Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Tisková konference k rekonstrukci Karlínského divadla

Egon Kulhánek představuje 60. divadelní sezónu a seznamuje s postupem rekonstrukceDnes se konala tisková konference, na níž byl představen program již 60. divadelní sezóny tohoto divadla. Největším dárkem pro všechny - diváky i divadelníky - bude znovuotevření zrekonstruovaného divadla (divadlo bylo zatopeno 3 metry nad úroveň ulice) na začátku příští sezóny, kdy se soubor vrátí z dočasné scény v Kongresovém centru Praha, kde nyní uvádějí muzikál Jekyll & Hyde.

Aleš Hušák představuje systém prodeje přes terminály SazkyŘeditel divadla Egon Kulhánek zde novinářům představil nové spojení kultury a moderních technologií: vstupenky bude kromě obvyklých předprodejů možno zakoupit i na terminálech Sazky. Ředitel Sazky Aleš Hušák uvedl, že systém zvládá 5000 transakcí za minutu, takže nejzajímavější akce bývají vyprodány během 10 minut. Novináři v prostoru hlediště (již upraveném)Cílem tohoto spojení je ještě větší dostupnost prodeje vstupenek.

Po skončení mohli zájemci zajít na staveniště naproti, do prostor divadla Karlín. Je pravda, že pohled nenapovídal, že za rok se zde bude hrát první představení. Jak nás ale ujistil jeden ze zástupců zhotovitele, Pohled do orchestřiště (za průrvou je vidět prostor pod jevištěm)ing. Michael Hruška, vše jde podle harmonogramu a mělo by se včas předat. Nyní se dokončuje izolace střechy, zateplují se stěny a stropy, upravuje se elevace na balkónech (v přízemí už je hotová), místo jeviště je však hluboká díra. A tak nezbývá než doufat, že se vše stihne v termínu, neboť již v říjnu zde mám být premiéra muzikálu Producenti.

Pohled do budoucího prostoru zadního jeviště z bývalých dílenPo dokončení hrubých stavebních prací se začne pracovat uvnitř, a od února již nastoupí restaurátoři a štukatéři rekonstrukce maleb a stavebních detailů. I když původní projekt byl modifikován a mnohé provozy byly přesunuty do objektu starého divadla, vznikl deficit asi 30 miliónů (což je asi 5 %). Navýšení nyní prochází schvalováním na Magistrátu, jak potvrdil jeho zástupce Bohumil Černý.Egon Kulhánek je nadšený, Míša Nosková žasne

Při prohlídce si Egon Kulhánek liboval, že za stávajícím jevištěm (kde bude nově dvojitá točna) bude také zadní jeviště, které z "malého" divadla udělá "velké", a na které bude přímý vjezd z ulice, takže se velmi zjednoduší návoz kulis a dalších zařízení. Hudební divadlo Karlín v nedbalkách (zatím)Také v dalších prostorách se provádějí úpravy, všude vládne čilý ruch - v současné době pracuje na stavbě asi 250 lidí.

Nezbývá než si přát, aby nenastaly "nepředvídatelné komplikace" a aby odborníci z Metrostavu a Skanska zvládli úkoly, které je ještě čekají, s precizností profesionálů. Vždyť začátek další sezóny oslaví nová premiéra v novém divadle.  Pojďme se tedy sejít za rok v novém divadle - moderním hudebním divadle v Karlíně.

Fotografie a text Michal Škvor

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.