Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Casanovova úplňková noc v Ledenicích

Realizační tým ví, jak je třeba herečky hýčkat. Lucia Jagerčíková v náručí Michala Škvora - fotografa a Zdeňka Pikla - producenta5. května 2012 pátou hodinou odpolední po čtené zkoušce s režisérem Davidem Codym (v prostorách zasedacího sálu Městského úřadu Hluboká), za deštivého počasí, Casanova ještě svůj den zdaleka neskončil. Řekla bych spíše naopak. Zkoušek proběhne do premiéry 6. července ještě nespočet (a to doslova), zato seznamovací Casa party je akcí ojedinělou, a to nejen místem konání, ale také počtem lidí, kteří se ten večer v Ledenicích sešli, a korunu tomu všemu dal zvláštní přírodní úkaz toho večera - super úplněk. Konkurovat jí může pouze její protiklad - mejdan po sezóně.

Bez těchto dvou by to nebylo ono. Věra Pašková - hostitelka, Luďa Šindelář - bavičPro tento účel propůjčila svůj statek Věra Pašková – představitelka Pauly v muzikálu Casanova nebo chcete-li Chůva v Romeovi a Julii. Jako hosté byli pozváni všichni, kdo mají něco společného s připravovanou perlou letošního léta na zámku Hluboká. Ti, kdo tvoří dlouhý perleťový náhrdelník nového světově premiérového muzikálu Casanova, můžete vidět na společné fotografii. Byla pořízena přímo v centru večerního dění dvorním fotografem muzikálu Michalem Škvorem a na přání Petry Parvoničové s 'tlapičkou Lady Gaga'.Casanovci drží své dílo pevně ve svých rukách

Jelikož náš server je tím, který monitoruje muzikály, musím si nechat své lidské a ženské pocity pouze k soukromému vyprávění mimo tyto řádky, a vám prozradím hlavně herecká, pěvecká a organizační fakta. Jak už fotografie napovídá, ač společenská místnost s barem, zastřešená i nezastřešená zahrada, pokojíky na přespání i parkoviště praskaly ve švech, nepotkali jsme se v sobotu u Pašků bohužel úplně všichni.

Režisérovi Davidovi Codymu přidělili na tričko špatné číslo. Vždy byl a bude jedničkaAktuální obsazení rolí i organizačního týmu můžete najít například v článku naší redaktorky Veroniky Pacasové. Další informace pak na www.casanova-muzikal.cz. Přesto si troufám tvrdit, že parta lidí, kteří se kolem tohoto muzikálu sešli, je výjimečná. Nejen, že se sjíždí z celé České republiky i Slovenska, mají širokozabírající věkové rozmezí a zkušenosti, ale i pro status 'přírodního' divadla. Nejlepší charakteristika je asi ve verši Pomády: "Jsme parta správná, jsme rama rama rama a didngy dingi dingi don…"

Kostymérka Zuzana Rubešová zjistila, že Radovan Snítil má ramena přes celá zádaKromě ryze svobodné, spontánní, zábavné a seznamovací části večera, bylo velké nakumulovanosti zainteresovaných osob využito akce i k živému podání producentských připomínek Zdeňka Pikla. Své si řekl i režisér David Cody a nadiktoval data hereckých a aranžovacích zkoušek. Martin Peschík přidal zkoušky pěvecké. Pozadu nezůstala svými termíny a časy ani choreografka Patra Parvoničová a měřením postav kostymérky Zuzana Rubešová a Mirela Tůmová.

Pořádek musí být - nařizuje choreografka Petra ParvoničováBěhem této koučovské hodinky atmosféra v místnosti zajímavě zhoustla myšlenkou naprosto zaplněných diářů nadcházejících měsíců. Na první pohled to vypadalo, že ti, kdo dostali příležitost být u zrození muzikálu, přestávají jíst, spát, milovat, studovat či žít rodinným životem a je jim naordinováno dýchat pouze pro Casanovu. Naštěstí se tyto obavy rozplynuly a uvedly na pravou míru v průběhu večera a noci nad sklenkami zlatého moku a veselými kalíšky. Sama jsem měla Sněhurku a čtyři trpaslíky… sedm bych jich už nezvládla!

Nesmělá Klára Chocholoušová sebrala pivo panu Paškovi… aby ho zkušeně naservírovala Davidovi CodymuNa tom, aby nestrádaly naše žaludky, jsme se podíleli všichni přinesenými dobrotami. Na stůl se tak dostaly chlebíčky, sladkosti, slanosti, topinky a tatarák. Věřili byste, že pekl a recept rozdával i Luděk Šindelář zvaný Luďa – známý to herec ze všech muzikálů hraných na Hluboké? Bez jeho hlášek a poznámek si snad už nikdo neumí jakékoliv setkání ani představit. Na své si přišli i příznivci zdravé výživy po ochutnání Casanovových koulí s vizitkou Musicalnetu jednoznačně připomínajících rajčata cherry. Díky za přeplněné stoly patří samozřejmě všem a nejvíce majitelům chalupy, kteří catering zaštiťovali po stránce „tekuté“.

