Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Famózní vánoční koncert tří silných hlasů v Divadle Na Maninách

Kvartet umělců pro dnešní večer v Divadle Na Maninách Dokonalé hudební pohlazení na duši i pro uši v předvánočním čase přinesl koncert Elis Ochmanové, Andrey Holé a Lukáše Randáka. Vánoční koncert proběhl 15. prosince 2022 v Divadle Na Maninách. Zazněl pestrý repertoár složený z oblíbených skladeb účinkujících, muzikálových písní a vánočních songů. Koncert přinesl relaxační zklidnění v někdy tak hektické době na závěr roku a dodal energii a příjemnou náladu všem, kdo se do divadla vypravili.

Skvělý klavírní doprovod umocňoval zážitek z koncertu Na klavír doprovázel interprety vynikající Petr Ožana. Jeho skvělou hru na klavír můžete obdivovat v řadě divadel, například v Divadle Semafor, ale pro čtenáře Musicalnet.cz je určitě známý z Léta plného hvězd. Jeho hudba se valí jako emocemi nabitá řeka plná laskavosti a dynamiky, která rázem odvane každodenní starosti posluchače. Koncert odstartovala píseň "Časy se mění", skladbou Boba Dylana s krásným textem od Zdeňka Rytíře, která dnešní dobu vystihovala naprosto dokonale, bohužel spíše v těch negativních aspektech. Skvěle sladěné hlasy trojice zpěváků navodily hned na začátku úžasnou atmosféru, která pokračovala s následující písní "Můj čas" i duetem "S tím bláznem si nic nezačínej".

Lukáš Randák dokázal vyvolat jemnou interpretací písní silné emoce Výběr písní ze začátku evokoval nostalgické vzpomínky. Ty byly umocněny vynikající skladbou Petra Muka "Tančíš sama", kterou Lukáš Randák pojal velmi civilně a procítěně, jak to právě Petr uměl, jak za doby Oceánu, Shalomu, tak i samostatné kariéry. Neutuchající odkaz fenomenálního Petra Muka byl zhmotněn pro každého fanouška tohoto zpěváka. Lukáš Randák zaujal nádherným prožitkem při interpretaci jednotlivých zpívaných skladeb i v dalších sólových písních na koncertě.

Andrea Holá potěšila výběrem písní Andrea Holá si vybrala zajímavou skladbu "I’m here" z muzikálu Purpurová barva, skvělý výběr a fantastické podání této obtížné skladby. Musím přiznat, že mám slabost i pro film od Stevena Spielberga, v níž excelovaly Whoopi Goldberg a Margaret Avery. Na píseň z filmu "Miss Celie's Blues", která je o přátelství a probouzení vnitřní síly, se nedá zapomenout. A tak stejně jako Andrea Holá také doufám, že tento muzikál se bude i u nás uvádět. A přála bych příležitost zazpívat si roli právě této zpěvačce. 

Elis Ochmanová oslnila zpěvem i nádhernými šaty Následovala výborná interpretace "We've Got Tonight", kterou původně nazpívali Kenny Rogers & Sheena Easton. Překvapením bylo, že Elis Ochmanová se poté zhostila krásného hitu od Karla Gotta "Stokrát chválím čas", kterou v programu běžně zpívá Lukáš Randák, a tentokrát ho kolegyni přenechal. Elis Ochmanová prokázala ve zpěvu své hlasové kvality, a poradila si s ním skvostně – dokonce tak, že mnozí z diváků i slzičku zamáčkli.

Zpěváci ve skleničkách, aneb poetický koncert ovlivnil i fotografa Fantastický závěr první poloviny koncertu připomněl muzikál Rent písní "Take me or leave me". Divadelní záznam Rent: "Filmed Live on Broadway", který u nás již před nějakou dobou dávali v televizi během Vánoc, mě již tehdy naprosto okouzlil svou nekonvenčností a hity. Svátkem pro fanoušky tohoto muzikálu bylo uvedení této rockové opery v Divadle Na Prádle (u nás samozřejmě z tohoto představení najdete článek). V podání Elis Ochmanové a Andrey Holé na koncertě tato píseň získala skvělou gradaci, a také výborný emoční náboj v kontrastech obou hlasů.

Téhle trojici interpretů to skvěle ladí spolu

Po přestávce koncert pokračoval v nastaveném poetickém naladění, kdy mimo jiné zaznělo "Hallelujah", či "Ještě tě mám plnou náruč". Andrea Holá potěšila písní "I’m not going" z muzikálu Dreamgirls. Vynikající bylo i ztvárnění písně "Černý páv" z repertoáru Hany Zagorové. Na závěr koncertu přinesly vánoční atmosféru krásné písně "Chtíc, aby spal" nebo "Bílé Vánoce". S dobrou náladou pak koncertní set uzavírala známá píseň Jiřího Voskovce a Jana Wericha "Život je jen náhoda".

Nadhled a porozumění u interpretů na jevišti vládla po celou dobu koncertuV Divadle Na Maninách proběhl výborný koncert, v němž potěšili pěvecky všichni interpreti. Po celou dobu navíc na pódiu vládla atmosféra laskavosti, tolerance, empatie a přátelství, a to jsou hodnoty, kterých se v dnešní době kolikrát nedostává, a jsem velmi vděčná, že jsem byla alespoň na chvíli součástí tohoto unikátního a nádherného zážitku po všech stránkách. Naplnil mě vírou v to, že je stále ještě možné doufat v lepší mezilidské vztahy a v to krásné uvnitř v nás.

 P. S.: Ještě i několik dnů potom mi radost dělala jedna píseň, která na koncertě také zazněla. V mysli mi opakovaně zněl text songu "Je naprosto nezbytné". Přeji tedy všem slovy tohoto hitu Hany Zagorové: „Je naprosto nezbytné, aby nebe bylo blankytné, hvězda, aby plála, člověk vyšel z mála, hlas zněl jako hlas má –  je naprosto žádoucí!"

 
tn_MS22C-022031 Skvělé naladění se na sebe u trojice interpretů Blyštily se róby i excelentní výkony Vynikající bylo i osvětlení na scéně
Propojení hlasů v duetech přinášelo neskutečné zážitky Andrea Holá unášela posluchače do výšin svým skvělým zpěvem tn MS22C-021943 Ponoření se do tónů hudby
Lukáš Randák poděkoval svým přátelům hezkým gestem - předáním vánoční hvězdy Závěrečné loučení s posluchači I děkovačka byla velkolepá A těšit se na můžeme na další koncert této skvělé trojice interpretů

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.