Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Slovenský Berger zpívá i v Brně

Veronika Břešťanová zpovídá Jána JackuliakaJán Jackuliak je dlouhodobým členem souboru Městkého divadla v Brně. Roli Bergera, kterou hraje na Nové Scéně v Bratislavě, si zopakoval i na prknech Městského divadla v Brně. O jeho činoherních a muzikálových rolí v Brně jsme si povídali při generálních zkouškách muzikálové revue Kdyby tisíc klarinetů, kde ztvárňuje vojáka Patrika.

J. Jackuliak jako voják Patrik v muzikálu Kdyby tisíc klarinetůV Brně hrajete jak v muzikálu tak v činohře. Co Vás baví víc? Dá se to vůbec porovnávat?
Mě osobně víc baví činohra, těžko se vysvětluje proč, člověk to musí dělat, aby to pochopil. V činohře se nedá schovat za tanec a takové věci.

V Kabaretu hrajete kabaretiéra, ve West side story Tonyho a ve Vlasech Bergera, J. Jackuliak jako Berger v muzikálu Hairco Vám je nejbližší?
Uričtě Berger. Hraju Bergera i v Bratislavě na Nové scéně, ale tam je to o něčem jiném, kdežto tady v Brně se hraje podle filmového scénáře. A Formanův film je moje srdcová záležitost. A Bergera mám z muzikálových rolí nejraději.

Stejně jako Berger tak i Patrik v Klarinetech je proti válce…
My Klarinetům neříkáme muzikál, je to takové leporelo, kPatrik jako šoumen mužstvade si prostě dvě a půl hodiny děláme srandu z války a i z jiných věcí. Klarinety jsou hlavně zábava.

V únoru měla premiéru Romance pro křídlovku, kde také hrajete, můžete přiblížit svoji roli?
Hraji Viktora, který hraje na křídlovku, je to kočovník a komediant. A má si vzít Terinu. Ale Viktor je hrozně žárlivý a když to řeknu jednoduše "buran". Píseň ''Tereza'' je vyznámím Patrika právě moderátorce Tereze…Sice to moc rád nehraju, ale mám rád to představení.

V Muzikálech z Broadwaye zpíváte Jekylla a Hyda, nechtěl jste si to zkusit i v celém představení?
Chtěl, ale já Prahu moc nemusím, podle mě je pražský muzikál hanba českého národa. Ale ta Praha mě moc neláká. Ale opravdu mě mrzí, že nám to vyfoukli, protože se to mělo dělat v MdB.

… do které je Patrik zamilovánJak jste vůbec dostal do Brna?
Já jsem tu studoval JAMU a pak jsem tu získal angažmá, ale nechci zůstat u herectví, chtěl bych se věnovat režii.

A chystáte nějaké projekty do budoucna?
Teď zkoušíme Bouři, kde hraju roli Kalibána a dělám i asistenta režie, tak se tak snažím propracovat k režii, můj sen je filmová režie.

Fotografie Michal Škvor, rozhovor Veronika Břešťanová

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.