Vítek Bečvář a Míša Talašová - že by začátek více než přátelství?K hudební pohodě přispěla kapela a čtecí zařízení v podobě dohledaného textu na internetu. Se zaujetím a komentáři jsme sledovali a komentovali na televizi i Michalovy fotky muzikálů let minulých Noc na Karlštejně a Romeo a Julie, kde zářili i někteří aktéři, vybraní také na léto 2012. K vidění byly i záběry pořízené v lednu v Divadle Dobeška na premiéře muzikálu Hamlet amatérského souboru Dolce, kde hlavní roli ztvárnil Vít Bečvář – v Casanovovi člen company. V protikladu k tomu jsme mohli vidět i Jana Kopečného či Láďu Korbela v muzikálu Hamlet, který měl premiéru 24. března v Divadle Broadway.

Výjimečně drží Michal Škvor v ruce něco jiného než fotoaparát. Tvoří skvělou párovou choregrafii s Petrou ParvoničovouKdo neznal přítomnou choreografku Petru Parvoničovou například z muzikálu Michala Davida Děti ráje, měl šanci vidět ji na fotografiích z taneční akce v Plzni, kterou organizovala. Na obrazovku se dostaly v silné konkurenci v televizi probíhajícího hokeje i záběry z různých jiných muzikálů a akcí, na kterých byl Musicalnet přítomen, a kde hrají herci přítomní na Casa party. Rozhodně se ansámbl na Hluboké rozrostl o další "víceznámé" tváře tohoto tanečně - hudebního žánru.

Honza Kopečný - Casanova středního věku, má jako vždy kolena plná ženských. Tentokráte ho ulovila Eliška Ochmanová a Hana WohlgemuthováZa zmínku stojí i nápad nás, redaktorek Musicalnetu, pustit si alespoň z cédéčka hit loňského léta „Královna Mab“ z Romea a Julie, či „Láry, fáry“ z muzikálu Jedna noc na Karlštejně. Eliška Ochmanová, Hana Wohlgemuthová a další z company se ihned „chytly“ a předvedly svůj výstup včetně své choreografie z tohoto muzikálu. Ostatní účinkující se postupně přidávali, aby závěr písně skončil v mnohohlasém finále. Kromě připomenutí si úžasné atmosféry derniéry Romea a Julie se saxofonem Zdeňka Pikla, jsme tím, doufejme, dostatečně poslali pozdravy i Zdeňkovi Bartákovi. Ten, místo, aby si večer užíval seznamování v Ledenicích, seděl doma a dotvářel k novému muzikálu hudbu. Hluboké se tak opět dostane pocty jednoho z žádaných skladatelů.

Přípitek za nepřítomného Zdeňka Bartáka v podání Radovana Snítila, Petra Šudomy, Lucie Jagerčíkové a Patrika PlešingeraJména Zdeněk Pikl, Zdeněk a Daniel Bartákovi, David Cody, Martin Peschík, Petr Markov, Petra Parvoničová, Jan Zvánovec a další v realizačním týmu je třeba vyzdvihnout, neboť bez jejich nasazení, myšlenky a umu by takové dílo vzniknout nemohlo. Stejně tak i z týmu hereckého Dita Hořínková, Michaela  Nosková, Lucie Benešová, Iva Hošpesová, Lukáš Randák, Jan Kopečný, Ladislav Korbel a další a další jsou určitě pro nás příznivce muzikálů dostatečnou zárukou, že vzniká opět dílo nevšedního charakteru.

'No tak Zdeňku nestyď se. Co za to, že o tobě budu jen hezky psát?' ptá se redaktorka Musicalnetu Janina Svobodová producenta Zdeňka PiklaJá osobně se těším, že budu znovu přítomna zázraku na nádvoří zámku. Těším se, až si znovu po roce otevřeme vzájemně svá srdce a dáme je všanc sobě i Casanovovi. Není-liž pravda, pane režisére?! Všichni budeme troufalí a hrdí, jak nabádá producent. Budeme pěvecky v pořádku a stát v řádku, jak by si přála choreografka a skladatel, šlechetní a nádherní v očích kostymérek. Těším se, že až budeme psát o premiéře, počneme článek větou: “Viděli a slyšeli jsme dílo veliké, jehož sláva hvězd nad Hlubokou se dotýká…“

 


Míša v roli Anety bude jistě patřit k ozdobám muzikálu, i když nebude mít obnažené ramínko Zdeněk má sdce bijící pro Casanovu přes celý hrudník Luďa využívá pro nácvik choreografie každou chvilku a svědomitá Petra pochopila, že se to nedá odmítnout Verča z Musicalnetu dokáže své zlaté pisatelské ručičky rozpohybovat i jinak
Nejmladší postava - Dan, byl mezi dospěláky naprosto v pohodě Nevíte, co to znamená, když chlapovi někdo nasadí parohy opačně? Produkční Jana má kukadla jako zrcadla. To se jí to potom produkuje Podařilo se nám rozesmát i jindy tichou, skromnou a nenápadnou kostymérku Mirelu
Luďa zvládal jako vždy několik rolí současně. Byl bavičem, svůdníkem, cukrářem, zpěvákem i hráčem na harmoniku Vidíte tu jiskru v očích? Slyšíte, jak Janině a Davidovi buší srdce? Cítíte ten jejich duet v myšlenkách? Honza je dobrá partie. Zvukař, osvětlovač i fotograf v jedné osobě Chceš-li se poveselit, zavolej mi do klubu…
Dívky neváhejte. Petr má hraběcí titul Petra získala do řad svých obdivovatelek novou tvář, je jí závodně bruslící Klárka z Musicalnetu Probodnutí očima, to je oč tu běží. Dokáží to Lucia a Pavel? Kdo by nechtěl mít dvě hlavy… Zdeněk i Eliška by je jistě dokázali hravě využít

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.