Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Ježíš se dožil stovky

Sté představení muzikálu se vydařiloSamozřejmě pouze ten muzikálový. 10. června 2011 se konala v Hudebním divadle Karlín 100. repríza obnovené premiéry muzikálu Jesus Christ Superstar. Od premiér, které se konaly 11. a 12. listopadu 2010, uplynulo sedm měsíců a Ježíš se stal jedním z největších muzikálových titulů této sezóny, o čemž svědčí i cena Thálie pro Dashu za roli Máří Magdalény. V  jubilejním představení samozřejmě nechyběla největší jména muzikálu, v čele s Kamilem Střihavkou jako Ježíšem, Bárou Basikovou jako Máří Magdalénou a Václavem Noidem Bártou jako Jidášem.

Kamil Střihavka a jeho JežíšObsazení Kamila Střihavky sice rozděluje diváky na dva tábory, kde ho jedni považují za jediného a nejlepšího Ježíše a druzí si myslí, že už se na to svým věkem a problémy s hlasivkami nehodí. Já osobně se přikláním k názoru, že i když už na tom s hlasem není stejně, jako dříve, slyšet jeho podání písně V zahradách Getsemanských vždycky stojí za to. Hlasově už má sice určité rezervy a v některých písních se trochu šetří, ale herecky zůstává skvělý a strhává na sebe stále pozornost kdykoliv se objeví na jevišti. Nejspíš proto, že jeho Ježíš je už určitou legendou, se produkce divadla rozhodla, že od příští sezony bude účinkovat bez alternace.

Bára Basiková si z jeviště odnesla mnoho krásných květin

V podobné pozici jako Kamil Střihavka se ocitla i Bára Basiková, která v roli Máří Magdalény vystupovala také již v prvním nastudování ve Spirále, a nutno dodat, že byla v této roli vynikající. Bára se dlouho rozhodovala, jestli roli v obnovené premiéře v Karlíně znovu přijmout, až nakonec nabídku přijala. Stále odvádí velmi kvalitní herecký a pěvecký výkon a na rozdíl od Kamila je její výkon po celé představení vyrovnaný, ale postava Máří na mě už po prvním zhlédnutí působila dost nudně a nevýrazně a mezi ostatními postavami občas zaniká.

Václav Noid Bárta předvedl ucelený výkonVáclav Noid Bárta je v roli Jidáše asi největším překvapením. Po vyhlášení nominací na ceny Thálie se ozývalo velké množství hlasů lidí, kteří nechápali, proč se za tuto roli nedostal alespoň do širší nominace. Bohužel o nominacích rozhoduje někdo jiný než diváci. Pěvecky je Noid vynikající a jeho hlas v některých polohách má opravdu nezaměnitelnou barvu a během sezony se vypracoval i herecky. Zejména jsem obdivovala jeho mimiku tváře, ve které byla vidět jeho rozpolcenost, nerozhodnost a zpytování svědomí nad svou zradou. Diváci, kteří viděli původní nastudování ve Spirále s Danem Bártou, se samozřejmě neubrání srovnávání, ale myslím, že Noid pojal Jidáše po svém a jeho zpěv a charisma působí na diváky dokonale.

Jiří Korn alias Herodes měl opět se svou písní úspěchV dalších rolích se v jubilejní repríze představili Pavel Polák v roli Piláta, jehož vystoupení působí nezajímavě a herecky i pěvecky je nevýrazný, dále Jiří Korn jako král Herodes, Jiří Mach a Jaromír Holub jako apoštolové Šimon a Petr. Velkou pochvalu si zaslouží i company, která podává úžasný a ucelený výkon, a to jak pěvecky, herecky i tanečně. Velké pozitivum celého představení byl také výborný živý orchestr pod taktovkou Jana Chalupeckého.

Přípitek na mnoho dalších odehraných reprízOproti normálnímu představení jsme se nakonec dočkali přídavku v podobě písně "Vše psát od prvních řádků". A přestože je vždy při takovém speciálním představení snaha přinést něco navíc, tak ne vždy se to povede. Svou trochu smůly si vybral Ježíš při závěrečné děkovačce, kdy při rozbalení plakátu s číslicí sto vypadla na účinkující tyč, která měla celý plakát zatěžovat. Naštěstí se ale nikomu nic nestalo. Dále jsme se nedočkali ohňostroje a následně na oslavě jubilejního představení průvan sfoukl téměř všechny svíčky na dortu. Alespoň účinkující neměli tolik práce. Říká se: „Do třetice všeho dobrého a zlého,“ a teď zbývá popřát představení Jesus Christ Superstar jenom to dobré do další stovky a hlavně hodně dalších spokojených diváků.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.