Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Všestranné nadšení Šárky Vaňkové všichni chválí

Šárka Vaňková - zpěvačka mnoha polohŠárka Vaňková už vystupuje pod uměleckým jménem Šárka, každopádně to ale neznamená, že by chtěla dávat svým fanouškům míň. Opak je pravdou. Vedle své sólové funkycesty vstoupila nádherná první česká vicesuperstar, komplexní živel každým coulem, na půdu muzikálu.

Korepetice s profesorem KlezlouDozvěděl jsem se, že při startu zkoušek na Kleopatru, u korepetice s panem profesorem Klezlou, rozezpívávání a ladění s Bohoušem Josefem, vás pan profesor moc chválil, teď si vás zase nemůže vynachválit choreograf a pod supervizí Filipa Renče vlastně šéf nového režijního nastudování Ladislav Beran. Takže to berete vážně...?!
Beru to vážně, protože mě to strašně baví. Jsem hrozně ráda, že jsem tuhle nabídku dostala, už proto,Pohodářka Šárka v Průhonicích že je to pro mě nová zkušenost. A navíc jsem se dostala do nového kolektivu, který mi hrozně vyhovuje, jsou tu bezvadní pohodoví lidé a když se navíc dělají k tomu takové akce jako jsou Průhonice, kde se lidi mají příležitost ještě víc stmelit, tak je to bomba. Fakt to funguje perfektně. I když mám takovou malou roli, jsem do toho hodně zapálená.

Je pravda, že jste v minulosti na své promoCD ještě před SuperStar zkoušela nazpívat i Kleopatru, že tenhle muzikál je pro vás životním projektem - nesvádí to k cukání kolegyním občas třeba přizpívávat, s něčím poradit?
Jéé, tak radit někomu, to bych si určitě nedovolila, zvlášť když to mají i herecky projeté z Radí Monika Absolonová kolegyni Šárce Vaňkové nebo obráceně?minulých let a opravdu ví, co a jak má kde být. Respektuji to, že jsem nováček!

Na novém albu (viz www.sarkavankova.com) směřujete k alterně, Broadway je naopak jasně komerční muzikálové divadlo - jak to jde dohromady?
Tak je fakt, že nové album směřuje trošičku k funky, ale pořád je to pop, nedělám si iluze, že je to nějaké úžasné umění, že bych dělala nějakou alternativní muziku. Budoucí Fulvie Alice Konečná a Octavie Šárka VaňkováAle souhlasí, že bych se tam chtěla dostat. Rozhodně si ovšem nemyslím, že když někdo dělá CD nějak nekomerčně zaměřené, tak pak nemůže zpívat v muzikálu. Jasně, muzikál je komerční záležitost, i tyto různé akce, ačkoli jsou třeba pro děti a založené na charitě, tak jsou přes bulvár profláklé, ale já tu rozpor nevidím. Cédéčko je moje, je to věc, kde prezentuji sebe sama, moc si vážím i spolupráce s kapelou, ale tohle všechno je jinde než paralelní účinkování v muzikálu. To je prostě pro mě hlavně zábava. Beru to jako zpestření své práce a jestli mě někdo kvůli tomu bude chtít roznést ve smyslu, že snad nevím, co chci, tak to stejně udělá. Ale já si to nemyslím, nevidím na tom nic špatného.Šárka Vaňková na koncertě Lidé Lidem v roce 2005

Vidím, že si to obhájíte, a to je moc dobře...
Kdyby ti kritici byli skutečně objektivní, museli by vidět, že dneska je všechno propojené s komercí. Každá věc se musí nějak prodávat, zviditelnit - ať už Octavie (Š. Vaňková) a Octavián (T. Trapl) při fotografování do nového programu muzikálu Kleopatrahodně, nebo míň, ale všechno je to provázané.

Jasně, pokud se rozhodnete, že si nebudete zpívat jen doma v koupelně, tak se dostanete okamžitě do toho koloběhu, který vás nekompromisně vcucne, ať chcete nebo ne... Váš první muzikál, pokud vím, byla Kleopatra, od té doby jste jich viděla kolik?
Asi jen tři si myslím, já jsem se tenkrát do Prahy moc nedostala, takže si vybavuji ještě snad jen Bídníky a Miss Saigon. Na Kleopatře jsem byla dvakrát.

Octavie (Š. Vaňková) a Octavián (B. Josef) zpívají svou árii na finálovém večeru Miss XXLKoho jste měla v hlavní roli?
Měla jsem Moniku a potom Ilonu.

Vzpomenete si na to, koho jste měla jako Octavii?
Tak to přesně nevím. Asi tam byla Zdenka Trvalcová, ale vybavuji si, že mě hodně zaujala Fulvie.

Jak vycházíte se Zuzkou a Zdeničkou?Eduard Klezla se domlouvá se Šárkou na dalším zkoušení muzikálu Kleopatra
Bezvadně, na zkouškách se scházíme, holky mi hodně radí, protože už to mají zažité, je to prostě fajn.

Co kromě Kleopatry chystáte?
Určitě chceme hodně hrát s kapelou, ale není to zrovna lehký obhájit - lidi mě znají z televize a z halfplaybacků a moc nevěří tomu, že umíme rozjet kvalitní živou show. Šárka Vaňková na jednom ze svých koncertůAle chceme jim dokázat, že na to máme. Nevzdáme se!
Dalším muzikálovým rolím se určitě taky nebráním, hlavně uvidím, jak budu zvládat školu, to je pro mě teď nejdůležitější. Ale kdybych věděla, že je to v poho, že se to dá zvládnout, tak proč ne?!

Máte silný fanklub - přitáhnete hodně nových fanoušků. Budete na ně nějak myslet? Plus na kolegy z "baby" Kleopatry, kteří "u vás" v Mostě pod koordinací vašeho kolegy Honzy Höniga chystají velký potlach aneb Jak s panem profesorem Řeřichou obsadit Broadway. Šárka Vaňková odpovídá na všetečné otázky Romana JanouchaPomůžete jim při organizaci takového "nájezdu"?
Tak to nevím, jestli na to budu mít páky, ale určitě bych ráda pomohla, protože Ríšu a všechny tyhle lidi jsem neviděla hrozně dlouho, tak bych to ráda napravila.

Na "baby" Kleopatru do městského divadla v Mostě 28. října přijedete?
Pokud budu mít jen trochu času, tak určitě ráda.

Fotografie Michal Škvor, rozhovor Roman Janouch

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.