Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Český slavík se po čtyřech letech vrací

Václav Noid BártaPo dlouhých čtyřech letech se vrací anketa Český slavík! Název se změnil na Český slavík 2021 a ujal se ho známý miliardář Karel Janeček, který koupil většinový podíl pořádající agentury Musica Bohemica. Anketa se tak dočkala několika změn, jak to tak vypadá, budou zřejmě k lepšímu. Hlasovat můžete ve čtyřech kategoriích: Zpěvák, Zpěvačka, Skupina a nově v kategorii Hip hop & Rap. Hlasovat můžete do pátku 5. listopadu do půlnoci. Slavnostní večer s vyhlášením výsledků ankety odvysílá v přímém přenosu TV Nova 19. listopadu po 20 hodině z Hudebního divadla Karlín.

DashaPůvodní anketu Zlatý slavík vymyslel v roce 1962 Ladislav Smoljak (†78). Od začátku jí kraloval oblíbený Mistr, zpěvák Karel Gott (†80), který za celou dobu jejího trvání nashromáždil neuvěřitelných 42 Slavíků. „Gott do ankety vryl nesmazatelné stopy a Slavík rovná se Gott. Kdo ale ví, možná se časem najde někdo, kdo se neuvěřitelnému Gottovi alespoň trošičku přiblíží,” dodal Jaroslav Těšínský, který stál od roku 1996 v čele organizátorů za agenturu Musica Bohemica. Místo jednatele společnosti zaujal nově Jakub Horák, Jaroslav Těšínský nadále zůstává v roli čestného poradce.

Dita Hořínková a Richard Pachman„Spravedlivé hlasování podle hlasovací metody D21 umožní lidem lépe vyjádřit své preference, a přináší tak férové a sjednocující výsledky soutěže, kterou považuji za rodinné stříbro české i československé populární hudby,” řekl Karel Janeček, prezident ankety Český slavík 21. Podrobně vysvětlil i nový způsob hlasování. V každé kategorii máte pět hlasů, které můžete rozdělit těm, kterým chcete dát svůj hlas. Můžete tedy hlasovat celkem až pro pět interpretů, kteří působí nebo působili v letošním roce. Můžete ale také hlasovat jen pro jednoho, dva, tři nebo čtyři interprety. Jednomu interpretovi nemůžete dát více než jeden hlas.

Marián VojtkoMůžete hlasovat ve všech kategoriích, ale můžete také některé kategorie přeskočit a nehlasovat v nich. Hlasování vám zjednoduší seznam interpretů, kteří v posledním ročníku ankety získali do sčítání více než 100 bodů. Napište jméno svého interpreta do hlasovací kolonky a vyberte si z nabídky, která se vám zobrazí. Pište celé příjmení a jméno interpreta nebo celý název skupiny. Tuto kolonku můžete použít opakovaně, maximálně pětkrát v každé kategorii. Pokud jméno svého interpreta v seznamu nenajdete, přidejte ho tlačítkem +, které najdete vlevo dole a organizátoři ho do seznamu přidají.

Monika AbsolonováHlasování bude probíhat pouze elektronicky zde: https://hlasovani.ceskyslavik.cz/. Na konci hlasování nezapomeňte uvést svůj e-mail, a přihlásit se tak do soutěže o zahraniční zájezd do Egypta ve čtyřhvězdičkovém hotelu pro dvě osoby od cestovní agentury Marco Polo!

Ať zvítězí ti nejlepší :-)

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.