Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Hudební ceny Óčka 2011 rozdány v Lucerně

Předávání cen Óčka moderoval Michal KleinVe velkém sále pražské Lucerny byly ve středu 16. listopadu rozdány sošky vítězům diváckého hlasování devátého ročníku PURUM Hudebních cen Óčka 2011. Takovou prestižní záležitost si Musicalnet samozřejmě nemohl nechat ujít, takže jsme byli při tom a přinášíme vám z tohoto večera reportáž. Vyhrát mohli také diváci, kteří hlasovali pro své favority pomocí SMS, a to každý týden až do vyhlášení výsledků. Novinkou letošního ročníku bylo hlasování zdarma i na webových stránkách Óčka. Hlavní cenou pro nejaktivnějšího hlasujícího byl krásný profesionální fotoaparát.

Trofej v kategorii Pop & Dance si odnesla Tereza KerndlováSál Lucerny byl k prasknutí naplněn, v předních řadách se mačkaly teenagerky v nadějném očekávání svých oblíbenců, hvězdiček a hvězd. Úvodního slova se ujal Michal Klein, a celý večer pak vtipně a pohotově moderoval. V letošním ročníku PURUM Hudebních cen Óčka 2011 se utkali vždy čtyři nominovaní v osmi kategoriích. Pojďme se tedy společně podívat, jak to všechno dopadlo.

Markéta Konvičková si může dovolit velmi odvážné modelyV kategorii Pop & Dance CZ a SK poměřili své ambice Ben Cristovao, Tereza Kerndlová, Markéta Konvičková a Verona. Verona zazpívala před naplněnou Lucernou a v tyrkysových šatech jí to moc slušelo. Markéta Konvičková zvolila rafinované šaty, které odhalovaly tolik, že Měla Markéta problémy svůj výstřih uhlídat. Na vítězství v letošním roce však tentokrát ani jedna z nich nedosáhla. Cenu si odnesla Tereza Kerndlová, která ji přijala skutečně dojatá.

Druhou ostře sledovanou kategorií byl Objev roku CZ a SK, Objevem roku se stal Martin Harichkterá může svému vítězi otevřít dveře do české a slovenské pop music. O hlasy fanoušků usilovali Debbi, Martin Harich, Koblížc! a Patricie. Loni nabídl titul Objev roku cestu vzhůru na výsluní populární hudby Markétě Konvičkové. A kdo se stal Objevem roku letos? Za obrovského nadšeného pištění fanynek si cenu převzal mladičký Martin Harich, finalista druhé řady Česko Slovenské SuperStar. V programu vystoupila Debbi společně s Martou Jandovou, která byla ve velkých brýlích skoro k nepoznání.

Zpěvačkou roku se stala KristinaV kategorii Hip hop CZ a SK byli nominováni IdeaFatte, Prago Union, PSH a Rytmus. Vítěz ročníku 2010 Marpo se letos mezi nominované nedostal. Cenu v letošním roce získal poslední nominovaný – Rytmus, ale jako jediný si ji nemohl osobně převzít, protože momentálně vystupoval na jiném místě republiky. V kategorii Zpěvačka roku CZ a SK si poměřily své síly Debbi, Kristina, Olga Lounová a Lucie Vondráčková. Cenu si z rukou loňské vítězky Anety Langerové převzala dojatá Kristina.

Cena Skupina roku patří formaci NigthWorkO titul Skupina roku CZ a SK ucházely kapely Charlie Straight, Nightwork, Tata Bojs a plzeňská Mandrage, poslední jmenovaná je zároveň i loňským vítězem a jako taková dostala i příležitost zazpívat si v sále Lucerny. Na letošní první příčku dosáhla skupina NightWork, která převzala cenu z rukou majitele časopisu Muzikus Daniela Andela. Ale to už nám zbývaly poslední tři kategorie a napětí v sále houstlo.

Vojta Dyk je dívčím idolemV žánru Rock CZ a SK poměřili své síly kapely Divokej Bill (loňský vítěz), Kabát, Mandrage a Vypsaná fixa. Sošku vítěze si tentokrát odnesla skupina Mandrage. V kategorii Videoklip roku CZ a SK se utkaly klipy „Technotronic Flow“ (Mad Skill feat – Rytmus), „Františkovy lázně“ (Mandrage), „Andělská dívka“ (NightWork) a „Můj rap, můj svět“ (PSH). V loňském ročníku zvítězil klip „Zlatokopky“ od Rytmuse, ve kterém si zahrála i Agáta Hanychová. Cenu v letošním ročníku za nadšeného vřeštění přítomných teenagerek získal klip „Andělská dívka“ od skupiny NightWork a Vojta Dyk poté v obrovském kovbojském klobouku nejen zazpíval, ale dokonce i brilantně zajódloval! A sklidil za to obrovský a zasloužený potlesk!

Vojta Dyk si převzal cenu za titul Zpěvák rokuV závěrečné kategorii o titul Zpěvák roku České a Slovenské republiky se utkali Ben Cristovao, Vojta Dyk, David Koller a Xindl X. Zatímco loni vyhrál David Deyl, v letošním ročníku si cenu odnesl Vojta Dyk, a pro skupinu NightWork tak v tomto večeru dostál přísloví do třetice všeho dobrého. Zdá se, že tato recesistická kapela má letos šťastný rok, a všichni jsme zvědaví, jestli se jí bude dařit třeba i v Českém slavíkovi.

Finále patřilo Karlu Gottovi a Olze LounovéVrcholem předávání PURUM Hudebních cen Óčka 2011 byl zbrusu nový duet Olgy Lounové a Karla Gotta s názvem „Dál za obzor“. Olga létala vzduchem, tanečnice Pop Baletu vyhazovaly nohy vysoko nad hlavy a celá Lucerna tleskala do rytmu. Nabízelo by se říci, že sklidili standing ovation, ale vzhledem k tomu, že diváci v sále stáli již od začátku pořadu, tak nevím, jestli se to dá počítat. V každém případě to byla důstojná tečka tohoto slavnostního večera a my se můžeme těšit na další ročník soutěže.

V Lucerně vystoupila i Aneta Langerová Skupina NightWork má vskutku smysl pro humor a její členové se neváhají před objektivy fotografů ani odhalit Vojta Dyk vystřihnul pořádnou jódlovačku Na moderátorku si mohla zahrát i jedna dvanáctiletá divačka, která přiléhavě glosovala všechny nominované, a vůbec se s nimi nemazlila…
Olga Lounová zahájila své vystoupení letem u stropu Lucerny Nový duet Lounové a Gotta doprovodily tanečnice s efektní choreografií Martin Harich vyvolává u teenagerek doslova šílenství Ty šťastnější fanynky se mohly svého idolu i dotknout

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.