Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Hamlet se vrací do Čech v novém kabátě

Na první tiskové konferenci bylo představeno i obsazení rolíV příjemném prostředí Pizzerie Donna na Karlově náměstí v Praze se v úterý 6. prosince 2011 konala tisková inference u příležitosti chystaného muzikálu Janka Ledeckého Hamlet – The Rock Opera za hojné účasti většiny účinkujících. Kromě autora samotného nemohl chybět ani producent Divadla Broadway Oldřich Lichtenberg. Novináři se mohli seznámit s obsazením rolí a dokonce i osobně s režisérem Robertem Johansonem – i když zatím jenom přes skype.

Rozhovor s režisérem Robertem Johansonem přes skype byl příjemným oživením tiskovkyCelá tiskovka se odehrávala v humorném duchu. Janek Ledecký se nejprve spojil po skypu s režisérem Robertem Johansonem do USA (měli tam zrovna osm ráno), který z obrazovky živě pozdravil novináře. Janek Ledecký otáčel notebookem s webkamerou tak, aby režisér viděl plný sál novinářů, a tak jsme mu mohli i zamávat. Johanson prozradil, že si na you tube postupně prohlíží výkony všem umělců, aby se s nimi trochu seznámil, než s nimi začne pracovat na jevišti. Do Prahy i na práci na Hamletovi se moc těší.

Josef Laufer se představí v roli PoloniaPotom jsme mohli shlédnout ukázku záznamu Hamleta ze Soulu, kde sklízí velké úspěchy. Hraje se tam v korejštině. Na českou scénu se Hamlet vrátí v upravené podobě oproti původnímu uvedení. Tiskové konference se zúčastnilo i několik účinkujících z této původní verze, a tak třeba Josef Vojtek, Tomáš Trapl nebo Josef Laufer zavzpomínali na pár bojových scén. Janek Ledecký vylíčil, jak mu při jednom souboji odlétl meč do prvních řad. Naštěstí to dopadlo dobře, Janek to pak vyřešil omluvou a darovaným cédečkem.

Ondřej Ruml neměl ze sázky, ke které ho trochu nečekaně Janek Ledecký přinutil, vůbec žádnou radost Poté jednotliví účinkující prozradili, jaké role budou hrát. Václav Noid Bárta a Ondřej Ruml budou alternovat v roli Hamleta, Ofélii bude hrát Eliška Bučková, (další alternace bude vybrána konkurzem). Marta Jandová si zahraje královnu, Tomáš Trapl hrobníka, dále uvidíme Martina Poštu, Richarda Tesaříka, Kateřinu Brožovou a mnoho dalších. Celá tiskovka se nesla v humorném duchu. Noid si liboval, že se s Eliškou bude moci muchlovat veřejně a za peníze. Na to mu Josef Vojtek pohotově odvětil, že to může i jinde...

Josef Vojtek si zahrál už v původní verzi Hamleta, zatímco producent je zcela novýKdyž Janek Ledecký představoval jako Hamleta Ondřeje Rumla, prozradil na něj, že po premiéře Vánočního zázraku trochu oslavovali, a tam se mu Ondřej svěřil, že když Hamlet bude v některých scénách svlečený do půl těla, že bude muset asi začít chodit do posilovny… Janek se toho chytil a na tiskové konferenci tuto důvěrnou informaci nejen prozradil, ale dokonce vyzval Ondru k sázce o láhev dvanáctileté whisky. Marta Jandová Ondrovi před svědky změřila biceps a na další tiskové konferenci před premiérou dojde ke kontrolnímu měření, do kterého by měl jeho biceps nabýt o tři centrimetry na obejmu. Zatím se Ondřej netvářil vůbec nadšeně.

Václav Noid Bárta s Eliškou Bučkovou budou krásný pár i na jevištiZ video ukázek korejské verze zatím představení vypadá hodně zajímavě. Herecké obsazení bude také excelentní, bude doplněno ještě zpěváky a herce, kteří vzejdou z konkurzů. Ty by se měly konat během ledna. Zahraniční renomovaný režisér dává tušit zvednutí laťky na světovou úroveň, takže to všechno zatím vypadá velmi nadějně. Premiéra je naplánovaná na 22. března 2012, přípravy muzikálu pro vás budeme nadále sledovat.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.