Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Hvězdná trojka – Ruml, Trapl, Segrado

Gratulace organizátorek akce Léto plné hvězd20. srpen 2013 byl zvláštní den. Byl to den před úplňkem, den vzpomínek na 21. srpen před pětačtyřiceti lety…, ale pro nás hlavně den před narozeninami hudebníka, zpěváka, skladatele a herce Ondřeje Rumla. A právě tento mladík přijal se svými dvěma kamarády pozvání Olgy Černohorské a Ivany Kárníkové na akci Léto plné hvězd. Zmíněný benefiční projekt je již několikátým rokem organizován v Praze jako akce, jejíž částečný výtěžek je věnován dětem se zdravotním postižením. Doprovodným programem prodejní výstavy jsou také koncerty a setkání se zajímavými lidmi kulturně – hudebního nebe.

Mnohé z těchto dam už v La Fantasii mlsalyOnen úterní podvečer to byl Ondřej Ruml, Tomáš Trapl a František Segrado. Ondřej už patří k neodmyslitelným osobnostem akce a můžete ho vidět na fotografiích šesti ročníků. Za zvukařským a osvětlovacím pultem seděl Benjamin Kovařík. Ten si od Ondry vysloužil během koncertu upřímnou pochvalu, jako velmi schopný zvukař, jakých prý bývá v této branži poskromnu. A abych nezapomněla, Olga nás jménem Bena jako spolumajitele cukrárny La Fantasia, pozvala na poháry do pasáže Fénix na Václavském náměstí. Na podzim tam kromě jiného budou opět vždy v neděli probíhat oblíbená Mlsání s hvězdami.

Bylo mi ctí zazpívat si s Ondřejem RumlemOndřej během svého vystoupení (které měl pečlivě sepsané bod po bodu), ukázal svůj současný způsob zpěvu s doprovodem na vokálový multiefekt a zahájil koncert známou písní „Don´t worry“. Pro laika mohu dovysvětlit, že si vlastně Ondra během písničky nahráváním on live vlastního hlasu tvořil druhý a další a další hlas a zvuky, kterými písničku dotvářel. Na své jsme si přišli všichni (skoro by se dalo napsat „přišly“, protože páni v publiku se dali spočítat na prstech jedné ruky) a hlavně my z první řady. Ondra nás do svého tvoření zapojil opakováním několika tónů. U té příležitosti jsme si ujasnili, že já, sedící přímo naproti němu, si píši poznámky pouze pro potřeby tohoto článku a že nemusí mít strach z nějaké kontroly a může to rozjet na „plné pecky“.

Hlas Franty Segrada najdete i na YoutubeNež Ondra představil svého kolegu a kamaráda Františka Segrada, zahrál ještě písničku plnou lásky „Hádej“ z pohádky O dvanácti měsíčcích, kterou složil Ondřej Brzobohatý. Tato hvězda muzikantského nebe poctila Léto plné hvězd 6. srpna a článek o ní je již na našem serveru Musicalnet k přečtení. S Frantou Segradem se zná Ondřej kromě jiného i z lyrikálu Kukykam, ze kterého jsme si ještě v Ondrově provedení s kytarou poslechli písně „Tante cose da veder“ a „Havrani na sněhu“. S Františkem se setkali i v projektu Michala Horáčka Český kalendář a František nám z něj zazpíval písně „Posvítím si do tmy“, „Nepřeberná pokušení“ a satirickou píseň „Praha“.

Zaznívá „Voláni“ z muzikálu TajemnstvíNásledovala Ondřejova píseň „Zpívat ve dne, zpívat po nocích“ a „Vzestup a pád“. Druhou ze jmenovaných věnoval Ondřej, jakožto projev rebelství, prezidentovi Zemanovi. Ve veselé, příjemné atmosféře mnoha dalších písniček, plynul srpnový podvečer velmi rychle. Ondřej do poslední třetinky vytáhl z rukávu, přesněji z první řady, další želízko – Tomáše Trapla. Doporučuji vám vyhledat si jeho webové stránky (stejně jako obou dvou výše jmenovaných). Z nich pochopíte, s jak široce talentovaným člověkem přinejmenším na poli pěveckém, hereckém a pedagogickém, máte tu čest.

Není třeba velkých jevišť, aby velká hvězda zazářilaOndřej na Tomášovu kapelu Dolmen chodil ještě jako „mlaďoch“, netušící samozřejmě společnou budoucnost. Ta nastala například v Divadle Kalich v muzikálu Tajemství. Tomáš zahrál na kytaru a zazpíval s podkresem Ondrovu oblíbenou „Údolí včel“, z muzikálu Quasimodo (kde hraje Tomáš hlavní roli) si dali společnou „Jsi tou, co svět rozdělí“ a z Landova Tajemství „Volám“. Chlapci se pěkně rozparádili, takřka nebyli k zadržení, ale hodiny na Mostecké věži neúprosně odbíjely čas. S poslední romantickou písničkou nastal čas loučení.

Přijďte příští rok, nebudete litovatOndřej nás pozval na 7. září do Divadla v Dlouhé na premiéru muzikálu o Evě Olmerové Ještě jsem nezemřela a na narozeninový dort, který dostal od organizátorky večera Olgy. Tomáš Trapl si se skromností sobě vlastní přihřál polívčičku pozvánkou na svůj narozeninový „Koncert 50“ do Divadla Hybernia na 30. ledna 2014. A co já? Já mám narozeniny až v prosinci, takže vás alespoň zvu na stránky Musicalnetu mezi nás – fanoušky prken, co znamenají svět. Protože například tahle „trojka“ byla zatraceně dobrá.

Iva Kárníková – jedna z organizátorek Ovíněné F, H, D Franta Segrado je pro Ondřeje určitě vzorem Každá hvězda zanechala na výstavě svůj podpis
Ruka herce, brýle pedagoga, mikrofon zpěváka – to je Tomáš Trapl Přijďte na mne 30. ledna 2014 do Hybernie Ondřej dokáže vyluzovat neskutečné množství zvuků Akce vždy končí autogramiádou a fotografováním s fanoušky

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.