Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha

Zpěvák, herec a všestranný muzikant Ondřej Ruml vydává v pátek 10. října 2014 své dlouho očekávané druhé CD. Tentokrát sáhl po osvědčené jistotě – písničkách Jaroslava Ježka, Jiřího Voskovce a Jana Wericha a představí nám je v novém kabátě s moderním zvukem, i když jazzový zvuk samozřejmě zachoval. CD Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha bude představeno v neděli 12. října 2014 ve 21.00 hod. v Lucerna Music Baru a 7. prosince v brněnském Metro Music Baru.

"Nápad byl ve mně dlouho. Už na konzervatoři, kde jsem s těmi písněmi přišel do styku asi nejvíc, jsem si říkal, že by nebylo od věci natočit je. Nechtěli jsme písničky nijak zásadně měnit. Je ale pravda, že Matej Benko i Míra Hloucal, kteří mi pomáhali s aranžemi, měli někdy takovou fantazii, že se nedalo couvnout. Vždycky jsme se ale snažili, aby hudba podpořila text," říká Ondra. Na desce spolupracovali známí jazzoví hudebníci ve složení: Matej Benko – piano, Pavel Zbořil – bicí, Rasťo Uhrík – kontrabas, Miroslav Hloucal – trubka, Radek Zapadlo – saxofon.

Vedle výše jmenovaných muzikantů na CD uslyšíte také tři zajímavé hosty. Zdeněk Svěrák s Ondřejem nazpíval "Stonožku" a na "Tři strážníky" si Ondra přizval Ondřeje Brzobohatého a Jiřího Macháčka. Zdeněk Svěrák na obal desky mimo jiné napsal: "Nejedná se tady o pietní uctění odkazu, ale o vychutnávání. Zpívá se a hraje se na vysoké úrovni, je to moderní, je to vyznání a vzkaz dávným autorům: jsme z jiného století, ale srdcem se nelišíme." Výpravný booklet a ilustrace jsou dílem výtvarnice Báry Buchalové.

Po slavnostním křtu CD v Lucerna Music Baru 12. října bude následovat koncert, na kterém diváci uslyší na živo nejen všechny hosty, ale i také všechny písničky, které na desce najdete: „Klobouk ve křoví“, „Tmavomodrý svět“, „Tři strážníci“, „Svítá“, „Potopa“, „Život je jen náhoda (intro)“, „Život je jen náhoda“, „Kat a blázen“, „Stonožka“, „David a Goliáš“, „Nebe na Zemi“, „Šaty dělaj člověka“, „Ezop a brabenec“. Vstupenky na křest CD Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha seženete v síti Eventim a na pokladně Lucerna Music Baru, Vodičkova 36, Praha 1, za 170,- Kč.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.