Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Tisková konference v Divadle Hybernia

Tisková konference k zahájení nové divadelní sezóny 2007/2008 divadel Broadway a Hybernia proběhla v divadelní kavárně...V pondělí 14. září, hodinu před polednem svolali do kavárny divadla Hybernia představitelé divadel Broadway a Hybernia tiskovou konferenci. Jejím cílem bylo osvětlit, co mají obě muzikálové scény pro příští divadelní sezónu 2007/2008 v plánu.

Divadlo ...a symbolicky se jí účastnili i představitelé obou právě uváděných muzikálůHybernia, potažmo muzikál Golem, mělo na tiskové konferenci značnou převahu - zúčastnili se jí režisér Filip Renč a Zdeněk Zelenka, za Broadway přišel Michal David a také "spojovací články" obou divadel producent Oldřich Lichtenberg a textař Lou Fanánek Hagen. Sestavu pak doplnili dva hosté z Městského divadla Brno Petr Gazdík a Alena Antalová a autor děl z chystané prodejní výstavy František Ringo Čech.

Jak oznámil producent Oldřich Lichtenberg, prvořadým záměrem je vytvořit z divadla Hybernia multifunkční kulturní  prostor a rozšířit tak jeho pole působnosti. Doposud se na jevišti tohoto divadla odehrával Zástupce divadla Broadway Michal David byl na tiskovce v obležení ''hybernských'' Filipa Renče a Zdeňka Zelenkyjen muzikál Golem, přes léto obměněný za multivizuální a spíše taneční variantu s názvem Legend of Golem. Obě představení budou i nadále pokračovat a k nim přibyde řada dalších neméně zajímavých akcí.

Po nevídaném úspěchu (všechna představení vyprodána) na bratislavské Nové scéně se na omezený počet repríz vrací na pražskou hudební scénu - tentokráte však do Divadla Hybernia - muzikál Tři Mušketýři. Obnovená premiéra je naplánována Do divadelní kavárny dorazila i delegace z jihokorejského Soulu, kam se díky zakoupené licenci budou stěhovat Tři Mušketýřina 28. února 2008 a dle slov tvůrců se s příchodem Mušketýrů do nových prostor mohou diváci těšit i na inovované obsazení. To stávající doplní např. Ilona Csáková, Leona Machálková, Dasha nebo Bohuš Matuš. Autoři také oznámili, že prodali licenci na uvádění muzikálu do zahraničí a že se tudíž Tři mušketýři  budou od sezóny 2008/2009 uvádět až v dalekém jihokorejském Soulu.

Dalším muzikálovým projektem budou Čarodějky z Eastwicku. Na exkluzivních 10 repríz v termínu 24.10.07 - 1.11.07 bude v prostorách Petr Gazdík a Alena Antalová přijeli z Brna představit úspěšný muzikál Čarodějky z EastwickuHybernie hostovat Městské divadlo Brno. Tento úspěšný muzikál světového producenta Camerona Mackintoshe přijeli osobně představit umělecký šéf MdB Petr Gazdík a představitelka jedné z hlavních rolí Alena Antalová.

Repertoár Divadla Hybernia na čas rozšíří i opereta. Režisér a choreograf Libor Vaculík uvede v listopadu představení s názvem Hodina operety. Režisér Filip Renč pohovořil o změnách a inovacích, se kterými po prázdninové pauze vstupuje muzikál Golem do své druhé sezónyJedná se o hudební pásmo složené z nejznámějších operetních děl. Vystoupí v něm řada známých interpretů - R. Fišarová, H. Křížková, P. Janů, Dasha, B. Josef a další. Slovem jej budou doprovázet K.Kloubková a D. Gondík nebo A.Gondíková a A.Háma a o hudební doprovod se postará orchestr Václava Hybše.

Muzikálové produkce však nebudou jedinými akcemi v prostorách Divadla Hybernia. V rámci projektu "Galerie Divadla Hybernia" se zde ve čtvrtletních intervalech během roku představí série výstav uměleckých děl. Premiérovým počinem v této oblasti je prodejní výstava olejomaleb a grafik Františka Ringo Čecha, František Ringo Čech bude po dva měsíce vystavovat svá díla v prostorách divadla Hyberniadoplněná o prezentaci hudební, divadelní a knižní tvorby autora. Další chystanými akcemi mají být zimní výstava fotografií Sáry Saudkové a jarní expozice obrazů Jana Saudka.

Svůj prostor v Hybernii dostanou i čistě hudební produkce. Diváci se mohou těšit na sérii koncertů Petry Janů, Lenky Filipové, Petra Muka, Jana Ježka a Pavly Břínkové nebo Štefana Margity. V říjnu zde v rámci boje proti rakovině proběhne Eurokoncert a o týden později bubenická show skupiny Marimba club. Na adventní neděle zazní v divadle Česká mše vánoční a začátkem února proběhne volba Desky roku.

Producent Oldřich Lichtenberg nastínil, na co že se mohou návštěvníci divadla Hybernia v této sezóně těšitSpolečnost Makrokoncert uvede na jevišti hybernského divadla hned dvě zajímavé akce - argentinské Tango Seducción a vystoupení amerických Chippendales.

Další významnou událostí letošního podzimu bude pražský divadelní festival německého jazyka, v rámci něhož v divadel Hybernia vystoupí i známý Klaus Maria Brandauer.

Co se divadla Broadway týče, veškeré informace, Většina přítomných účinkujících na tiskové konferenci bedlivě naslouchala (J. Korn, B. Josef)...jež na tiskovce zazněly se týkaly právě uváděného muzikálu Angelika. Úspěšný muzikál tvůrců M.Davida, L.F. Hagena, L. Vaculíka J. Bednárika v den tiskové konference zahajoval sezónu již 101. reprízou. Kromě avizovaného DVD, které by mělo být na trhu v prosinci tohoto roku, se příznivci Angeliky  dočkají ještě jedné významné události. Do Prahy zavítá sama autorka románové předlohy Anne Golon a 18.října bude přítomna křtu této knihy v České republice.

...jiní stihli i poskytovat rozhovory (J. Vojtek)V polovině října uvítá divadlo Broadway již miliontého diváka a z představení Angeliky  odehrané 17.října odejde jeden z diváků bohatší o automobil Škoda Fabia v luxusním provedení.

Tiskové konferenci přihlíželi i účinkující obou muzikálů Golema  i Angeliky. Před začátkem tiskové konference i po ní poskytovali rozhovory novinářům a pózovali fotografům. I tady byla těch "golemovských" přesila, protože jim po skončení tiskovky začínala poprázdninová zkouška.

Fotografie Martin J. Polák, text Kateřina Klimešová

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.