Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Memorial Air Show 2001

Historie Memorial Air Show - Roudnice nad Labem
Memorial Air Show se poprvé v České republice konala v roce 1991. Od této doby se koná pravidelně každé dva roky. Postupně se stává známým a uznávaným leteckým dnem, zaměřeným na historickou vojenskou leteckou techniku. Dobrá organizace a zajímavý program proslavily tento letecký svátek ve světě. Na tomto ročníku bylo k vidění mnoho zajímavého - např. Spitfire, Hawker Hurricane, Skyrider, P51 Mustang, A 26b Invader, Nieuport nebo Dornier, z vrtulníků např. Bell 412 versus Compress.

Tohoto ročníku se zúčastnila např. Lucie Bílá, Jiří Schmitzer, Ondřej Soukup, Gábina Osvaldová a další "létající" umělci.

Na závěr mám pro vás jednu perličku: Jelikož se jistý mechanik nechoval ve svém volnu vhodně, byl zadržen a potrestán odebráním licence na 14 dnů. Z tohoto důvodu se nemohli zúčastnit norští piloti letadel DH 10 Vampire a Hawker Hunter, které měl na starosti, čímž byl program o tyto stroje ochuzen.

O čem je vlastně přehlídka MAS 2001
Ve dnech 23. – 24. června proběhl na letišti v Roudnici nad Labem šestý ročník mezinárodní letecké přehlídky MAS 2001 (Memorial Air Show). Hlavním organizátorem této přehlídky je Aeroklub Roudnice nad Labem, oficiálním patronem je osobně prezident České republiky Václav Havel. MAS je o ukázkách bojových letadel převážně z II. světové války a samozřejmně i současných či akrobatických strojů. Na této přehlídce došlo k představení stroje A 26B Invader a strojů německé Luftwaffe, která se poprvé prezentovala na našem území.

Zde vám tedy nabízím několik fotografií z této akce, na které sice počasí nebylo nic moc, ale alespoň nepršelo. Jelikož jsem pořizoval videozáznam, fotografoval pouze můj kolega Martin J. Polák. Z celého leteckého dne jsem fotografoval pouze umělce, kteří zde v rámci doprovodných akcí vystoupili.

Memorial Air Show 2001 - Roudnice nad Labem, 23. 6. 2001

7123-27 7123-34 7124-08a
7124-11a 7124-16a 7124-23a

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.