Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Sisa Sklovská: chtěla jsem být veterinářkou

Sisa SklovskáObrovský hlasový rozsah, umělecká všestrannost, temperament a nevyčerpatelná energie - to vše charakterizuje zpěvačku Sisu Sklovskou, která se u nás proslavila především díky muzikálům. V současné době ji můžeme vidět v muzikálu Pokrevní bratři, kde exceluje v hlavní roli paní Johnstonové.

Za svou dosavadní kariéru jste měla možnost zpívat řadu hudebních žánrů. Který z nich Vám nejvíce vyhovuje nebo je Vám nejbližší?
Jako královna Gertruda, spolu s Horaciem (B. josef) v HamletoviNa to se moc těžko odpovídá. Protože na mé vystoupení chodí lidé různých věkových kategorií, nejraději dělám koncerty, kde mohu zazpívat všechny hudební žánry ze svého repertoáru. Aby si každý člověk mohl vybrat to své. A co se týče divadla, tam určitě vítězí muzikál.

Jaké hudební žánry tedy tvoří Váš současný repertoár?
Je to opera, muzikál, pop, gospel, jazz, lidové, cikánské písně a šanson.

Kdyby se Sisa nestala zpěvačkou, byla by z ní veterinářkaProč jste si vybrala ke studiu právě operní zpěv?
Vlastně jsem si to ani nevybrala já. Celý život jsem chtěla být veterinářkou, kvůli tomu jsem také nastoupila na gymnázium. Tam ale byla matika a fyzika, které opravdu nejsou mým oborem. Proto jsem se rozhodla odejít a nastoupit na konzervatoř. V té době neexistovalo studium muzikálového herectví, a tak jsem začala studovat operní zpěv.

Sisa jako Agnes v Landově muzikálu KrysařZpíváte v devíti světových jazycích. Ovládáte všech devět tak, že by jste se jimi dokázala domluvit?
To rozhodně ne. Určitě by to ale bylo v ruštině, kterou jsem studovala dokonce i na vysoké škole. Také jsem chodila na němčinu, a poslední na řadu přišla angličtina. Vlastně ještě italština, kterou jsem studovala jako operní zpěvačka.

Co pro Vás znamenal příchod ze Slovenska do Prahy?
Vůbec to nebylo tak, že by jsem ho plánovala. Ale přišlo pozvání na konkurz do muzikálu Krysař, na hlavní roli Agnes jako alternaci Lucie Bílé. Po úspěšném absolvování konkurzu jsem vůbec netušila co mě čeká, protože jsem nikdy nehrála v muzikálutn_DSCF2277, který se hraje každý den. V té době se můj profesní i soukromý život od základu změnil.

Dokážete si představit, že by jste se nastálo vrátila na Slovensko?
Neustále se pohybuji mezi Českem a Slovenskem, kam dojíždím kvůli různým akcím, koncertům a televizím. Jsem vlastně stále na cestách. Je pravda, že sídlo, kde jsem a kde mám všechno, je Praha. Lidé si na mě zvykli jako na československého umělce. A já to cítím tak, že alespoň tím uměním se snažím oba státy spojovat. Doma se cítím být jak tady v Praze, tak i na Slovensku.

V Hamletovi jako královna Gertruda - zde s Claudiem (D. Kollár)Zmínila jste svůj první pražský muzikál Krysař. Dalším, ve kterém jste v Praze účinkovala byl Hamlet. Jak vzpomínáte na svou roli v tomto projektu?
Na roli královny Gertrudy vzpomínám velmi ráda. Byla to pěkná role s krásnými písněmi. Hitem tohoto muzikálu byla píseň "Nevěrná", kterou jsem si dokonce vybrala na své popové CD. Celý kolektiv pracující na tomto projektu byl úžasný. Společně jsme strávili řadu příjemných výletů a večerů.V Pokrevních bratrech v náročné roli paní Johnstonové…

V muzikálu Pokrevní bratři hrajete hlavní roli paní Johnstonové, která je nucena rozdělit svá právě narozená dvojčata. Dokážete si představit, že by jste se ocitla v podobné situaci? Jak by jste se zachovala Vy?
Představit si to neumím. Ale pokaždé se dokáži do své role vcítit. Ve chvíli, kdy stojím na jevišti, držím pouze jedno z dvojčat a to druhé mi v náruči chybí, v tom momentě jsem paní Johnstonová.

Jaký byl hlavní důvod, že jste přijala tuto roli?… kde je velký podíl činohry
Jednak proto, že už jsem jednou nabídku na tento muzikál dostala a věděla jsem přesně, o co jde. Za druhé jsem opravdu toužila si tuto překrásnou, i když náročnou roli zahrát.

Co bylo pro Vás na této roli nejtěžší?
Rozhodně činohra. To, aby mi divák uvěřil, že jsem prostá a chudá žena, navíc matka devíti dětí.

Jak se Vám spolupracuje s týmem Pokrevních bratrů?S kolegy Martinem France a Radkem Valentou z Pokrevních bratrů
Velmi dobře. Všichni jsou to velcí profíci. I přesto, že byl muzikál ohrožen snad ze všech stran, podařilo se nám ho dotáhnout až do konce a to hlavně díky tomuto skvělému týmu, který držel při sobě. Největší odměnou pro nás všechny je, že lidé odcházejí z představení nadšení.

Které divadelní nastudování pro Vás bylo nejtěžší?
Jako Agnes, spolu s Lindou Finkovou (Rózi) v KrysařoviV opeře to byla jednoznačně role císařovny Ottavie. Protože zpívat Claudia Monteverdiho není žádná legrace. Co se týče muzikálových rolí, tam byla nejtěžší právě paní Johnstonová, hlavně kvůli činohře.

Co je pro Vás prioritou v profesním životě?
U mě je to tak, že nikdy nebudu sama se sebou úplně spokojená, moje priorita je, abych se dále zdokonalovala v tom, co dělám.Vedle účinkování v muzikálech má Sisa v plánu i řadu sólových projektů

Dá se říct, že jste člověk, který žije svojí profesí?
Určitě ano. Jak už jsem říkala, snažím se pořád zdokonalovat v tom, co dělám a vymýšlet stále nové věci.

Jaké jsou Vaše nejbližší profesní plány?
Momentálně chystám s mým týmem další megashow, něco podobného jako byl "Magický večer", ale několikrát větší. Se stejnou partou lidí současně připravujeme ještě jeden projekt s úplně jiným zaměřením. Pak několik projektů. S Adamem Novákem se Sisa v budoucnu jistě sejde na mnoha dalších projektechJedním z nich je DVD a CD živé nahrávky show "Magický večer", CD Crossover se symfonickým orchestrem, kde všechny texty napsal Pavel Vrba. A co mě moc potěšilo, je velký zájem ze strany posluchačů o vydání CD které bude obsahovat výběr všech hudebních žánrů z mého repertoáru.

A v nějaké další muzikálové roli Vás budeme moci vidět?
Jednu nabídku na roli už jsem dostala, ale ještě je brzy o tom mluvit konkrétně. A dál se uvidí. Vždyť v současné době tu muzikály "rostou jak houby po dešti", takže se určitě ještě nějaká nabídka objeví…

Fotografie Michal Škvor, rozhovor Veronika Stehnová


Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.