Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Naháči se odhalují

Tvůrčí tým - Šimek, Váňa a BouraPrvní autorský muzikál Slávka Boury a Jarka Šimka Naháči se již blíží. Zajímá vás toto postupně odhalující se dílo? Jste zvědaví, které známé osobnosti možná uvidíte? Nebo dychtíte po každé nové informaci? Ať tak či onak, přečtěte si náš informační článek.

Muzikál Naháči bude prvním interaktivním multimediálním muzikálem na světě. Příběh je založen na fenoménu dnešní doby - na internetu a sociálních sítích. Hlavní postava Robert dobře ví, že internet není reálný svět. V internetovém světě se každý za malou chvíli může stát někým jiným. Jak poznáme, kdo svou identitu změnil, kdo nikoliv? Kdo nám lže a kdo ne? Robert na sociální síti zakládá Klub porozumění (který na internetu můžeme opravdu nalézt). Tam poznává mnoho různých osob, ale jak objeví a zjistí jejich pravou identitu? Rozhodne se všechny pozvat do svého bytu, kde se bude konat virtuální reality show a skutečnost vyjde na povrch.

Milan Fiala si konkurz velmi užívalPostavy v příběhu jsou inspirované reálnými osobami a výčet rolí je rozmanitý. Od Marušky - naivní dívky, okouzlující ženy Bereniky, která tají pověst lehké ženy, přes Chaose, který si ze všech tropí šašky, Bobeše, který je terčem posměchu, až po dva gaye, z nichž jeden je student a druhý jeho učitel, kteří se snaží svůj vztah utajit před veřejností.

I Petr Dopita se dostavil na konkurzO účinkování v muzikálu projevily zájem i některé známé osobnosti, jako například Daniela Šinkorová, Zbyněk Drda, Magda Malá, Tereza Vágnerová, Petr DopitaMichal Kavalčík (Ruda z Ostravy) nebo Milan Fiala. Na to, kdo z nich se na muzikálu bude nakonec podílet, si ovšem ještě budeme muset počkat.

Konkurz byl náročný pro všechny zúčastněné. Hudbu dělá Jarek Šimek a v písních, které zazněly při konkurzu, byly i velmi složité melodie. Ale ani Slávek Boura nebo režisér Tomáš Váňa neodpustili vystupujícím žádné chyby. "Teď se, Milane, vykašlete na zpěv, nebude tak důležitý a rozehrajte si to po celém jevišti, musíte každému v hledišti sdělit tu důležitou myšlenku," říká režisér a etuda se opravuje. "Tady je potřeba ten tón držet, aby to v tom přechodu znělo harmonicky," upozorňuje Jarek Šimek. Někdy zazněly i improvizované duety, kdy Zbyněk Drda zpíval duet s Milanem Fialou, a ač nemohly být secvičené, neznělo to špatně.

Ani Míša Nosková-Horsáková si nenechala ujít konkurzPo skončení samotného konkurzu se okamžitě začíná řešit zvuk. Jak změnit umístění beden, jak přenastavit presety akustických cest, že bude potřeba upravit leak některých systémů a také vyřešit, jak systémy rozdělit, aby každý divák dobře slyšel. Po krátké poradě je jasno: systém je natolik dobře postaven, že se nebude muset předělávat, ale bude třeba změnit pouze nastavení některých prvků. V říjnu 2011 tedy uvidíme, jak se vše podařilo vyladit.

Zbyněk Drda s Jarkem ŠimkemJak již bylo řečeno, na představení bude moci divák přijít do divadla, nebo se zúčastnit sledování představení pomocí internetu. Režisér Tomáš Váňa láká diváky na příběh, který nebude pouze komedií, ale jako v každém správném muzikálu se zde potkáme i se lží a s nenávistí. Je také přesvědčený, že příběh není vymezen pro určitou věkovou kategorii, ale pochopí každý.

Muzikál bude mít premiéru v Praze v Holešovicích v divadle Goja Music Hall, a to už v říjnu tohoto roku. Oslovil vás tento nápad? Nebo vás naopak vůbec nezaujal? Jisté je, že se všichni můžeme těšit na něco jiného a netradičního. Toto dílo pro vás nadále budeme sledovat. 

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.