Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Samotářka na Létu plném hvězd

Olga Černohorská ze sdružení Anaháta v rozhovoru se zpěvačkou Magdou MalouNa Létě plném hvězd se 26. července 2018 představila i Magda Malá, zpěvačka a herečka, kterou proslavily například muzikálové role Eponiny v muzikálu Bídníci, nebo Loraine v Draculovi. Její příznivci ji mohli také vídat na koncertech s Bohušem Matúšem. Natočila také několik sólových CD: Já doufám dál, Na křídlech vánočníchTak to chtěl Bůh, či Chichichi chachacha. Ohledně jejích hudebních a jiných přání jsme ji pro čtenáře Musicalnet.cz po vystoupení na Létě plném hvězd vyzpovídali.

Létu plném hvězd 2018 Magda Malá potěšila své příznivce skvělým povídáním i zpěvemJakou jste měla oblíbenou píseň v dětství?
Japonečku, tuhle píseň jsem si ráda zpívala. 

Zvláštní, jak při vaší veselé povaze zpíváte ráda vážné písně. Jednou z nejznámějších ve vašem repertoáru je ostatně i Samotářka z Bídníků. 
Pro mě jsou Bídníci nejkrásnějším muzikálem na světě, stejně tak Miss Saigon od stejných autorů. Nabízí silné melodie a krásné české texty od Zdeňka Borovce. "Samotářka" je o životě a má hodně významů, každý si tam najde to své.

Magda Malá vzpomenula nejen své muzikálové role, ale i svoji počiny a CDMáte vysněnou roli, která vás zatím nepotkala?
Jsem vděčná za všechny role, které jsem dostala, neboť každou z nich jsem vlastně nehrála, ale byla jsem to já, prožívala jsem ji. Takže Eponina byla Magda, Lorraine byla Magda, stejně tak tomu bylo u muzikálu Kráska a zvíře. Všechno byly krásné role.

Chtěla byste se v umělecké branži posunout někam dát?
Po pár koncertech s Bohušem Matušem jsem zjistila, že posluchači, kteří na ně chodí, mému životu dokáží dát úplně nový směr. Cítím, že bych chtěla jít touto cestou. Navíc i mateřské školky mají zájem o můj nový program Zpívání s dětmi. Písně složil Karel Vágner a otextoval básník Jiří Žáček.

Její skvělý hlas byl ozdobou muzikálů Dracula nebo Bídníci

 

Koncert je pro vás víc než být na jevišti?

Působit v muzikálu je úplně jiná zkušenost, na koncertě zažívám naprostou svobodu, můžete nejen zpívat, ale i s lidmi mluvit. Navíc písně jsou různorodé, nejsou jen z muzikálového repertoáru, výběr je daleko bohatší. S Bohušem Matušem máme také krásné duety.

Byla jste u zrodu muzikálu v Čechách, když se hrál Dracula. Mohla jste zpívat i Máří Magdalénu, ale nestalo se tak. 
V Jesus Christ Superstar ve Spirále mi režisér Petr Novotný nabídl Máří Magdalénu, když měla Bára Basiková odcházet, ale představení se nakonec přestalo uvádět zrovna, když jsem měla začít. Bylo mi to líto, ta role by se mi líbila.

Následnou podpisovou akci si nenechala ujít ani autorka rozhovoru

 

Tahle role by tedy mohla být tím nesplněným snem?
Asi ano. Ale další vysněné, jakými byly Eponine, nebo Lorraine, mě neminuly. Mně se líbí i Rebecca z Plesu upírů, která na jevišti bije svého muže Chagala salámem. To všechno má své kouzlo. Muzikál si lidé oblíbili. Zazní tam hodně vtipů, ale i krásná hudba. 

Netoužíte se svojí energií, kterou vkládáte do zpěvu, zazpívat si třeba gospely? 
To by se mi hodně líbilo. Gospely jsou nádherné, je v nich naděje. Mívám vánoční koncerty, takže písně v kostele mám možnost si zazpívat. A takové zpívání je nejhezčí zážitek, který vůbec může být.


 

Akce byla po fotografické stránce poctivě zdokumentována i autorkou projektu Olgou Černohorskou Na Létu plném hvězd 2018 si zazpívala i dcera Magdy Malé Magdička Ohlíželo se formou pamětní knihy i za minulými vystoupeními na LPH Posluchači se nechali unášet krásnými emocemi při zpěvu Magdy Malé
Poznal by někdo z Vás v tomto čahounovi syna Kim - malého Tama z Miss Saigon? Zvukař odvedl výbornou práci Jako tradičně se podepisovalo i na hračky vytvořené sdružením Anaháta Zpěvačka rozjasnila svým zpěvem prostor školní jídelny na Dražickém náměstí

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.