Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

„Kapitáne, muž přes palubu!“

Nezbytná vodnická přípravaVsadím se, že při čtění titulku článku si mnozí z vás řekli, že redaktorka se zbláznila. Ne, nebojte se, nedali jsme se na přinášení bulvárních trágédií. Musicalnet byl jednu krásnou červnovou sobotu pozván na plavbu parníkem po Vltavě a hostitelem nebyl nikdo jiný než budoucí Fantom opery – Marián Vojtko. Jelikož i sluníčko opernímu mistrovi přálo, vyrazili jsme na lehko a vybaveni slunečními brýlemi směrem k molu vedle Právnické fakulty, kde se lehce před třetí hodinou už tísnily davy Mariánových fanoušků, které prostě nešlo přehlédnout, neboť pojali klubový outfit po vodnicku – čili zeleno-červeně.

Pěvec a jeho věrníNa chviličku jsme se lekli, že snad chtějí svůj velký idol utopit, ale jak se později ukázalo, i Marián byl ihned po svém příjezdu přijat do vodnického klubu, takže mu jeho dlouhé vlasy přestříkali na zeleno, aby nebylo pochyb, že patří k nim. A oblíbený pěvec se v nestřežené chvíli zmocnil spreje se zelenou barvou, a která z dam ještě neměla patřičnou zelenou image, tak neunikla rozdováděnému umělci. Pak už ale přijel očekávaný parník, dokonce větší než byl původně v plánu (pro velký zájem) a Plavba s celebritou, kde pomyslné kormidlo třímal kapitán Marián Vojtko, mohla začít. Samotné nalodění bylo malinko humorné, protože se přes jednu přistavenou loď přecházelo do druhé, která stála těsně za ní. Vsadím se, že si mnohý účastník plavby v danou chvíli pomyslel, že skončí na druhé straně ve Vltavě. Všechno ale proběhlo v pořádku, a loď tak konečně mohla vyplout. Tudíž tradiční zvolání - „Kapitáne, muž přes palubu!“, nebylo tedy vůbec zapotřebí.

Smím prosit?Chviličku s námi parník kroužil dokola, a pak už se rozjel vyhlídkovým tempem po Vltavě. Po celou dobu plavby pobíhal Marián mezi svými příznivci, zdravil se s nimi, podepisoval fotky a rozdával úsměvy a objetí na všechny strany. Jelikož byl parník dvoupatrový měl umělec skutečně napilno. A protože jsme jeli na plavbu se zpěvákem, je logické, že nemohl chybět ani živý zpěv. Tradičně Marián začal oblíbeným songem z muzikálu Dracula, nechyběl ani známý song „Besame mucho“, který rozvášnil jednu z přítomných dam natolik, že se dala s Mariánem do tance. Dokonce zazněly i songy z repertoáru Karla Gotta – dojemná „Krev toulavá“ a veselá „Lady Carneval“. Velmi zajímavý byl nový kus z demo nahrávky s názvem „Není přístupná“, který Marián přivezl pro své věrné jako bonus. Že má zpěvák operní kořeny nezapřel ani na Vltavě, protože v okamžiku, kdy zněl jeho hlas na horní palubě, cestující na míjejících lodích překvapeně a užasle naslouchali a zapomněli dokonce i na oblíbené zavolání „ahoj!“.

Nové fanoušky je třeba vychovávat již od raného věku :o)Na závěr nelze než dodat, že podobnou akci považuji za velmi příjemnou a neotřelou. Vedení plaveb sice umělci i organizátorům celé akce připravilo horkou chvilku, když jim den předem sdělilo, že dohodnuté grilování zakazuje z důvodu velkého sucha. Marián a jeho tým se však s nepříjemnou situací vyrovnal šalamounsky, neboť všechny účastníky plavby pozval na dodatečné grilovaní do přírody, jen co se najde odpovídající plocha. Co mne však opravdu nemile překvapilo, byla informace, že někteří fanoušci po proběhnutí akce, vkládali na facebook hanlivé a nespokojené komentáře, že grilování neproběhlo a umělec slíbil něco, co nedodržel. Musím se tedy logicky zeptat: Není Plavba s celebritou o tom, že se sejde parta lidí a jejich oblíbený umělec, aby si byli blíže, mohli si popovídat a třeba i dotknout někoho, koho vidí běžně jen na jevišti? Není právě tohle myšlenka celé akce? Myslím, že ano. Pokud někoho dokáže natolik rozladit situace, že nemohl vyjíst beze zbytku plný gril, pak je to opravdu smutné. Nicméně věřím, že když příště místo Plavby s celebritou zvolí návštěvu nějaké pražské restaurace, problém bude vyřešen, neboť zahradní grilování nabízejí celkem běžně, a možná pak nebude blokovat místo těm, kteří by rádi plný žaludek vyměnili za možnost pozdravit někoho, kdo jim přináší svým zpěvem radost do života.

Zelený sprej na vlasy se Mariánovi moc líbil Umělec bavil své posluchače nejen zpěvem, ale i slovem Šoumen je ve svém živlu Obdivovatelé Mariána jsou ze všech věkových kategorií
Taneček na slunné palubě lodi Co je šeptem, to čertem! A jeden podpis na... Kampak to vlastně mistře? Chvilka přátelského posezení

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.