Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Zakoukejte se do Symfonie

Ilia Averbuch, mistr světa a olympionik, vás ohromí!Ne, to není vtip. Symfonie ledu je totiž nová lední show, která vás přijede ohromit už začátkem října tohoto roku. A že zde bude opravdu mnoho k vidění! Na ledě se předvedou krasobruslaři světového formátu jako například Alexei Yagudin, Irina Slutskaya a Ilia Averbuch. Jejich dechberoucí vystoupení na ledě pak budou doprovázet hvězdy českého hudebního nebe Daniel Hůlka, Eva Urbanová a Petra Peterová ale i zpěváci zahraniční scény. V této unikátní show se spojí živé operní a muzikálové vystoupení a špičková krasobruslařská show. Více o Symfonii ledu jsme se dozvěděli na dnešní tiskové konferenci.

Do základů krasobruslení zasvětily Dana opravdové legendy krasobruslení.Dorazili na ni zpěvák Daniel Hůlka a zástupci krasobruslařské části show Ilia Averbuch, Alexei Yagudin a Tatiana Totmjanina. Zprvu nám své bruslařské umění předvedl sám Dan Hůlka, který se dokonce přímo na místě něco málo přiučil od krasobruslařů. Za asistence Tatiany Totmjaniny zvládl základní krasobruslařský prvek „buřtíky vpřed“. Dále také předvedl, že z bruslení rozhodně nemá strach a předvedl jízdu na jedné noze.

Buřtíky se učí děti v krasobruslařské školce, dnes se je naučil i Dan HůlkaTo, že se ho však krasobruslaři snažili přimět, aby vyzkoušel i nejjednodušší krasobruslařský skok – Kadet, to už bylo i na odvážného Dana trochu moc. Tak se raději vrátil ke své profesi zpěváka, a na žádost novinářů nakonec zapěl přímo na ledové ploše, což vysloveně strhlo Alexeie Yagudina, který začal okolo Dana kroužit improvizované krokové variace.  Jejich vystoupení ocenili přítomní novináři velkým potleskem.

V této sestavě dorazili účinkující Symfonie ledu na tiskovou konferenciZatímco se Dan věnoval rozhovorům s novináři, ukázali své umění praví mistři v oboru. Byl zde přítomen například Ilia Averbuch, vynikající ruský tanečník na ledě, který byl svého času mistrem Evropy i světa a získal stříbrnou medaili na olympiádě 2002. Na dnešní tiskové konferenci se však držel spíše v pozadí a nechával vyniknout své mladší kolegy. Právě on je autorem nápadu show Symfonie ledu, kterou produkuje Radek Hodoň.

Alexai Yagudin ve dvojitém toeloopuNejvíce zazářil Alexei Yagudin, trojnásobný mistr Evropy, čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz v sólovém krasobruslení mužů z roku 2002. Ten přímo na místě ohromil přítomné novináře dvojitým toeloopem, skokem do libely a do nízké piruety.

Dále jsme také měli možnost seznámit se s jeho manželkou Tatianou Totmianinou, která také zasvětila krasobruslení život, věnovala se krasobruslení sportovních dvojic a spolu s partnerem byla pětinásobnou mistryní Evropy, dvojnásobnou mistryní světa a vyhráli dokonce i zlatou olympijskou medaili v roce 2006. Přímo na akci se však věnovala především jejich malé dcerce, která byla na ledě spolu s rodiči.

Malá dcera Alexeie Yagudina a Tatiany Totmianiny, Elizaveta vyvolala mezi novináři pořádný rozruch. Jedna z přítomných novinářek dokonce pronesla, že ta holčička umí ve třech letech víc, než ona v dospělosti.

Malá Liza si na ledě ráda hraje, má ale rozhodně i co předvéstZeptala jsem se tedy jejích rodičů, jak vidí její budoucnost oni. Alexei Yagudin se stavěl striktně proti tomu, aby byla z jeho dcery profesionální sportovkyně. „Sport bude nedílnou součástí jejího života, ale pouze jako koníček! Nejdůležitější je pro mě, aby chodila do dobré školy a dostalo se jí dobrého vzdělání,“ pronesl. Její matka už tak proti nebyla, shodla se s manželem na tom, že chtějí, aby měla Liza sport jako koníček. Byla však potěšena mou připomínkou, že na ledě vypadá malá opravdu kouzelně, zamyslela se a nakonec konstatovala, že o tom ještě moc nepřemýšlela, ale pokud bude Liza dobrá a bude to opravdu chtít, budou ji podporovat.

Hvězdný manželský pár Alexei Yagudin a Tatiana TotmianinaMluvila jsem také s Iliou Averbuchem, který je autorem nápadu této show, a zeptala jsem se ho, podle jakého klíče vybíral bruslaře, kteří budou účinkovat. Bylo mi řečeno, že v jeho show dostali příležitost bruslit pouze ti nejlepší z nejlepších. Toto tvrzení jen potvrzuje výčet přímo hvězdných jmen účinkujících. Uvidíte například olympijské vítěze v kategorii sportovních dvojic z Turína Tatianu Totmianinu a Maxima Marinina a vítěze v kategorii tanců na ledě Tatianu Navku a Romana Kostomarova na stejných olympijských hrách. Jako další se představí již zmíněný Alexei Yagudin nebo například jeho krajanka Irina Slutskaya, čtyřnásobná vítězka Grand Prix Final, sedminásobná mistryně Evropy, dvojnásobná mistryně světa a dvojnásobná olympijská medailistka.

České publikum pak potěší náš reprezentant Michal Březina, který je například mistrem České republiky, byl druhý na juniorském světovém šampionátu a letos získal bronz na mistrovství Evropy.

Dan Hůlka udiveně si prohlížíc brusle, nemůže uvěřit co na tomto někteří lidé dokážíNakonec, avšak v neposlední řadě, jsme se zeptali Daniela Hůlky, co bude v Symfonii ledu zpívat. Odpověděl, že pro tuto show si nepřipravil žádnou muzikálovou píseň, nicméně se diváci můžou těšit na několik operních árií. Do show ho producent Radek Hodoň nalákal především na účast jeho kolegyně Evy Urbanové, ale i na známá jména účinkujících krasobruslařů. Dan prohlásil, že je úchvatné, co tito lidé dokážou, bude pro něj čest je poznat a z jeviště přispět svým hlasem k jejich umění. Doufejme, že neoněmí úžasem…

Alexei Yagudin a Tatiana Totmianina - manželé od ledu, spolu s jejich malou dcerkou ElizavetouA co nám odpověděl, když jsme se zeptali, zda by šel zpívat do nějakého muzikálu na ledě? Prý neví, že by se nějaký aktuálně chystal, ale rozhodně se tomu nebrání.

Jak vidíte, máte se rozhodně na co těšit. Tato unikátní show vám nabídne dva požitky v jednom, skvělý koncert hudebních velikánů a ohromující bruslařskou show, plnou krasobruslařských legend. Diváci se mohou těšit na operní písně i rockové a muzikálové skladby. Symfonie ledu přijede do Česka již začátkem října a má zde tři zastávky. První vystoupení se uskuteční 5. října v Praze, o den později se na show můžou těšit lidé z Ostravy a okolí, a jako poslední se 7. října dočkají obyvatelé Brna.

P. S.: V tomto článku jsme se rozhodli uveřejňovat jména bruslařů tak, jak je znají ve světě, abyste si případně mohli dohledat podrobnější informace o jednotlivých umělcích.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.