Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Ať každý den stojí za to!

Dasha a Martin Kumžák nám připravili velmi příjemný večerVážení čtenáři - příznivci serveru Musicalnet.cz, dovoluji si vám poradit, abyste si dříve, než budete pokračovat ve čtení mého příspěvku, přečetli příspěvek „Léto plné hvězd…“ ze 7. června 2011. Budete tak lépe v obraze, co znamenají slovní spojení Anaháta, Dražického nám., látkové hračky, doprovodný program a zajímaví hosté. Lépe si tak vychutnáte jednu z třešniček na dortu, kterou vám dnes nabízím. Tou třešničkou je koncert zpěvačky Dashy s klavírním doprovodem Martina Kumžáka.

Jako Ofélie v muzikálu HamletKdo z vás by si chtěl připomenout, o jak nadanou muzikálovou hvězdu a herečku jde, nabízím stručný přehled muzikálových rolí, kterými Dasha (vlastním jménem Dagmar Sobková) zazářila. Již ve svých sedmnácti letech dostala roli Ofélie v Hamletovi Janka Ledeckého. Po té na řadu přišla pohádková Popelka ve stejnojmenném muzikálu, Mia v Galileovi, Mariana v opeře Martina Kumžáka Božská komedie a role židovské dívky Rebeky v muzikálu Karla Svobody Golem. Báječná ohnivá CarmenV Divadle Broadway se zanedlouho objevila jako nezkrotná Angelika či tajemná Mona Lisa.

V Hudebním divadle v Karlíně ztvárnila dvě protikladné ženské postavy v díle Franka Wildhorna – ohnivou Carmen (v alternaci s Lucií Bílou) a nesmělou Katarinu. Od listopadu 2010 Dasha vystupuje jako Máří Magdaléna v obnovené verzi kultovního muzikálu Jesus Christ Superstar, za tuto roli se také 26. 3. 2011 stala zaslouženou držitelkou "CENY THÁLIE ZA ROK 2010.

„A takhe se tedy stalo, že máme doma plno žabáků - všude žabáci, už to není kam dávat!“I Martin Kumžák má velké zásluhy na hudebním obohacení našich duší. Nechtějme však Martina -  skladatele, aranžéra, dirigenta, instrumentalistu zařadit do nějaké škatulky. Žádná by mu nemohla stačit. Nejširší veřejnost bude znát jeho orchestr Pájky Pájk doprovázející Dashu, Superstar, X-Factor, Robina Hooda aneb Cesta ke slávě a další hudební akce, ale i hudební formaci Moondance Orchestra speciálně vytvořenou pro taneční show StarDance… aneb když hvězdy tančí.

Olga Černohorská svým slovem provází téměř všechny koncerty Léta plného hvězdNyní však zpět na výstavu Léto plné hvězd.
14. července 2011 všechny návštěvníky uvítala na půdě své prodejní výstavy změněné na koncertní sálek pro Dashu paní Olga Černohorská, jejíž slovo nás mile provázelo i celým pořadem. Od začátku jsme měli všichni pocit, že jsme ve správný čas na správném místě a se správnými lidmi. Dasha a Martin předvedli hudební profesionalitu, humor i dobrosrdečnost - tolik vzácné spojení v dnešním světě.

Dasha, krom zpěvu i zatančila :)My posluchači jsme se neubránili pobrukovat si, zatleskat, zavlnit se, zasmát či dokonce zasnít se… To vše při skladbách: "Symbol žen" a "Kéž sílu mám" z muzikálu Carmen, "Najednou" (z pera Davida Solaře), "The game of love", "Crazy little thing", "Mít rád bližního svého", "The boy does nothing", "Husličky" od Vlasty Redla a "Man in the Mirror" (M. Jackson).

Ze svého soukromí prozradili Dasha s Martinem, proč mají byt plný žabáků (samozřejmě, že si i dva žabáky z dílny paní Olgy odnesli), a že soška Thálie stojí na čestném místě - v ložnici, hned vedle žáby a žabáka. Martin vyprávěl dosud nezveřejněné historky z natáčení StarDance.

Fanynka Jana Kořínková se na koncertě loučila se svobodouTaké oba obdivovali nádherně znějící klavír Petrof (sponzorsky zapůjčený stejnojmennou firmou). Martin byl z jeho zvuku tak unesen, že si ho nechal hlídat jedním z položených žabáků, a hned po koncertě začal telefonicky dohadovat koupi toho vzácného nástroje.

Dasha věnovala jednu z písniček své dobré kamarádce Janě Křenkové, která koncert pojala jako rozloučení se svobodou, neboť se již druhý den měla stát mladou paní - Janou Horáčkovou. Mimochodem fan club Dashy sehrál během večera velkou roli nejenom jasnými projevy sympatií, fotografující mánií, ale i dárkem - obrovským frgálem, který pro Dashu osobně dovezl Honza Vrchovský z Valašského Meziříčí. „Tenhle nádherný frgál mám krájet?“ - byl nejen nádherný, ale i nadmíru chutný :)Dasha - žena, o níž se proslýchá, že miluje recepty, levanduli a dlouhý spánek, ho tedy nakrájela a podělila všechny přítomné, kterým přišel frgál s nastavším večerem k chuti .

Začátek večera byl pro mne předznamenán koupí hraček značky Anaháta pro mateřskou školku, ve které pracuji. V průběhu pořadu jsem pochopila, že právě proto, že jsem zatím muzikálovým redaktorem - elévem, mohu atmosféru koncertu vnímat svobodnýma očima. Pochopila jsem, že do této chvíle jsem Michala Škvora znala málo. Pochopila jsem, že se prostřednicvím svých fotografií snaží dalším lidem napovědět, jak zajímavá díla mohou vidět. Jeho fotografie mapují tuto akci a muzikálový svět již několik let. Koncerty se odehrávají přímo v prostorách prodejní výstavy Léto plné hvězdMichal jimi dokáže totiž otvírat oči lidem stejně příjemně, jako Dasha s Martinem dokáží otvírat lidem okna do duše.

Co napsat závěrem? Jak ukočírovat toto množství nezapomenutelných zážitků? Kdyby všechny ostatní akce „Léta plného hvězd“ byly minimálně stejně nezapomenutelné, tak bych na nich já neměla a nechtěla chybět. A také že nebudu, protože každý den má stát za to.

Komentáře k článku

avatar Honza Vrchovský
0
 
 
Článek je bezvadný.
Jen dvě drobnost: Já jsem frgál nedělal, jen jsem ho dovezl. A Janička se za svobodna jmenovala Křenková :-))))
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Monika Kněžková
0
 
 
Děkuji za upozornění, již je to opraveno.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.