Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Recitál Míši Noskové a Tomáše Savky v Semaforu

Duo Savka a Nosková okouzlilo svým hlasem a výběrem písní divákyNa konci května jste v Divadle Semafor mohli navštívit koncert, kterým se zrealizovala první etapa nového projektu, v jehož čele stojí Míša Nosková a Tomáš Savka. A o jaký, že se jedná projekt? Cílem projektu, dalších navazujících koncertů v Divadle Semafor, je divákům blíže zprostředkovat muzikanty – zpěváky, kteří mnohdy stojí v pozadí svých známějších kolegů zvučnějších jmen. Na koncertu zaznělo mnoho známých hitů a žánrů, mj. swing, šanson, muzikál i opereta, a to vše za doprovodu živé kapely. Pojďte se s námi podívat, kdo nás recitálem provázel a jaké osobnosti nám iniciátoři koncertu představili.

V repertoáru Míši Noskové převládaly melancholicky laděné skladbyTomáš Savka i Míša Nosková si prošli soutěží Česko hledá SuperStar, která jim pomohla uskutečnit jejich sny a postoupit kupředu v hudební kariéře. Zpěváci, kteří se objevili a jistě ještě objeví na dalších koncertech, nejsou v hudebním průmyslu nováčci, jejich jména jsou však často známá pouze v muzikálových sférách, a tudíž ještě nezískala věhlas hvězd showbyznysu. Cílem následujících koncertů tak je více přiblížit okruh těchto nadaných lidí veřejnosti. Celým koncertem nás provázeli nejen protagonisti – zpěváci, ale také Marta Ondráčková na postu moderátorky. Hosty koncertu se stali Markéta Procházková, Kristián Pokorný (balet, stepařská čísla, mohli jste ho vidět také v muzikálu „Zpívání v dešti“) a v závěru koncertu se nám také představila Madalena Joao (ta se objeví také v dalším koncertu 14. září).

Markéta Procházková měla dynamický i velmi procítěný přednesMarkéta Procházková je absolventkou Konzervatoře Jaroslava Ježka, oboru muzikál. Mohli jsme ji ale také vidět v několika epizodních rolí seriálu Ulice a byla členkou taneční skupiny JAD Company pod vedením tanečníka Yemiho. Z muzikálové tvorby ji známe z Quasimoda, kde hraje Esmeraldu, Klíče králů – Efine, Tří mušketýrů – role Constance (a dále pak z Kata mydláře a Pomády). Na jevišti se nám představila v duetu s Tomášem Savkou – písní "Je nebezpečné dotýkat hvězd". Z dalších písní zazněla například "Píseň samotářky" z Bídníků. Obecenstvo pak okouzlila zejména písní "It is so quiet", kterou známe v provedení zpěvačky Björk, kdy svým nesporným temperamentem a tanečním umem nakazila publikum.

Tomáš Savka dokázal, že je nejen dobrý muzikálový zpěvák, ale že mu nedělá problém ani žánr swinguV podání interpretů koncertu jsme také mohli slyšet mnoho známých českých i zahraničních muzikálů a to muzikál West side story – „Tonight“, Jekyll a Hyde – „Nový život (píseň prostitutky Lucy), Drakula – „Lorraine v podzemí“, Fantom opery – „Wishing you were somehow here again, Evita – „Utiš se, má Argentino“, Notre Dame de Paris - „Le temps des cathédrales" (v podání T. Savky ve francouzštině) či skvělý závěrečný duet Míši Noskové a Tomáše Savky z muzikálu Moulin Rouge – „Come What May“. Překvapením večera byla i účast Petra Markova, který spolu s Jindřichem Brabcem stojí za českou inscenací muzikálu Zvonokosy (podle námětu populárního románu Gabriela Chevalliera), ze kterého nám Míša Nosková zazpívala „Píseň o smrti nevinného blázna“.

Madalena Joao zazpívala pouze jednu píseň, ale její příznivci se mohou těšit na další její samostatné vystoupení v Divadle SemaforJedna z posledních písní koncertu patřila již zmíněné Madaleně Joao, která si zazpívala duet s Míšou Noskovou (se kterou spolupracuje i na jiných projektech) – „Tell him“ od Celine Dion a Barbry Streisand (s touto písní se interpretky účastnily pěvecké soutěže přímo v Londýně), obě svým projevem nadchly publikum. Madalena začala se zpěvem v šestnácti letech a na obrazovkách se poprvé objevila s písní od Whitney Houston „I Will Always Love You“ v soutěžním pořadu Rozjezdy pro hvězdy. Roku 2001 vydala desku s názvem 2.0.0.1 a stejně tak jako Míša a Tomáš se účastnila soutěže Česko hledá SuperStar. V roce 2009 vydala desku Destino, spolupracovala na mnoho projektech například i se Sámerem Issou, skupinou Navigators či s taneční školou LP Pik Dance. Též po ukončení SuperStar účinkovala v muzikálu Hair v Brně a roku 2012 vydala sólové album Cantora. Celý koncert doplňovaly taneční kreace Kristiána Pokorného, malá interview protagonistů s moderátorkou, ale nechyběly také vtipné komentáře účinkujících. Na další koncert se tak můžeme těšit 14. září, opět v Divadle Semafor.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.