Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Generálka svatby se odehrála v Lounech

Na první pohled je vše nádherné, ale...Ne nadarmo se říká „květen – měsíc lásky“. I producent nové české crazy komedie Svatba (ne bude) Jarda Klein využil tohoto romantického času, aby nechal rozkvést svoje dílo. A soudě podle ohlasů diváků i kolegů z branže, to byl dobrý tah. Pocit radosti, nadšení i úlevy zažili asi všichni během děkovačky po závěrečné písničce na pódiu Vrchlického divadla v Lounech, kde se generálka 23. května 2014 odehrávala. Publikum – stojící a tleskající, určitě odpustilo Jardovi i jeho lidově upřímná slova „byli jste pokusnými králíky…“.

Tereza si myslí, že umí zpívat, její bratr Honza si však myslí svéHerci, kamarádi z různých muzikálů, vytvořili ideální partičku pro takto pojatou komedii. A kdo snad nebyl dostatečně crazy při přijímání role, určitě se jím stal během zkoušek, kterých byl Musicalnet také přítomen a přinesl vám z nich zpravodajství. Divadelní scény toto zájezdové představení určitě uvítají. Jeho tvůrci vsadili na „díru“ v dnes kulturně přesyceném světě - nenucenou legraci a vtip, přiměřenou poučnost a jednoduchost. Koneckonců všem je nám jasné, že zájezdové představení musí být založeno na jednoduchosti a možnostem přizpůsobit se různým podmínkám, prostorům, technice a divákům.

Jak získat zpět svého milého, se Pavlína radila s profesionálemPředstavení má své herecké a pěvecké tahouny, kterým jsou role šité přímo na míru. Ani my, ani diváci, jsme sice neměli zatím možnost vidět všechny alternace, ale i tak už lze leccos říci a hodnotit. Výborná je ve své roli nevěsty - přihlouplé blondýny Pavlínky - Míša Seinová. Jakub Šlégr, který zastává hned několik rolí, srší vtipným oblečením i řečmi pokaždé, objeví-li se na scéně. Kristýna Kleinová svoji puberťáckou roli dcery Terezy zvládá po prvotní trémě s přehledem a potřebnou odvázaností. Na sóla Richarda Tesaříka a Jiřího Zonygy reaguje publikum jako na tváře showbusinessu. Ostatní osoby si nechám s dovolením až do dalších článků, aby mi moje názory mohly dostatečně uzrát.

Tak co, pánové, udržíte alespoň rytmus?Hudba je snadno zapamatovatelná a myslím, že ji hudebně nadanější diváci rychle pojmou za vlastní a lehko se tak přidají ke zpěvákům třeba při refrénech. Pěvecké výkony jsou velmi kvalitní. A není divu. Mnozí z jejich interpretů jsou sice mladí, ale ostřílení zpěváci z muzikálů. Například Děti ráje, Kapka medu pro Verunku, Casanova a další a další. Několikrát během představení zazní bez playbacku hra na hudební nástroj - na kytaru, cajon, lesnici, harmoniku nebo klávesy. Kostýmy odpovídají obsahu komedie – scénám ze současného života. Kromě výjimek, je to oblečení laděné do crazy nadsázky podle jednotlivých rolí.

Svatební koordinátor si začne techtle–mechtle s matkou ženichaJasný scénář – předsvatební „frmol“ v rodině, mají možná někteří z nás ve svých osobních vzpomínkách dosud. Svatební zmatek Macháčkových, však naštěstí od toho našeho opravdového, nenutí diváka k žádným složitým úvahám. Naopak, je lehkou satirou běžného života 21. století. Rozhodně pobaví, nikoho neurazí. A jestli rozpláče, tak jedině při smíchu. Na závěr článku si dovoluji pár kritických slůvek. Lépe řečeno postřehů, které ale jistě tvůrci už odhalili, a do dalších generálek, či zářijové premiéry počítají s opravou.

V porotě SuperStar měli příležitost usednout i diváciPředstavení čítá mnoho vtipných situací. Některé jsou však, podle mého názoru, vtipné až moc „dlouho“ a zbytečně odvádějí pozornost od podstaty sdělení. Například soutěž Super Star nebo vnucování se sousedky Růženy do kapely otce rodiny. Ze stejných důvodů bych zvážila i délku některých písní, při kterých tak trochu děj ztrácí na akčnosti. Vychytají-li se tyto a další chybičky, bude ještě více čemu se smát. Doufám, že pozvání na zářijovou svatbu bude nezapomenutelné stejně jako výslužka příjemných a veselých pocitů, které si poneseme každý domů. Ať žije svatba u Macháčků!

 

Evičko, více sexy už to nejde Kontrola, zda je vše na svém místě Anděl dohlíží na rodinnou idilku Škoda toho zapnutého knoflíčku, že Richy
Ambiciózní Růžena se snaží prosadit do mužské kapely Nejmladší člen rodiny odhalí falešného koordinátora Pavlínka umí omdlívat na požádání Kristýna je i mimo roli nádherně trhle Kleinová
Pěkně se nám to na konci spárovalo Přátelský a rodičovský hepyend Když se podaří, co sedařit má, tak se můžeme těšit na premiéru Láska nikdy nevyjde z módy

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.