Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Koncert tří gentlemanů

Tři gentlemani v pohoděÚtulný pražský klub, zábava a především skvělý hudební zážitek – to byl červnový Koncert tří gentlemanů. Kolegové z muzikálu Děti ráje František Pytloun, Vít Bečvář a Lukáš Kellner připravili společně se svými hosty pestrý hudební večer, na kterém nechyběl humor ani výborné pěvecké výkony. Pozvání slibovalo melodie „od muzikálu až po rock“ a na své si v široké škále písní a žánrů přišel opravdu každý. Karel Kryl, české i světové muzikály, autorská tvorba, popové melodie i legendární Queeni, to vše na koncertě zaznělo.

Vítek Bečvář hrál tak razantně, až nebylo na co hrát...Už úvodní představení účastníků, ve kterém jsme mohli vidět vítězku (vítěze?) Miss, udatného Rockyho s nepříliš lichotivým skóre a zchudlého umělce, kterému po trsátku už ani na kytaru nezbylo, nás nenechalo na pochybách, že o zábavu a dobrou náladu ten večer nouze nebude a první společná píseň – "Královský slib" z muzikálu Kapka medu pro Verunku – otevřela dvě hodiny krásného hudebního zážitku.

Miss Gentleman Františka Pytlounová...Každý ze tří zpěváků měl svůj vrcholný výkon večera. U Františka Pytlouna to byla jednoznačně píseň "Vůně ženy", která byla podle mnohých dokonce vrcholem první poloviny koncertu. Lukáš Kellner kraloval s jednou z nejznámějších písní kapely Queen, "Show must go on", a autorskými písněmi jeho kapely Famous Gaarden, u kterých ho na kytaru doprovodil Jakub Krejcar. A právě s kytarou nejvíce zazářil Vít Bečvář, jehož série tří písní ("Napadl sníh", "Srdce a kříž" a "Nádherná") nadchla všechny přítomné.

Lukáš Kellner coby gentleman...Mimo tyto skladby jsme slyšeli od Františka Pytlouna písně "Přísahám" z muzikálu Golem, "Já budu chodit po špičkách", "Musíš být jenom má", "Zůstaň a neodcházej" a "Největší z nálezů a ztrát". Vít Bečvář zazpíval dva duety s Helenou Michaniklovou, a to "Written in the Stars" z muzikálu Aida a "Pohlédnu na nebe" z Kapky medu pro Verunku, dále pak "Právo mám" z Kata Mydláře a postavu Monte Crista v písni "Dík nastokrát". V té se ve své roli Alberta představil i Lukáš Kellner (Haydée zpívala hostující Helena Michaniklová, která také zazpívala i dvě dnes již klasické muzikálové písně – "Samotářku" a "Nebe to ví"). Helena Michaniklová a Nebe to ví!Lukáš ještě předvedl známou "Sandy" z Pomády a píseň "Láska moja" od skupiny Elán.

Závěr koncertu tvořila společná "Medley" z muzikálu Děti ráje. Kdo tento muzikál viděl, ví, že konečný mix nejznámějších písní Michala Davida je divácky velmi vděčný a oblíbený. To se potvrdilo i zde, a závěrečný potlesk, při kterém všichni mávali - někdo rukou, jiný svíčkou, další alespoň zapalovačem - a na podium dokonce lítaly mince (že by odměna pro účinkující?), je snad příslibem toho, že podobný koncert těchto tří gentlemanů nebyl poslední.

Nová boxerská hvězda... ...a jeho věrná fanynka Kytarista Jakub Krejcar Ti tři - zatím jako gentlemani...
Děti ráje... co dodat František Pytloun zná Vůni (nejedné) ženy... Tak vzniká píseň... přímo na pódiu! Šílená jeden a čtyřka

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.