hyde, a poté předal mikrofon Kamile, aby zazpívala píseň z muzikálu Angelika „A tak Bože přání mám“ od autorů Michala Davida a Lou Fanánka Hagena. V zápětí ji vystřídal opět Marián ukázkou z muzikálu Dracula s názvem „Nespravedlivý Bůh“. Tento blok uzavřeli oba zpěváci společným duetem ze stejnojmenného muzikálu s názvem „Vím, že jsi se mnou“, při kterém divákům skutečně naskakovala husí kůže, a po těle se rozlévalo příjemné mrazení. Hudba Karla Svobody otextovaná Zdeňkem Borovcem patří právem ke klenotům českých muzikálů.

Kamila nám představila hned dvě písně ze svého sólového debutového alba, první z nich byla slavná „Son Of A Preacher man“ a druhá „Zůstávám“ (v originále „It All Ges On“ od autorů John Muchy a Frank Wildhorn). Poté se dostala ke slovu opět Kamila a představila nám hned dvě písně ze svého sólového debutového alba, první z nich byla slavná „Son Of A Preacher man“ a druhá „Zůstávám“ (v originále „It All Goes On“ od autorů John Murphy a Frank Wildhorn), s českým textem od Adama Nováka. Marián Kamilu vystřídal s písní „Na křídlech fantazie“ z muzikálu Baron Prášil Píseň „Slib lásky“ věnoval Marián přítomné Petře Švábové, která v současné době slavila své narozeninyz autorského pera Zdeňka Bartáka a Petra Markova. Za ztvárnění této role byl Marián Vojtko oceněn cenou Thálie 2010.

Kamila za Mariánem nezůstala dlouho pozadu a bravurně vystřihla hit „Jsi můj pán“ z muzikálu Dracula. Následující píseň „Slib lásky“ věnoval Marián přítomné Petře Švábové, která v současné době slaví své narozeniny. Když v závěru písně dostala od autorky výstavy Olgy Černohorské krásnou kytici a malý dárek – hračku želvičku, byla Petra nejen překvapená, ale až dojatá k slzám. Marián Petře poděkoval za spolupráci a popřál jí hodně zdraví, štěstí a lásky a publikum samozřejmě vše podpořilo svým potleskem.

Po závěrečném duetu následovala již tradiční autogramiádaV dalším bloku Kamila zazpívala píseň „Žízeň“ ze slavného filmu Flashdance, a pak už následoval nezapomenutelný šlágr „Teď královnou jsem já“ z muzikálu Kleopatra (autor hudby Michal David, texty Zdeněk Borovec, Lucie Stropnická a Lou Fanánek Hagen). Marián přidal ústřední melodii „Právo mám“ z muzikálu Kat Mydlář (hudba Michal David, text Lou Fanánek Hagen) I pěvecké hvězdy občas potřebují pomoc chiropraktických metoda oba se potom s publikem rozloučili duetem „Já ti přísahám“ ze slavné Kleopatry.

Večer uběhl za vtipného průvodního Mariánova slova a krásně zazpívaných písní jako voda, v příjemné atmosféře, o kterou se postaralo vděčné a nadšené publikum, a tak nakonec muselo samozřejmě dojít i na společný přídavek. A po něm nemohla chybět ani velká autogramiáda a dlouhé focení s oběma hvězdami. Tento večer patřil k jednomu z nejhezčích na výstavě a věřím, že na něj budou všichni zúčastnění dlouho vzpomínat. V loňském roce zde s Mariánem vystoupila Martina Kociánová, letos Kamila Nývltová. Kdopak to bude v příštím roce? Že by třeba Monika Absolónová? Nechme se překvapit!

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.