Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Pavlína Dubná míří vysoko a do světa

Moderování slavnostního křtu se ujal manažer Zdeněk Obhlídal, zleva: Beppe D'Onghia, Petr Hannig, Zdeněk Obhlídal a Lucio VaccaPůvabná mladá houslistka Pavlína Dubná se 14. listopadu 2011 představila publiku také jako zpěvačka a společně se svými producenty pokřtila svůj nový klip „Hořká rána“, kterým udělala definitivní tečku za svým vztahem s poněkud problematickým zpěvákem Sámerem Issou. Klip s vlastním textem, mimochodem velmi zdařilým, natočila v New Yorku, a jak je vidět, na své nové cestě si za spolupracovníky zvolila jména skutečně světového formátu.

Pavlíně to večer nejen moc slušelo, ale i krásně zpívaloPavlína Dubná se narodila 25. července 1984 v Kyjově. Na housle hraje již od svých čtyř let. V roce 2003 zakončila studia na Státní konzervatoři v Brně, a poté pokračovala ve studiu v Itálii. S různými orchestry vystupovala ve Francii, v Německu, v Itálii a v Řecku. Od roku 2005 koncertovala s dívčí skupinou Inflagranti a později s kapelou String Ladies. V současné době chystá své první sólové CD, které by mělo vyjít na jaře 2012. Pavlína se na něm představí nejen jako houslistka, ale především jako zpěvačka.

Zdeněk Obhlídal představil autora hudby klipu ''Hořká rána'', kterým je italský skladatel Lucio Vacca Přibližně před půl rokem si talentu a muzikálnosti Pavlíny Dubné povšiml italský producent a autor mnoha italských i světových hitů v jedné osobě Lucio Vacca. Písně skládá například pro Andrea Bochelliho, Tiziana Ferra a mnoho dalších interpretů. Lucio Vacca napsal pro Pavlínu Dubnou melodii, kterou si brzy sama otextovala. Pod dojmy z dramatického rozchodu s bývalým přítelem napsala text s názvem „Hořká rána“ a píseň byla na světě.Videoklip přišel Pavlíně pokřtít i Petr Hannig

Druhým z producentů nového klipu není nikdo jiný, než poslední žijící člen legendární kapely Village People Richard Trifan. Ten také přiletěl z New Yorku osobně nový klip Pavlíny do Jazz Docku Praha pokřtít. Komu by jméno Richard Trifan přeci jen nic neříkalo, vězte, že je to autor hudby k megafilmu Jurský park a nebo proslulého hitu „Y.M.C.A.“, který se dodnes hraje na všech diskotékách světa.

Videoklip ''Hořká rána'' byl slavnostně pokřtěnBěhem večera Pavlína vystoupila za doprovodu jazzového kvinteta Beppe D'Onghia, které na podzim tohoto roku absolvovalo velmi úspěšné turné po USA, kde hrálo také v nejprestižnějším jazzovém klubu Blue Note. S kapelou Beppe D'Onghia plánuje Pavlína pro příští rok 2012 natočení CD a koncertní turné. Doufejme, že budeme mít možnost je společně slyšet v Praze. Asi hodinová hudební ochutnávka, kterou nám předvedli na tomto večeru, stála rozhodně za to!

Legendární Richard Trifan za klavírem exceloval s lehkostí zkušeného jazzového hráčeV závěru koncertu vystoupil i samotný Richard Trifan, měl výbornou náladu a jakmile zasedl za bílý klavír, okamžitě svou hrou všechny přítomné nadchl a strhl k podupávání. Vidět a slyšet hrát takovou legendu na živo bylo pro všechny přítomné neuvěřitelným zážitkem, na který se dlouho nezapomíná. Richard zahrál jednak sólově, a potom si zaimprovizoval se skvělými muzikanty kvarteta Beppe D'Onghia, kteří Pavlínu tento večer doprovázeli. Píseň „Hořská rána“ přednesl s Pavlínou na živo také Luccio Vacca. Bylo zajímavé porovnat samotný filmový klip a živé provedení.

Pavlínu přišel podpořit i Vašek Jelínek z LuneticuCelý večer moderoval manažer Pavlíny Zdeněk Obhlídal. Mezi kmotry nechyběl ani Vašek Jelínek z Luneticu, na jehož podzimním turné Pavlína vystupuje jak host. Klip přišel pokřtít také Petr Hannig, který měl vždycky pověstný čich na mladé talenty (objevil například Lucii Bílou). Pavlíně popřál nejen hodně štěstí, ale hlavně aby úspěšně reprezentovala českou hudbu ve světě. Nový klip v mezinárodním obsazení je prvním krůčkem. Nezbývá nám, než se k tomuto přání upřímně připojit.

Komentáře k článku

avatar Ilona
0
 
 
???
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Ivona
0
 
 
"Problematický" není Issa, jak ho záměrně označili, ale propagační kampaň, kterou si slečna Dubná a pan Obhlídal na něm staví. Že Dubná dobrá zpěvačka není a nebude je nad slunce jasné a pan bývalý manager by měl jít do manažerské školy, kde by se konečně naučil, že takhle se dobrý manažer nechová. Písnička je utahaná a samochvála víte co......text určitě dodal manager.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Jana
0
 
 
http://hudebnimasakry.blogspot.com/2011/11/pavlina-dubna-horka-rana.html

To je zas jednou koňská dávka kýče. Skladba má bejt údajně o rozchodu se Sámerem Issou. O tomhle vím svý, já dostal košem před půl rokem a ačkoliv to se mnou zamávalo a chtěl jsem to ze sebe nějak dostat, cokoliv jsem složil, bylo absolutně nepoužitelný ukňouraný cosi. To jsem si naštěstí uměl přiznat. Nepřiznala si to však Pavlína Dubná. A tak svou sólovou kariéru odstartovala ukňouraným singlem plným klišé - slzy, vzpomínky, naděje, smutek, naděje, slzy, naděje, vzpomínky, slzy a ještě víckrát dokola. Klip je zoufalej, doplácí na chudou techniku a jedinej nápad v podobě darování bot bosý holce vyznívá v kontextu amatérskýho provedení celýho klipu v lepším případě do prázdna. Uznávám, že pěvecky v sobě nějakej potenciál ta holka mít může. Ale je to málo platný, když se široký veřejnosti představí se singlem, ve kterým zní jak uspávačka hadů. A její manažer taky neodvedl moc dobrou práci, když dopustí, aby se o Pavlíně Dubné v souvislosti se startem sólový dráhy psalo jenom jako o "tý, co chodila s Issou."
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.