Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Léto plné hvězd slaví plnoletiny

Osmnáctý ročník Léta plného hvězd zahájil starosta Lomecký slavnostním přípitkem s autorkamiV úterý 2. 7. 2013 se již po osmnácté sešly výtvarnice Olga Černohorská a Ivana Kárníková s celou řadou příznivců a umělců, aby v těsném sousedství Karlova mostu na Dražického náměstí na Praze 1 s příznivci a fandy textilních a dřevěných hraček otevřely další ročník tradiční výstavy Léto plné hvězd. A že vernisáž stála skutečně za to, o tom svědčí přítomnost samotného starosty MČ Praha 1 Ing. Oldřicha Lomeckého, který výstavě udělil i svou záštitu. V kulturním programu vernisáže vystoupili neméně zajímaví hosté, tak se pojďme na vernisáž a letošní ročník Léta plného hvězd podívat podrobněji.

Děvčata z Om Dance Academy to pořádně rozjelyVelkým překvapením a novinkou letošní vernisáže byl soubor indického bollywoodského tance Om Dance Adademy, který ve složení dvou indických tanečníků a tří českých tanečnic diváky hned v úvodu naladil přímo pohádkově. Poté Olga Černohorská diváky seznámila s bohatým programem letošního ročníku a nezapomněla také poděkovat všem, kteří s realizací letošního ročníku pomáhali. Seznam to byl vskutku úctyhodný, jeho vyjmenování trvalo více než patnáct minut. Z dlouhého výčtu spolupracovníků a partnerů Léta plného hvězd bych na tomto místě zmínila alespoň partnera výstavy firmu Petrof, která pro letošní ročník zapůjčila krásné a hlavně kvalitní pianino. Letošní koncerty tedy proběhnou převážně živě za doprovodu tohoto krásného nástroje.

Zdeněk Barták a Eliška Ochmanová zazpívali tři písně z muzikálu CasanovaV kulturním programu vystoupil hudební skladatel, ale zároveň i předseda kulturní komise MČ Praha 1, která doprovodný program Léta plného hvězd podpořila grantem, Zdeněk Barták a hvězda muzikálu Casanova Eliška Ochmanová. Ta v představení ztvárňuje komtesu Adélu. Na vernisáži Eliška zazpívala právě píseň ze zmíněného muzikálu „S tátou“, která velmi dojala nejen publikum, ale zároveň i samotné autorky výstavy. Závěrečný duet Elišky se Zdeňkem Bartákem „Leť vzhůru k výšinám“, nenechal nikoho v publiku chladným a stal se tak, nenucenou pozvánkou k návštěvě právě toho muzikálu.

Starosta MČ Praha 1 Ing. Oldřich Lomecký zahajuje Léto plné hvězd pravidelně a rádPoté se mikrofonu chopil starosta MČ Praha 1 Ing. Oldřich Lomecký, aby výstavu zahájil. Zmínil letošní povodně a poděkoval hasičům a dobrovolníkům za to, že stihli včas postavit protipovodňové zábrany, a tím pádem zachránit celou Malou Stranu. Stačilo málo a místo vernisáže by se zde uklízelo bahno a probíhala následná rekonstrukce, čili by se žádné Léto plné hvězd nemuselo konat. Naštěstí byla hrozba povodně zažehnána, a tak může osmnáctý ročník proběhnout. Pan starosta popřál výstavě mnoho spokojených návštěvníků a společným přípitkem s autorkami a účinkujícími prohlásil výstavu za zahájenou.

Kompletní Om Dance Academy vernisáž pěkně oslavilaZávěru kulturního programu se ujala opět skupina indického bollywoodského tance Om Dance Academy a odvážně odhalených kostýmech to tak rozjeli, že museli ještě jeden tanec přidat. Pojďme se ještě společně podívat na přichystaný doprovodný program výstavy Léto plné hvězd, v letošním ročníku je skutečně na co se těšit. Uvidíme v něm jak již stálé a oblíbené hosty této tradiční akce, tak i nováčky, kteří vystoupí na LPH poprvé. Pořady a koncerty na výstavě jsou benefiční, z jejich výtěžku pravidelně vzniká divadelní představení pro zdravotně postižené děti, v minulých letech jsme mohli na LPH zhlédnout například pohádku Kominíček a štěstí.

Pana starostu všichni přivítali vřelým potleskemVstupenky si můžete objednávat mailem  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  nebo telefonicky 724 305 737 (10 – 20 hod.) Součástí zakoupené vstupenky je voucher na 10% slevu v cukrárně La Fantasia na Václavském náměstí 56, Praha 1, kde letos již probíhá velmi oblíbené Mlsání s hvězdami (Musicalnet.cz informoval). Podrobný program najdete na www.anahata.cz, další informace a aktuality na www.facebook.com/letoplnehvezd

Na společném fotu zapózovali fotografům Zdeněk Barták, Eliška Ochmanová, starosta ing. Oldřich Lomecký, Olga Černohorská, Ivana Kárníková a ve spodní řadě Om Dance AcademyTermín výstavy Léto plné hvězd: 1. 7. – 28. 8. 2013
Otevřeno denně včetně víkendů 10.00 – 21.00 hod.

Začátky koncertů a pořadů od 18 hod. (není-li uvedeno jinak).

Adresa: Dražického nám. 10/65, Praha 1 (rohový dům u mostecké věže Karlova mostu na Malé Straně)

Program:

Eliška zazpívala autorkám jako dárek píseň S tátou z muzikálu Casanova11. 7. (čt)      Gabriela Gunčíková, host Martin Šafařík

18. 7. (čt)      Dita Hořínková a Filip Antonio, host Tereza Kostková

25. 7. (čt)      Kamila Nývltová

  1. 8. (čt)      Miro Šmajda s kapelou

  Elišce se hračky na výstavě moc líbily, na fotce s jednou z autorek Olgou Černohorskou6. 8. (út)      Ondřej Brzobohatý

  8. 8. (čt)      Jan Kříž a Marie Blahynková

15. 8. (čt)      Petr Ševčík

20. 8. (út)      Ondřej Ruml, host Tomáš Trapl

22. 8. (čt)      Markéta Procházková a Tomáš Savka, hosté Ester Godovská (piano) a David Herzig (kontrabas)

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.